Şimdi Ara

Ryzen 7 2800X işlemcisi yaz sonlarına kalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin piyasada önemli işler yapan ilk nesil Ryzen işlemcilerinden sonra ikinci nesil Ryzen işlemcileri de aynı başarıyı devam ettirme çabasında. Serinin hali hazırdaki tepe modelleri övgüler alırken AMD asıl silahını sona saklıyor.


     


    Ryzen 7 2800X neler sunuyor?


     


    AMD başkan yardımcılarından Jim Anderson’un isim vermeden Ryzen 2 serisindeki en hızlı işlemcinin ilerleyen dönemlerde rekabeti gözeterek piyasaya çıkacağını ifade ettiği aktarılıyor. Yani Ryzen 7 2800X işlemcisi Intel’in 8 çekirdekli Coffe Lake işlemcilerine göre piyasaya çıkacak.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Ryzen 7 2700X işlemcisi bilindiği üzere benchmark testlerinde Intel Core i7-8700K ile başa baş sonuçlar alıyor. Çok çekirdekli testlerde rakibini geçen işlemci tek çekirdekli testlerde ise az farkla geriye düşüyor. Intel işlemciler genelde oyun tarafında oldukça başarılı ancak Ryzen 7 2700X bu farkı da kapatmak üzere.


     


    Tepe modellerin iyi işler çıkarması AMD’yi de bekleme politikasına itti. 2800X modelini hemen çıkarmak yerine Intel’in hamlesini beklemeyi tercih etti. Zaten Ryzen 2 serisi fiyat konusunda da ilk nesle göre iyileştirmelere sahip. Bu bakımdan da tüketicileri sevindirmiş durumda.


     


    Ryzen 7 2800X işlemcisinin yaz ortaları veya sonlarında piyasaya çıkması bekleniyor zira Computex 2018 fuarında Intel 8 çekirdekli işlemcilerini tanıtabilir. AMD de hamlesini bundan sonra yapacaktır.


     







  • AMD biraz daha optimizasyon yapmak istiyor olabilir.

  • Teknoloji dünyası nelere kadir. Zamanında Intel'in AMD'ye yaptığı baskıyı şimdi AMD Intel'e yapıyor.

  • Bilgisayar toplayacağım bu çıkacak bekle şu çıkacak onuda bekle sürekli erteliyorum bu gidişle bilgisayar alamayacağım herhalde

  • bkadem B kullanıcısına yanıt
    Ayni zamanda Intel'in zamaninda kullandigi "gidim gidim" verme stratejisini de uyguluyor. "AMD şimdilik 2700 modellerini yeterli görüyor. 2800 modelleri rekabete göre piyasaya girecek." Su cümleyi okuyunca ic burkan bi haber. Sanki ikisi bir olmus, piyasayi kontrol ediyor. Hukuken yasak olmasi lazim bu tarz ifade/stratejilerin. Bu konuda bilgisi olan birisi bizi bir bilgilendirse.

  • 2700X zaten suyu çıkmış bir işlemci. 2800X'de ne yapacaklar ki? Daha fazla TDP'ye yüklenirlerse ikinci FX-9590 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Elmander

    2700X zaten suyu çıkmış bir işlemci. 2800X'de ne yapacaklar ki? Daha fazla TDP'ye yüklenirlerse ikinci FX-9590 olur.
    Bir şey yapacakları yok 10/20 şeklinde çıkaracaklar. İlk seride de gördüğümüz gibi bu 800X serisi tamamen saçmalık ha 1700X ha 1800X birebir aynı işlemciler şimdi de aynı stratejiyi uygularsa gülerler o yüzden 10/20 gelme olasılığı çok yüksek.
  • Muguroz M kullanıcısına yanıt
    rakibine göre pozisyon alman tekel değildir.rakibin diyorum bak.rakibin olmazsa tekel olur.amd nvidia ikisi bir olup piyasada tekel olsalar ki öyleler o da tekel ismi farklı.fiyatları yükseltemezsiniz kullanıcıyı üzemezsiniz efendi gibi üretin diye bir şey yok.ram firmaları anlaşıp üretim kısmadı mı ram fiyatları ne hale geldi?buna bir şey yapamadılar.
  • 2800x performansını merak edenlerdenim bakalım ne yapabilecek

  • 3. Core complex'e yer var mı ki? O kadar yer olsaydı apular daha iyi gpu veya hbm bellek koyarlardı bence. Veya 6-8c apu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek birsey beklemeyin. Gelse gelse zaten en fazla 4.5ghz yi goren cipler gelir. Zaten 9700k karsinina prestij icin cikacak urunler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    Bu mesaj silindi.
    Ben 10/20 çıkacağı taraftarıyım hocam evet mühendislik anlamında zor ama imkansız değil zaten 2700X in üstüne şu pozisyon da hiç bir şey katamazlar ki Intel'in hamlesini beklemeleri de direk 2700X in üstüne 100mhz arttırıp piyasaya çıkarmayacaklarının işareti. Refresh serisi 2700X ile sınırlarına dayanmışken 2800X de ya gerçekten insanları şaşırtacaklar ya da 100mhz arttırıp güldürecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    Bu mesaj silindi.
    3 ccx gelebilir çok rahat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktay_26 kullanıcısına yanıt
    doların çıkışını beklemişsin sanki öyle olmuş :D :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    Bu mesaj silindi.
    Golden chipleri toplayıp 4.5ghz 2800X görür müyüz acaba TDP de 125-140W

    Ben 1600 kullanıcısı olarak refresh i zaten pas geçiyorum
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam. İntel'in oyun firmalarına yaptığını amd de yapsa çok daha fazla oyuncu kitlesine hitap eder hale gelir. Tabi ki bu arada ek çekirdek performansında da baya yok kat etmesi lazım ki rakibini görüyoruz
  • Rekabet iyidir, bakalım intel ne cevap verecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.