Şimdi Ara

Facebook kendi işlemcilerini tasarlamak için ekip kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerin kendi işlemcilerini geliştirmesi mantıklı. Sonuçta bu üreticiler cihazlarında kendi işlemcilerini kullanarak Qualcomm ve Intel gibi işlemci üreticilerine olan bağımlılıklarını azaltmak istiyorlar. Ancak dünyanın en popüler sosyal ağı olan Facebook'un kendi işlemcisini geliştirmeyi planlaması biraz garip görünüyor. Bloomberg'in raporu şirketin bu yöndeki girişimlerinin başladığını ortaya koydu.

     

    Ayrıca Bkz.Akıllı telefon bağımlılığınıza son verecek uygulama: Lock Me Out
    Raporda, Facebook'un kendi yarı iletkenlerini tasarlamak için bir ekip kuracağı yazıyor. Elbette bu haberin bir dayanağı var. Şirket tarafından yayınlanan yeni iş ilanları "uçtan uca SoC/ASIC, firmware ve sürücü geliştirme organizasyonu" için bir yönetici arandığını açığa çıkarmış durumda. Yani sosyal medya devi kendi işlemcisini yapmayı düşünüyor ancak Bloomberg'in belirttiği gibi bu girişim hala başlangıç aşamasında.

     


    Piyasa karıştı mühendis bulmak zor!


    Facebook'un kendi akıllı hoparlörü üzerinde çalıştığı söyleniyor. Piyasaya sürülmesi beklenen cihaz Cambridge Analytica skandalı nedeniyle ertelendi. Ayrıca Qualcomm işlemciyle çalışan bağımsız bir Oculus Go sanal gerçeklik başlığı da var. Şirketin bu tip donanım ürünlerinde kullanılmak üzere kendi ihtiyaçları için özel olarak geliştirilmiş işlemcilere yönelmeyi düşündüğü belirtiliyor. Ayrıca Facebook'un sunucuları ve yapay zeka girişimleri için ASIC (Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) geliştirmeye odaklanmayı planladığı da gelen haberler arasında.

     

    Öte yandan Bitcoin ve Ethereum madenciliği için Antminer cihazı üreten Bitmain gibi şirketlerin bir anda dolar milyarderi olmasıyla piyasa iyiden iyiye karıştı. İşin içine kendi işlemcilerini üretmek isteyen şirketler de girince piyasada tam anlamıyla bir mühendis kıtlığı yaşanmaya başladı. Özellikle madenciliğe yönelik cihaz üreten firmaların uçuk maaşlarla mühendis çalıştırması, kendi yonga setlerini geliştirmek isteyen şirketlerin mühendis bulma konusunda büyük bir darboğaza girmelerine neden olmuş durumda.







  • hemen bi tane arka kapı. rahat rahat çekersiniz verileri.

  • Ben de bu işe mi yönelsem acaba...?

  • 10 yıl önce bri öğrencime facebook benzeri bir internet sitesi konulu performans ödevi vermiştim. 2 ayda hazırlayıp getirdi, test ettik. sonuç mükemele yakın. hem bir de lise son sınıf öğrencisi.
    bence geleceğin en karlı işi işlemci pazarı. yapay zekayı da içine adapte ettin mi artık hiç bir şey için endişe etmene gerek kalmayacak.

  • kişisel verilere yakalanmadan ulaşmak istiyorlar galiba :)

  • Facebook galiba daha da fazla bilgi çalma peşinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen maykrosoftun Svchost'unu alıp kodlarını aktatsanıza olm ne uğraşıyorsunuz? İçinde bütün arkakapı kodları hazır...

  • geç bile kaldılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.