Şimdi Ara

NVIDIA, eksik pikselli fotoğrafları tamamlayan yapay zekasını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi NVIDIA, Photoshop'a rakip olabiliecek bir fotoğraf düzenleme teknolojisini tanıttı. Yapay zeka (AI) tabanlı bu teknoloji, hasar görmüş veya eksik pikselli fotoğrafları tamamlayabilirken, fotoğraflardaki istenmeyen objeleri de ortadan kaldırabiliyor. Son derece başarılı sonuçlar veren bu teknolojinin nasıl çalıştığına geçelim.

     


    Yapay zekalı fotoğraf düzenleme oldukça etkileyici


    "Image Inpainting" adı verilen bu özellik, boş veya bozuk alanları bile doldurabilecek derin bir öğrenme sistemine dayanıyor. Örneğin bir portre eksik bir göze sahipse, yapay zeka sistemi o bölümü gerçeğine çok yakın bir şekilde doldurabiliyor. Akıllara durgunluk veren ölçüde başarılı sonuçlar veren teknolojinin, eksik bölümlerin büyük olması durumunda ise yeterli veri sağlayamadığından başarı oranı düşüyor.


    Photoshop'un "Content-Aware Fill" özelliğini bir sonraki seviyeye taşıyan NVIDIA, bu teknolojinin eksik alanları sadece çevresindeki pikseller ile kaplamadığını, yapay zeka yardımıyla kompozisyonun nasıl olması gerektiğinin de tespit edildiğini belirtiyor. Ayrıca "Image Inpainting" ile fotoğraflardaki istenmeyen objeler de kaldırılabilirken, fotoğraflar orjinalinden daha iyi hale getirilebiliyor.

     







  • Hayirli olsun :D

  • Ben de fotoğraftan yanımdaki kişiyi kaldırmak istiyorum. Var mıdır bunun yolu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Of layn" çalışabiliyorsa mükemmel
  • Abartmışlar. Eksik pikseli tamamlayabilir de orda kaşı gözü komple yok. Eksik değil yani yok. Tamamlaması imkansız. Tek gözümü kırptım diyelim. Pazarlama taktiği yalan dolan işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 25 Nisan 2018; 23:22:12 >
  • Mükemmel görünüyor.

  • greenk kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, atoma da bölünemez deniyordu. Sen orda bir göz olması gerektiğini bilebiliyorsan, yapay zekaya da bunu öğretebilirsin olay bu kadar basit.
  • Sorun burda zaten, ben orda göz olduğunu tahmin ediyorum. Fakat buradaki göz nasıl bilmiyoruz. Gözü kapalı, tek gözünde lens var, o gözünde şaşılık var veya başka bir neden hatta milyar tane ihtimal var. Fotoğraf tamamlayamazsın imkansız.
    İhtimal bile vermiyorum. Fotoğrafı temizler iyileştirir fakat resmin orjinal bir kısmını silicem bu program yapıcak anca gülerim buna. Yüzümün yarısının fotoğrafını çektim diğer tarafı yok oraya gelen görüntüyü sildim diğer yarısını mı oluşturucak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 26 Nisan 2018; 0:39:24 >
  • Güzel bir teknolojide biz nasıl kullanıyoruz?

  • Videonun sonunda adamin gozunu kapatiyor. Yapay zeka kadin gozu olarak dolduruyor gozü. Yine ayni gozu baska bir kadinin gozunu silincede koyuyor. Eksikleri fazla umarim iyilesir.

  • Teknoloji güzel de kullanım amacını tam anlayamadım. Hani gerçek fotoğraf olsa orası burası zarar görür yıllar boyunca anlarım ama bilgisayarımdaki hiçbir resimde bugüne kadr hiçbir şekilde böylesine piksel kaybıyla karşılaşmadım. Bir resim dosyası nasıl bu hale gelebilir onu bile çözebilmiş değilim.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Silinmiş bir dosyayı kurtarırkenki kısımda belki bazı kısımlar hasarlı olabilir. Yani benim bu mantıkla olan fotoğraflarım var. Hoş bu durumda fotoğrafın zaten yarısı olmuyor ya da 3'te 1 i falan olmuyor ve bu alt kısımda ya da üst kısımda oluyor. Arada boşluklar değil ama bilgisayardaki fotoğrafta oluşabilecek hasara bir örnek :)
  • Photoshop u kim kullanmış acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Teknoloji güzel de kullanım amacını tam anlayamadım. Hani gerçek fotoğraf olsa orası burası zarar görür yıllar boyunca anlarım ama bilgisayarımdaki hiçbir resimde bugüne kadr hiçbir şekilde böylesine piksel kaybıyla karşılaşmadım. Bir resim dosyası nasıl bu hale gelebilir onu bile çözebilmiş değilim.
    hasarlı gerçek fotoğrafı dijital ortama aktarıp bu teknolojiyi kullanırız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Börü -- 27 Nisan 2018; 13:38:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenk

    Sorun burda zaten, ben orda göz olduğunu tahmin ediyorum. Fakat buradaki göz nasıl bilmiyoruz. Gözü kapalı, tek gözünde lens var, o gözünde şaşılık var veya başka bir neden hatta milyar tane ihtimal var. Fotoğraf tamamlayamazsın imkansız.
    İhtimal bile vermiyorum. Fotoğrafı temizler iyileştirir fakat resmin orjinal bir kısmını silicem bu program yapıcak anca gülerim buna. Yüzümün yarısının fotoğrafını çektim diğer tarafı yok oraya gelen görüntüyü sildim diğer yarısını mı oluşturucak?
    Gözün nasıl olduğunu bilemezsin zaten. Gerçekte orda bi' göz bile olmayabilir. Olması en yüksek ihtimalleri göz önünde bulundurarak eksik pikselleri tamamlamasının fotoğrafı temizlemenin temel mantığından hiçbir farkı yok. Biri yan piksellerden örnekleme yapıyor, diğeri ise aynı pikseller ve veri tabanından benzer oluşumları temel alarak piksel oluşturuyor.




  • Düşük pikselli bir görseli büyütünce oluşan bulanıklığı giderebilse yetecek olmayan pikseli mükemmel bir şekilde yapamaz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • greenk kullanıcısına yanıt
    Seni bu habere davet ediyorum :)https://www.donanimhaber.com/Yapay-zeka-ile-sahte-yuzler-ureten-site-yayinlandi--108011

    Yapay zekayı fazla küçümsemişsiniz.

  • Tehlikeli hem de çok çok tehlikeli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.