Şimdi Ara

Turkcell çağrı merkezlerine biyometrik doğrulama geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell grubunun alt şirketlerinden Turkcell Global Bilgi, çağrı merkezlerinde anne kızlık soyadı, doğum tarihi gibi güvenlik sorularını ortadan kaldıracak biyometrik doğrulama sistemini duyurdu.

     

    Turkcell çatısı altında Turkcell’e ve farklı sektörden pek çok firmaya çağrı merkezi hizmeti sunan Turkcell Global Bilgi, ses biyometri teknolojisi üzerinde çalışıyor. Sistem, hattaki kişinin ses frekans dalgalarını inceleyecek ve frekansın eşleşmesi durumunda anne kızlık soyadı, doğum tarihi gibi güvenlik sorularına gerek kalmadan işlem yapılabilmesini sağlayacak.

     

    Turkcell, şuanda kullanılabilir olan ses tanıma sisteminde “Turkcell beni sesimden tanır” cümlesini söyleyen kullanıcının metinsel izini takip ediyor ve doğrulama yapıyordu. Biyometrik ses doğrulama sistemi ile sabit bir cümle yerine kullanıcının konuştuğu her kelimeden çok daha yüksek doğrulukla (yüzde 98) doğrulama yapılabilecek. Bu sene içerisinde sese göre biyometrik doğrulama sisteminin pilot çalışmalarının yapılması planlanıyor.









  • “Avea’da şifrem sesimde saklı” diyerek yıllar önce bunu gerçekleştiriyordum zaten. Avea’dan ayrılalı uzun zaman oluyor. Kullanılmıyormuydu artık?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 13 Nisan 2018; 13:13:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun önceden zaten reklamı yapılmamış mıydı yıllar önce? Sürekli televizyona çıkıp gösteriyorlardı. Daha yeni mi ekleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır ülkemizde kullanıyor diye biliyorum.

  • Fisleme degil yani. Hizmet

  • Özel birşey söylemeye gerek olmayacak bir hizmetten bahsediyorlar.. Yani müşteri temsilcisine bağlanıldığında 2 çift lafın ardından otomatik doğrulanacak ve hat sahibinin doğrulanması gereken süreç pas geçilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 13 Nisan 2018; 13:27:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yandan da sesi taklit edebilen teknolojiler gelişiyor, öyle yaptık oldu demeyin.

  • Kaç senelik olay turkcell reklamı yapıcaz diye iyice çıldırdılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan kullanılan ses tanıma sistemleri, metni okuma hızınıza ve tonlamadaki ses yüksekliği farklılıklarına göre eşleştirme yapıyor. Bu basit bir yöntem ve güvenli değil. Turkcell'in üzerinde çalıştığı sistem ise ses frekans dalgaları üzerinden biyometrik doğrulama yapıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.