Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Gizli Bomba *** NOKIA 7390 ***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Cevap: Gizli Bomba *** NOKIA 7390 *** Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 [6] 7 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Katze

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Eylül 2007; 16:41:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 12 Eylül 2007; 10:31:16 >

Canon EOS 400D D-SLR / Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6 / Canon EF 70-200 f/4 L USM / Canon ET-74 Lens Hood / Canon LP1224 Soft Lens Case
Planladıklarım: Sigma 10mm f/2.8 EX DC HSM Diagonal Fisheye / Canon Speedlite 430EX II / Sennheiser HD-215
Her zaman online olamayabilir.
Engelli kullanıcılar: MaSSive
utopia_

11 Eylül 2007; 21:59:22 

ya arkadaşlar ii has diosunuz da şimdi sölediiize göre bu tel nun nerdeyse bi eksiği yok ama nokia nın fiyat ortalamalarına baktıımızda ortalama bi fiyatı var denebilir fiyatı uçmadıına göre bi yerde bi eksiği olmalı die düşünüorm eer bi eksiği var deseniz ne derdiniz?
(pek bilgim yok tel ve piyasa hakkında o yüzden bilmeden konuşuosun fln demeyin evet bilmiorm öğrenmek için soruorm)

MaXiLoPeZ

16 Eylül 2007; 0:47:47 

Arkadaşlar bu telefon en yüksek hangi boyutta ve formatta video çekiyor kesin ve net birşey söyleyebilirmisiniz lütfen

selvicanım
MaXiLoPeZ

17 Eylül 2007; 11:27:58 

Yaw neden kimse uğramıyor buraya 7390 çok hoş bir tel almayı düşünüyorum fakat foto ve video örneği lazım. Kayseri de tüm telefoncuları gezdim fakat bulamadım. Foruma giriyorum kimse uğramıyo 7390 topiğine anlaşılan pek yaygın olmayan bir telefon bu. Tereddütlüyüm yani niye çok az kişi kullanıyor bu tel i

selvicanım
piramid

17 Eylül 2007; 14:56:57 

7390 vs k800

7390

k800

7390
k800

7390

k800

7390

k800

7390

k800

7390

k800

7390

k800

7390

k800

fotolara bakıldıgında k800 üstünlüğünü görebilirsiniz özellikle fotolara zoom yapınca daha belli oluyor
gece cekimlerini söylemeye gerek bile yok xenon flaşın etkisiyle k800 fark atmış
7390 kötü çekmiyor olabilir ama anlayamadıgım bulanıklık var

«::: P :::» «::: Y :::» «::: R :::» «::: A :::» «::: M :::» «::: I :::» «::: D :::» «::: E :::»
..........................................................B-J-K........................................................................
magnolia

17 Eylül 2007; 15:48:48 

k800i yi geçtim k750i ile bile yarışamaz.

MaXiLoPeZ

17 Eylül 2007; 19:36:43 

Yukarıdaki fotolar ne öyle ya Benim 6280 bile 7390 dan dahi iyi çekerdi. Bu fotoları çeken telefon sorunlu bence çünkü özellikle en üstteki fotoların sol tarafı bulanık çıkmış ayrıca anlayamadığım bir noktada şu neden yakın çekimlerde 7390 parlak çekmiş ??

selvicanım
piramid

17 Eylül 2007; 19:48:19 

quote:

Orjinalden alıntı: ultraslan_38

Yukarıdaki fotolar ne öyle ya Benim 6280 bile 7390 dan dahi iyi çekerdi. Bu fotoları çeken telefon sorunlu bence çünkü özellikle en üstteki fotoların sol tarafı bulanık çıkmış ayrıca anlayamadığım bir noktada şu neden yakın çekimlerde 7390 parlak çekmiş ??

yakın cekilen fotolar ışıksız ortamda cekildikleri icin flaş kullanılmış 7390 o yuzden parlak cekmis k800 de ise xenon flaş bulundugu icin fotolar cok başarılı

«::: P :::» «::: Y :::» «::: R :::» «::: A :::» «::: M :::» «::: I :::» «::: D :::» «::: E :::»
..........................................................B-J-K........................................................................
MaXiLoPeZ

17 Eylül 2007; 19:56:08 

quote:

Orjinalden alıntı: piramid

yakın cekilen fotolar ışıksız ortamda cekildikleri icin flaş kullanılmış 7390 o yuzden parlak cekmis k800 de ise xenon flaş bulundugu icin fotolar cok başarılı

Gece modu yokmu acaba bu telde yakın çekimlerde flaş yerine gece modu kullanılsa daha iyi olurmuş sanki. İlk sayfadaki fotolar çok güzeldi fakat yukarıdakiler iyi diyemeyiz bence ya ilk sayfadaki fotolar 7390 la çekilmemiş yada yukarıdaki resimler en yüksek kalitede çekilmemiş çünkü bu kadar kalite farkı olamaz

selvicanım
piramid

17 Eylül 2007; 20:10:24 

gece modu büyük ihtimal vardır ama gece moduyla cekilen fotolarda noise daha fazla olur
ayrıca ben bu fotoları mobile-review sitesinden aldım ilk sayfadaki resimlerin bazılarıda mobile-review sitesinden alınmış(kedinin agaca tırmandıgı,yaprak fotosu) nedense o fotoları ekleyen arkadas geneline bakıldıgında 7390 ın iyi cektigi fotoları koymus foruma(mobile-review den alınanlar icin söylüyorum) yada o fotoları baska bi siteden aldı
mobile-review in kamera karşılaştırmasına asagıdaki linkten bakabilirsin
http://www.mobile-review.com/review/nokia-7390-en.shtml

MaXiLoPeZ

17 Eylül 2007; 20:14:14 

quote:

Orjinalden alıntı: piramid

gece modu büyük ihtimal vardır ama gece moduyla cekilen fotolarda noise daha fazla olur
ayrıca ben bu fotoları mobile-review sitesinden aldım ilk sayfadaki resimlerin bazılarıda mobile-review sitesinden alınmış(kedinin agaca tırmandıgı,yaprak fotosu) nedense o fotoları ekleyen arkadas geneline bakıldıgında 7390 ın iyi cektigi fotoları koymus foruma(mobile-review den alınanlar icin söylüyorum) yada o fotoları baska bi siteden aldı
mobile-review in kamera karşılaştırmasına asagıdaki linkten bakabilirsin
http://www.mobile-review.com/review/nokia-7390-en.shtml

tmm sağol

selvicanım
MaXiLoPeZ

17 Eylül 2007; 21:47:12 

Thegate arkadaşım şu anda 6280 kullanıyorum ve sende 6280 kullanmış biri olarak bir kıyaslama yapmama yardımcı olurmusun? Bazı sorularım olacak;

1-fotoğraf ta gece modu varmı varsa başarılımı sence. Sende bilirsin 6280 de gece moduna geçince kamera çok yavaşlıyordu ve bulanık çıkıyordu bundaki gece çekimi nasıl acaba 6280 e göre??
2-genel olarak 6280 ile kıyaslarsan fotoğraf kalitesini ne söyleyebilirsin??
3-videoyu hangi formatta ve büyüklükte çekiyor?
4-video da gece çekiminde veya az ışıklı ortamda kaliteyi artırıcı herhangi bir özellik varmı?
5-Genel olarak 6280 ile video kalitesini kıyaslayabilirmisin? Mobilrewiev.com da bir video örneği vardı 7390 nın ve hiç iyi değildi o video, kafamı karıştırdı açıkçası o yüzden video ile ilgili söyleyeceklerin çok önemli benim için

cevaplarınla bizleri aydınlatırsan memnun olurum

selvicanım
TheGate

17 Eylül 2007; 22:36:29 

1-fotoğraf ta gece modu varmı varsa başarılımı sence. Sende bilirsin 6280 de gece moduna geçince kamera çok yavaşlıyordu ve bulanık çıkıyordu bundaki gece çekimi nasıl acaba 6280 e göre??

7390 ışıklı ortam çekimlerinde süper.AMA tamamen karanlık bir ortamda ve cep telefonunun flaşına güvenerek gece çekiminden çok fazla bir kalite bekleme.bu tip çekimlerde yani tamamen karanlık ortamda sadece cep telefonunun flaşının aydınlattığı gece çekimlerinde bir gren olayı var.bunu çok net görüyorsun.ama aydınlatması olan gece çekimlerinde kalite iyi.tatmin edici.gündüz dediğim gibi süper.6280 ile karşılaştırırsak her iki haldede daha iyi.gündüz kalite farkı daha fazla.gece çekimlerinde 6280e çok fazla fark atamaz ama daha iyi olduğunu kesin gözlersin.

2-genel olarak 6280 ile kıyaslarsan fotoğraf kalitesini ne söyleyebilirsin??

6280in fotoğraf kalitesi bir cep telefonuna göre iyidir(2MP) ama 7390 ondan çok daha iyi (3MP) fotoğraf kalitesindeki temel farklar renk derinliğinde tonlamalarda ortaya çıkıyor.birde beyaz dengesi çok daha doğala yakın.belki bilirsin 6280 sarı renkleri beyaza yakın çıkartır.7390da sarı sarıdır.

3-videoyu hangi formatta ve büyüklükte çekiyor?

Video için ayarları söyliyeyim
video çözünürlükleri:(15 fps'de) 640x480, 352x288, 176x144, 128x96
video klip kalitesi:yüksek, normal, temel

4-video da gece çekiminde veya az ışıklı ortamda kaliteyi artırıcı herhangi bir özellik varmı?

yukarıda 3. soruna verdiğim cevaptaki ayarlardan başka gece çekiminde veya az ışıklı ortamda kaliteyi arttırıcı ekstra bir özellik yok.

5-Genel olarak 6280 ile video kalitesini kıyaslayabilirmisin?

çok fazla video çekmedim ama 6280 ile 7390 arasında video kalitesi olarak ciddi bir fark göremedim

KISACA ÖZETLERSEK;

7390 gece fotoğraf çekimleri ve genel anlamda video çekimleri konusunda çok iddialı bir cep telefonu değil ancak yeterli denebilir. ANCAK gündüz veya yeterli ışık olduğu ortamlarda fotoğraf makinasını aratmayacak kalitede çok güzel fotoğraflar çekiyor.bu forumda 7390 kullanan arkadaşların fotoğrafları var onları inceleyebilirsin.

MaXiLoPeZ

17 Eylül 2007; 22:49:14