Şimdi Ara

YouTube şimdi de sahte ön izleme resimleri ile başedemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İnternetin bir numaralı video izleme portalı YouTube uzun süredir içerikleri yeterince kontrol edememesi nedeniyle eleştiriliyor. Son günlerde sahte ön izleme resimleri de problem olmaya başladı.


     


    Kontrol edilemiyor


     


    YouTube anasayfasında, arama sonuçlarında, trendlerde veya önerilerde küçük ön izleme resimleri büyük önem taşıyor. İçerik üreticileri bu resimlerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Bununla birlikte suistimaller de fazla.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Gelen bilgilere göre kedi veya köpeklerle ilişkiye giren kadınların ön izleme resimlerini kullanan pek çok video tık kazanmaya çalışıyor ve belirli arama terimlerinde ön plana çıkıyor. Ne var ki video içeriği YouTube kurallarına uygun ve müstehcen görüntülerle alakası yok. Bugüne kadar bu tarz videoların milyonlarca izlendiği ifade ediliyor.


     


    Aslında sadece müstehcen konularda değil pek çok konuda videoların ön izleme resimleri içeriklerle ilgisiz. Sadece tık kazanma amaçlı bu videolar o dönemin popüler trendlerine uyduğu için de kısa sürede yükselebiliyor.


     


    YouTube eleştirilerin artması üzerine hayvan pornosu ile ilişkili ön izleme resimleri barındıran videoları ve hesapları takibe almış durumda. Bununla birlikte bu tarz videolar şikâyet edilmeden hızlıca geçildiği için yapay zekanın erişmesi zor. Bu bakımdan moderatörlerin el atması şart.


     







  • Videodan para kazanma olayı bitsin , sorun çözülür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube videoda yayınlanan reklamlardan para kazanmayı kaldırıp müşterilerine reklamların yayınlanacağı kanalları seçme imkanı getirsin. Müşteri de içeriğine güvendiği kanal türlerini seçip reklamlarını sadece o kanalın videolarında yayınlatabilsin. Böylece su istimal yapan kanallar para kazanamayınca bu çirkefliklerden vazgeçeceklerdir.

  • O zaman kim video atar Youtube'a?
  • Bu gün bunu 1 milyon aboneyi geçmiş kanallar bile yapıyor . Önüne geçmek zor .

  • darkdiva D kullanıcısına yanıt
    Para kazanma devri 2011'de başladı. Buna rağmen en popüleri yine youtube'du. Atan atar. Sadece gerçek emek verenler kazanması için bence bu şart. Yoksa daha çok enes, banu gibi şaklabanlar çıkar ortaya.
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Gerçek emek veren kazansın zaten. Ona bir şey demiyorum. Komple kaldırırsa dedim ben. 2011 gibi değil durum. Artık gelir olmazsa emek vermez kimse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android tv lere yeni gelen youtube uygulamasında videoların 5 sn lik ön izlemesi geliyor video resimlerinin üstüne geldiğinizde. Bu özelliklik en azından PC ye gelebilir.

  • Bu duruma özel bir şikayet seçeneği koysunlar onlar da yorulmasın biz de.

  • Yenimi akıllarına gelmiş? Clickbait yapanları trendlere manuel olarak eklerken akılları nerdeymiş? Ajanslardan para alıp trendlere clickbait videoları elle yerleştiriyorlar. Youtube clickbait yapıp milyon izlenenlerden deli paralar kazanıyor o yüzden işine gelmez clickbaitçileri engellemek.

    Clickbaite 2 çözüm var. Biri clickbait yapanın direkt kanalını kapatmak diğeride videolara küçük resim eklenmesini engellemek.

  • Ben bunun varlığından maç özeti araken haberdar oldum. Maçın bir fotosunu koymuş, tıklıyorsun yazıdan başka birşey yok. Demek Youtube da çekiyormuş bu çileyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cryptdlg kullanıcısına yanıt
    Pc de zaten var mobilde yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Pc de zaten var mobilde yok.
    Firefox kullanıyorum. Sen bunu söyleyince chrome u denedim dediğin doğru. Chrome özgü bir olay yalnız, firefox la youtube a girince böyle bir özellik yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.