Şimdi Ara

Xiaomi Mi Pad 4'ün teknik özellikleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz günlerde endüstri analisti Pan Jiutang yeni nesil Xiaomi Mi Pad'in geliştirildiğini söylemişti. Kendisinden duyduğumuz söylentiler genellikle daha sonradan gerçeğe dönüştüğü için Çinli şirketin Xiaomi Mi Pad 4 üzerinde çalıştığını düşünmemiz için elimizde yeteri kadar sebep var. XDA bugün Xiaomi Mi Pad 4 olduğuna inanılan Xiaomi marka bir tabletin firmware dosyasını ele geçirdi.

     

    Ayrıca Bkz.LG G7 ThinQ modelinin yeni ikinci ekran menüsü sızdırıldı
    Firmware dosyasına göre Xiaomi Mi Pad 4, Qualcomm'un Snapdragon 660 yonga setine sahip olacak. Pil kapasitesinin ise 6.000 mAh olduğu belirtiliyor. Görünüşe bakılırsa tablet 18:9 görüntü oranı ve 320 PPI piksel yoğunluğuna sahip LCD panelle gelecek. Ekran boyutu henüz netlik kazanmış değil. Ancak 2048 × 1536 piksel çözünürlüklü 7.9 inç ekranla gelen Mi Pad 3 gibi yaklaşık 8 inç olması bekleniyor.

     


    4K video kaydı ve NFC desteği yok


    Cihazın arka kısmında portre modunu destekleyen 13 MP'lik OV13855 sensörlü bir kameraya yer verilmiş durumda. Ön tarafında ise 5 MP çözünürlüğe sahip Samsung S5K5E8 sensörlü bir selfie kamerası var. Xiaomi Mi Pad 4, Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI9 arayüzü ile çalışacak.

     

    Ne yazık ki cihazın bellek, depolama alanı vb. gibi diğer özellikleri şu an için bilinmiyor. Ancak firmware dosyası, NFC ve 4K video kaydını desteklemediğini ortaya koymuş durumda. Sonuç olarak Mi Pad 4 eğer yakın zamanda tanıtılırsa piyasadaki ilk tam ekran tablet olacak.







  • Ipad Pro 2017 lere donanimsal rakip kimse cikaramadi

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Normal. iPad adı karşısında satamayacaklarını bildikleri için ekstra maliyete girmiyorlar. Girse çoktan Samsung Note serisi gibi bir tableti çıkarıp satardı ama fiyatı da bir hayli uçuk olurdu. Hele ki Note8'deki gibi bir kaleme sahip olacağını düşünürsek...
  • 18:9 görüntü oranlı tablet mi? Aman aman kalsın.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    yaw cercevelerden kirpildiginda ekranin boyu artiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    yaw cercevelerden kirpildiginda ekranin boyu artiyor
    3:2 tabletler bile şaibeliyken 16:9, 2:1 tabletler çöp oğlu çöp. Zaten Android tabletlerin satmamasının nedeni de bu tür tablete uygun olmayan geniş görüntü oranlarını kullanmaları.

    Çerçevesiz olarak 4:3 tablette gayet üretilebilir. Tablet için en uygun görüntü oranı 4:3.
  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Tab S3 var. Ekran cozunurlugu ve ekran turu illa SuperAMOLED pentile olmasi UFS 2.1 yerine inatla eMMC depolama kullanmasi tema olmamasi guncelleme aylik duzenli cikartmamasi Android 8.0 hala cikilmamasi bunlari bile bile sirf S-Pen li diye aldim ilk cikti gun Turkiye de sonra Ipad Pro 10.5 LTE 256 GB modeli cikti onu da aldim .


    10 bit HDR 120 Hz ekranli . Sesi hoperalor Tab S3 te de 4 tane olsa Ipad Pro 10.5 inki gibi kaliteli ve yukske sesli degil.

    Samsung calisanlari da ifade etmisti Samsung son yillarda kaliteli tabletler uretmiyor diye itirafta bulunmustu.

    Yillar once tablete gomulu kalem yuvali modelleri vardi ama islemcisi ekrani cok berbatti pikseller sayiliyordu ama o zamanlar Android ekosistemi icinde en iyisi gibilerdi . Tab S ve Tab S2 ile ekran cozunurlugu yuksek iken Tab S3 te fiyasko ekran cozunyrlugu dusuruldu yetmedi varsayilan ekran cozunurlugu daha da dusuruldu ! Yetmedi pentile ekran sebebiyle birseyler okunsa ekranda kenskinlik netlik yok yazi fontlari bulanikti. Oyun modu ile varsayilan o vasat ekran cozunurlugune getirilse bile yine Pentile ekran AMOLED ile herhangi bir belge metin internetten gezinmede hayal kirikligi olusunu degistirmiyor.

    Halen Tab S3 sahibiyim ama kosede duruyor Ipad Pro 10.5 daha SIK kullanmaktayim.


    EN buyuk hayal kirikligi da Google Playstore da tablet arayuzlu uygulamalar neredeyse hic yok hepsi tableti dev bir telefon arayuzlu hale getiriyor cirkin ve kendinize alay edilmis hissediyorsunuz . Tabiki yuzde olarak az olsa tablet veya HD adi ile ayri varyantli uygulamalar da var ama istisnalar ...


    Google kendisi Android 3.x ile tablet arayuzlu saf Androide gecmisti sadece 2.x de idi Android 4.x ve sonrasi tablet modu arayuzunden vazgecmistir yazilimsal olarak sonra da tablette vazgecmislerdir en son yeni modeli cikmamis eskimis Pixel C de artik uretilmiyor satilmiyor Google Magazalarda ( Turkiye de bu hizmet genel olarak yoktur )

    Google onun yerine ChromeOS ye odaklandi simdi ise Google Play Store uygulma oyunlari vs uyumlu hale getiirlmis dokunmatik tablet araayuzlu temelleri Android masaustu isletimli ucuz bilesenli Chromebook lari gelistirmistir ama Turkiye de resmi satislari da yok...

    Neyse...

    Galaxy Tab S4 yuksek ihtimalle QLED 120 Hz 10 bit milyar renkli Penetile olmayan ekran ve yuksek dpi li ekran cozunurlugu de ( Ipad Pr0 2017 ler gibi olan ) S-Pen tablete goumulu Note serisi telefonlardaki gibi hatta yillar onceki Note veya bazi normal Tab serilerindeki S-Pen ler gibi bir modeli Samsung cikartacagini hic sanmiyorum...




  • telefonların boyutu 6" oldu daha 8" tablete talep varmı?? tablet boyu en az 10" olmalı..

    haberde "ilk tam ekran tablet olacak."denmiş.acaba tam ekranlı tabletten kasıt nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 27 Nisan 2018; 10:12:37 >
  • İlk nesil Mi Pad Tegra K1 işlemcisiyle süperdi. Sonra bozdu.

  • Boyut olarak ideal, 10 ve 12 inçlik tabletler bir süre sonra elde tutulması zor hale geliyor, kullanımı yorucu oluyor. Ancak tabletlerin ekranlarının en boy oranları bence 16:9'dan öte olmamalı, hatta 14:9 gibi 4:3'e kısmen yakın formda olmalı. Video izlerken güzel oluyor fakat internet gezintilerinde, uygulama kullanımlarında çok orantısız kalıyor ekran. Tabii ki tamamı kullanıcı tercihi bunların, benim dediğim her alanda kullanılacak olursa olacak şeyler, cihazı sadece video izlemek için kullanacak birisinin tercihleri daha farklı olabilir/olmalı.
  • bu tableti Türkiye'de alabileceğim bir yer var mı?
  • mehmetselma M kullanıcısına yanıt
    Hayır Gearbest den alabilirsin yurtdısı olarak en hızlı.
  • mehmetselma M kullanıcısına yanıt
    Global versiyon yok , global rom atılabiliyor sadece.
  • mehmetselma M kullanıcısına yanıt
    200 tl civarı vergi cıkar 4/64 için bende bir ara düşünmüştüm almak için sonra 8 Inc kucuk gelir diye vazgeçtim hala aklımda ama :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __nikolaus__

    Global versiyon yok , global rom atılabiliyor sadece.
    Bu tabletin global versiyonu hala yokmu acaba?

    Özelliklerini inceledim fena değil gibi.

    Global versiyon ve türkçe dil desteği varsa almayı düşünüyorum açıkcası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    Bu tabletin global versiyonu hala yokmu acaba?

    Özelliklerini inceledim fena değil gibi.

    Global versiyon ve türkçe dil desteği varsa almayı düşünüyorum açıkcası.

    Alıntıları Göster
    Global versiyon hiçbir zaman çıkmayacak , boşuna beklemeyin Çine özgü bir tablet bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __nikolaus__

    Global versiyon hiçbir zaman çıkmayacak , boşuna beklemeyin Çine özgü bir tablet bu.

    Alıntıları Göster
    Alıp Kullanabilirmiyiz?
    Ne gibi sıkıntılar çıkabilir?
    Türkçe yükleme şansımz olmazmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.