Şimdi Ara

Facebook kullanıcılarının fotoğrafları İsrail ajanlarının yüz tanıma yazılımına kaydediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz ay, siyasi danışmanlık şirketi Cambridge Analytica'nın 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerini usulsüz kullandığı ortaya çıkmıştı. Henüz bu haberin sıcaklığı devam ederken bu kez de İsrail'li eski bir istihbarat subayının kurduğu şirketin, başta Facebook ve Youtube olmak üzere birçok sitedeki kullanıcı fotoğraflarını, kendi yüz tanıma yazılımına kaydettiği öğrenildi.

     


    Terrogence şirketi casus teknoloji hizmeti veriyor


    Face-Int adı verilen bu yapay zeka tabanlı yüz tanıma teknolojisi, başta teröristler olmak üzere güvenlik için tehdit oluşturduğuna inandığı tüm çevrimiçi profillerin yüz fotoğraflarını veritabanına kaydediyor. Alınan bu fotoğraflar ise özel geliştirilen bir teknoloji sayesinde yüksek çözünürlüğe sahip biyometrik fotoğraf haline getirilerek veritabanına kaydediliyor.


    Face-Int veritabanı, sisteme aktarılan şüpheli fotoğrafını tarayarak suçlunun (eğer varsa) çevrimiçi profil fotoğrafıyla eşleştirerek kimlik tespiti yapıyor. Bu kimlik tespit yöntemi terör eylemleri, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç, dolandırıcılık, cinayet ve şiddet suçlarının aydınlatılmasında büyük rol oynuyor. Teknolojinin yaratıcısı Terrogence şirketinin Amerika ile ortak çalıştığını ve ABD hükümeti, ABD donanması, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı ve sayısız güvenlik şirketine casus teknoloji sağladığını da belirtelim.

     







  • Ben artık tamamıyla Sosyal Medya'yı kapatıyorum.

  • Facebook kullanan mi kaldi baydi facebook
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    artık çok geç
    yüklediğin herhangi foto onların server larında hangi dk da hangi makine ve sürümüyle çekildiği kayıtlı

    hatta google chrome yüklüyse makinene seni tarayıcı kapalıyken bile dinlemeye devam ediyor
    buda kanıtı
    önce pek bişey demeden nette dolaşıyo öylesine reklamlar çıkıyor sonra kilit cümleyi bi söylüyor şak 30 saniye içinde o reklam karşında




    Facebook kullanıcılarının fotoğrafları İsrail ajanlarının yüz tanıma yazılımına kaydediliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 18 Nisan 2018; 22:20:47 >




  • Muhittin Topalak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsrail'li eski bir istihbarat subayı tarafından kurulan Terrogence şirketinin, başta Facebook ve Youtube olmak üzere birçok sitedeki kullanıcı fotoğraflarını, yüz tanıma veritabanına kaydediyor.

    burayı düzeltmek gerek..

  • İsim, soyisim ve diğer kimlik bilgileriyle facebook ve diğer sosyal medya sitelerine üye olmak saçmalığın daniskası bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş ne günlere kaldık!!
    İnternette güvenlik noktasında ne kadar da çaresiz olduğumuzun resmi bu durum ne yazık ki!!
  • Size desemki ne yapiyorsunuz neredesiniz kimlerlesiniz hobileriniz hayat hikayeniz bunlari hergun resimlerle bana yollayin yapmazsiniz. Ama bunlari öyle biryere gönderiyorsunuzli tüm dünyaya acik. Facebook bir ajanlik mucizesidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iyi hoş diyonda profil resminde Apple logosu var, Apple çok farklı sanki. Parmak izin, yüzün, rehberindeki herkes mesajların falan hepsi birilerine gidiyor zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsrail'in yüz yanıma sistemine en büyük katkıyı Viber yapıyor ama kimsenin haberi yok.

    Hatta Suriye ordusu 2013 yılında Viber'ın sistemini ve App Store sayfasını hacklemişti.

    https://thehackernews.com/2013/07/hacking-viber-apple-app-store.html
  • Daha yeni farkına vardınız? Kirli işleriniz yok ise sizi kimse takip etmez. Kirli işleriniz var ise affedersiniz de "ne b.k yemeye sosyal medyaya girdin" derler adama.

  • 12-13 sene önce millet deli gibi facebook a akarken canla başla tüm hayatlarını internete yüklemeye çalışırken milleti uyarıyorduk, bize geri, deli vb. gözlerle bakıyorlardı. Kimde akıl yokmuş yavaş yavaş belli oluyor. Bir de üste çıkmak için bizim saklayacak bir şeyimiz yok gibi laflar ediyorlar, yazık!

  • Teroristler ve teroristleri destekleyenler dert edebilir . Olayda mahremiyet kaygisi bir durum yoktur. Mahrem seylerini de facebook a filan atipta mahremiyet uzerinden kimse dem vurmasin pek samimi durmuyor ...
  • serafon kullanıcısına yanıt
    +1

    Facebook kullanmıyorum,twitter hesabımda tek bir fotom yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AI Programmer A kullanıcısına yanıt
    Windows kullanıyorsun? Cep telefonu? Android kullanıyorsun? İOS kullanıyorsun? Gmail? Hotmail? Kredi kartın var? Banka da işlem yaptın/yapıyorsun? Telefonunda Google servisleri açık? Bütün internet aktiviteleri NSA'den geçmek zorunda ve depolanır... Üzgünüm dostum, fotoğrafın dahil bütün bilgilerin çoktaaaaaaaaaaaaan ellerinde zaten ;) Windows'daki Svchost aslında sadece Svchost değil, biz internete girerken internette aynı anda bize giriyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    Onların da farkındayım,ama bu durum biraz "tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın" a benziyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook başladığı günden beri bu hizmete çalıştı zaten. Kişilerin gerçek kimlik bilgileri ile kayıt olunan bir ortam her zaman devletler tarafından kullanılmıştır. bu sadece facebook değil heryer ve kurum buna dahildir. örneğin bilyoner.com da kimler bahis oynuyor ve ne kadar oynuyor bunların takip edilmediğini mi düşünüyorsunuz. gerçek kişilerin yaptıkları herşey dünyanın istihbaratları tarafından her zaman kullanıldı kullanılmayada da devam edecek. bunların kullanıldığına şaşırmanız garip geliyor bana. eğer hayatınızı doğru yaşıyorsanız korkacak hiç bir şeyiniz olmasın. benim halen facebook um da var diğer platforomlarım da ben yasa dışı hiç bir şey yapmıyorum varsın izlesinler beni doğru insan nasıl olunur onu öğrensinler... :)
    Facebook kullanıcılarının fotoğrafları İsrail ajanlarının yüz tanıma yazılımına kaydediliyor





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.