ya ben nokia seviorm kullanımı olsun symbeanı olsun nokia istiom nokia seviorm ama hiç bi se konusuna girip bu tel kotu demedim. yani sony ericsonu sevmiorm ama leştirmiyorum beni enterese etmio anlamıorm yani. buraya girip bu kotu o sey die karıstırmamak lazım ortalıgı
Flaşı nasıl fener olarak kullanılıyor? Hoparlör sesi nasıl? Kapağının açılışı düğme ile mi el ile mi? Kutudan kaç gb hafıza kartı çıkıyor?
Flaşı fener olarak kullanılmıyor veya ben flaş olarak nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Ama çok karanlık bir ortam bile olsa fotoğraf çeker iken flaşı çok güçlü. Yukarıdaki fotoğraflarda gece karanlığında çekilmil bir otomobil (toyota) resmi var. Ona dikkatlice bakın. O resimde flaşının ne kadar güçlü olduğunu anlayacaksınız. K800i'de o karanlıkta flaş ile o otomobil ne kadar belirgin olmuş 7390'da ne kadar belirgin olmuş görebilirsiniz. 7390'ın flaşı cidden çok güçlü. Ama fener olarak kullanılabilirmi bilmiyorum.
Sony Ericsson K800i
Nokia 7390
Hoparlör sesi çok güçlü ve yeterli. Telefonda iki tane stereo hoparlör var ve ses derinliği çok iyi.
Kapağının açışısı 6131 gibi düğmeli değil. Eliniz ile açıyorsunuz. Ancak kapakta bulunan yaylar oldukça sağlam ve sıkı. Kapak kapanırken çok tok bir ses çıkıyor. Bu da kalitesinin bir göstergesi.
bencede 7390 ı kullanan arkadaşlar teli anlatsınlar... yenilik varmı? menüleri aynımı? kendine has özelliği varmı? veya ilginç ve güzel bir özelliği varmı?
7390 benin görüşüme göre üzerinde kaliteli birçok özelliği barındıran en ilginç modellerden biridir. Zaten bir arkadaş özelliklerini listelemiş. Wireless dışında üzerinde bence yok yok. Wireless, GPS ve symbian'da olsa geriye birşey kalmayacak zaten.
foto çekiminde fotoğrafı iyi diye bahsedilenlerin çoğuna fark atar ve arkadaşların dediği gibi ezer ve geçer:))diğer özellikleride kaliteli öyle uyduruktan ilave özellik koymamışla bu tele.olanların hepsindede mükemmel bir alet
nokia 7390 cep telefonu olarak da mükemmel.anten çekim gücü çok çok iyi.n80 in çekemediği yerde -evin bodrumunda- 7390 çok daha iyi çekiyor.konuşurken sesiniz karşıya çok net gidiyor.ve konuştuğunuz insanın sesi çok gür hatta kısmak zorunda bile kalabilirsiniz.pili ise LI-POLYMER bu önemli arkadaşlar Li-ion değil.li-polymer en iyi cep tel pilidir.li-ionlardan iyidir.7390 da li-polymer 900mah pil var ve en az 3 gün gidiyor.ayrıca ALMAN MALI.diğer bazı cep teller gibi çin malı değil.kaliteli alman malı bir tel. fotoğrafı kaliteli çekiyor.carl zeiss mercek kullanıyor.oto fokusu var.8x zoomu var.çok güçlü bir flaşı var.3G için iç ekranında bir kamera daha var sesi çok güzel.iyi bir kulaklıkla walkman telefon aramazsınız söyliyim.zaten üzerinde iki hoparlör var.isterseniz hoparlöründen dinleyebilirsiniz.hoparlör sesi çok güçlü.bluetooth kulaklık kullanılıyor ıntrared var.bluetooth var.üzerinde mini usb girişi var.2.5mm kulaklık girişi var.
yaw alette yok yok.daha ne istiyorsunuz:)
Carl Zeiss Sony'nin firması.(!!!) Çoğuna fark atamaz işte.Çünkü K810İ ve K550i onu ezer geçer.Neden diye sorarsan 73** serisi Mor resim çekiyor.(7380 ise kırmızı) Niye sadece Nokia telefonlarda kırmızılık problemi var? Hoparlör sesi E389 dan iyi mi? Walkman telefonların yanına yaklaşamaz.
Carl Zeiss firması çok büyük bir alman optik firması. Sony firması değil. Birçok büyük firma Carl Zeiss ürünleri kullanır.
bu telefonun bekleme süresi iyi mi sizce kaç gün gidiyor?
Ben konuşmadan sonra daha çok fotoğraf çekiyorum. Pek müzik ve radyo dinlemem. Günde ortalama 20 fotoğraf çekerim. (flaş sürekli otomotik moddadır yani kimi fotolarda flaş kullanırım, flasş iyi enerji harcar unutmayın) Full şarj ettikten sonra net 3-4 gün kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eGeeFe -- 11 Nisan 2007; 16:00:12 >
arkadaşlar bence abartmayın sonucunda alt tarafı cep telefonu alıyosubuz... bu görüntü fazla bile... dileyen gidip dijatl foto. makinesi alsın... bu kadar incelemeye gerek yokki... diğer özelliklerindende bahsedelim....
Arkadaşım ben fotoğraf çekmeyi çok seven biriyim. Her zaman yanımda bir fotoğraf makinası olması lazım benim. Artık teknoloji çok hızla değişiyor ve bazı alışkanlıklarda ona göre değişiyor. Fotoğraf makinasının birlikte kullanıldığı en yaygın ürün bugün cep telefonu. Benin gibi sürekli yanında fotoğraf makinası taşımak isteyen insan için cep telefonun üzerindek fotoğraf makinasının kalitesi çok önemli. Bu nedenle ben cep telefonunun fotoğraf makinası özelliğine çok önem veriyorum. Belki benim gibi çok insan vardır. Bu yüzden önemli bir özellik bu.
Ayrıca fotoğraf çekmek güzel bir hobidir, herkese ilgilenmesini öneriyorum, tavsiye ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eGeeFe -- 11 Nisan 2007; 16:05:09 >
arkadaşlar merak ettiği 2 sey var 1.si telin ustunde normal jak girişi varmı 2.si ise tuşların ekranda iz yapma olasılığı varmı?
Telefonun jak girişleri ile ilgili bir fotoğraf.
Sanıyorum ekranı dokunmatik sandınız. Ekranı dokunmatik değil. O nedenle tuşların ekranda iz yapma şansı yok. Belkide kapak kapandığında tuşlar ike ekranın üstüste geldiğini düşündünüz. Tuşlar ekrana değmiyor, arada çok yeterli bir mesefa var, o yüzden öyle bir problem yok. Ben 3 aydan fazla kullanıyorum, iç ve dış ekranda hiç bir sorun yaşamadım.
Bu telefonun yeşil ve mavi gibi renkleri biraz gerçeğinden daha doygun gösterdiği bir gerçektir. Ancak benim gibi doğa fotoğrafçılığına meraklı biri için de bir avantaj. Belki çoğu insan benim gibi fotoğraf çeker iken sonucunda aynısının tıpkısını elde etmek değil, ama daha sıcak bir sonuç elde etmeyi arzu ediyordur. Bir de boyuna posuna bakmaksızın, oldukça net kareler elde ettiğini de gözardı etmememiz lazım. Kanımca, piyasada mevcut olan cep telefonlarının içinde çektiği fotoğrafların insanları memnun ettiği ender bir kaç üründen biri olacaktır.
Not: Forum alanına sığması için orjinal resimden crop (bir bölgesi kesilmiş) edilmiştir.
arkadaşlar fotoğraflara baktığımda üst kısımda hafif bir kırmızlık görüyorum. gökyüzünün mavisi ile birleştiğinde mor ortaya çıkıyor. fotoğraflardaki işaretli yerlere bir bakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsnyldz -- 12 Nisan 2007; 23:31:34 >
İnsanların teknolojik cihazları araç olarak kullanması gerekir; amaç olarak değil...
ne demek bu
Anlayabileceğin dilden açıklayacak olursak cep telefonunu yalnızca ihtiyaçlar doğrultusunda satın almak gerekir; başka insanlara hava atmak, ego tatmini için değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 14 Nisan 2007; 14:11:48 >
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500