Şimdi Ara

Samsung'un Çin'deki akıllı telefon pazar payı %0.8'e düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung dünyanın en çok akıllı telefon satan şirketi olarak bilinse de, Koreli devin Çin pazarında adeta yokları oynadığını söylemek yanlış olmaz. Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan bir raporda Samsung'un Çin akıllı telefon pazar payının %0.8'e düştüğü açıklandı. Bunun en büyük sebebi de Çin'de yer alan yerel akıllı telefon üreticileri.

     


    Çin'deki yerel akıllı telefon üreticileri Samsung'u zorluyor


    Raporda yer alan verilere göre Çin akıllı telefon pazarında ilk beş sıranın dördünü yerel üreticiler paylaşırken, listeye giren tek yabancı şirket ise Apple oldu. Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple'ın oluşturduğu ilk 5'e giremeyen Samsung ise bu başarısızlığı Galaxy S9 ve Galaxy S9+ satışları ile ortadan kaldırmayı hedefliyor. Hatta öyle ki, Koreli şirket yeni amiral gemilerinin tanıtımı için Çin'in en popüler aktörleriyle reklam anlaşmaları imzalamış durumda.


    Samsung sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, raporun neden medyaya sunulduğunu anlamadığını ifade ederek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 1992'de Çin cep telefonu pazarına giren Samsung ülkede lider konuma gelmiş ve 2013'ten sonra yerel üreticilerin de atakları ile konumunu hızla kaybetmeye başlamıştı. Çin'in, Kore'den daha karmaşık bir pazar olduğunu belirten yetkililer, Samsung'un bu başarısızlığı farklı yaklaşımlarla ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtiyorlar.

     







  • Çinlisin ve 250 dolara şuanda alabileceğin en iyi telefon çeşit çeşit elinin altında. Sonra başka bir ülkenin markası geliyor "onu alma bak bizde aynı telefon 900 dolar" diyor. Hangi enayi gider alır ki?

  • O markalar hangi ülkeye giderse gitsin aynı şey olur.

  • Şansını aktörlerle denersin
    Satışlarda Doogee'yi geçemezsin
    Anla ki sen Apple değilsin
    Çin'de pek bir değersizsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 11 Nisan 2018; 22:7:25 >
  • Samsung dünyanın en fazla akıllı telefon satan üreticisi. Not : Dünyanın en fazla nüfusuna sahip Çin hariç. İlginç.

  • Samsung un diğer markalardan ekstrası sadece ekran. Samsung neden çin, abd, japonya ya snapdragonlu model verirken başka yerlere exynos işlemcili model veriyor. Yoksa çin de Çinli şirketler ile abd de Apple ile japonyada Sony ile mücadele etmek için mi? Diğer ülkelerde zaten rekabet edecek telefon şirketleri yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FP krallığında Apple,Samsung vb.markalara pek yer olmaz genelde.Fiyat-Performans konsepti temel ihtiyaçları görecek uygun donanım ve fiyatın harmanlandığı cihaza denir.Samsung kameraya OİS koyar = para,kablosuz şarj = para,su geçirmezlik = para,Amoled ekran = para.

  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz tüm özellikler Oppo'da, Xiaomi'de vs mevcut hocam. Hem de yarı fiyatına, bazen daha da azına.

    Siz Çinli markalar tuşlu telefon falan mı satıyor sanıyorsunuz? Süper Amoled ekran kullanıyorlar, Sony sensör kullanıyorlar, Snap. işlemci kullanıyorlar, Samsung bellek kullanıyorlar. Ve hepsinin de en iyisi neyse piyasada onu kullanıyorlar. f/p demek ucuz demek değildir. 5 bin liraya aldığın malı 2500 liraya da alabiliyorsan o 2500 liralık ürün f/p kralı olur.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin o şartlara Apple 'da uyuyor ama onu alıyorlar

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Şahane tespit...

  • cyberfalcon C kullanıcısına yanıt
    Apple ne en iyi kamera, ne ene iyi ekran, ne en iyi batarya, ne en iyi işlemci, ne en iyi ekran kasa oranı, ne en iyi tasarım, ne en sağlam malzeme, ne en iyi vs vs vs değil zaten. Apple olduğu için satıyor. Yani IOS kullanmak isteyen birisi asla başka bir marka alamaz. Başka marka yok çünkü.

    O yüzden elma ile armut bir birine uymuyor.
  • Adamlarda alternatif çok.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Amoled kullanan hiç bir telefon ucuz olmuyor. Pahalı bir teknoloji çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drak44 D kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Redmi Pro mesela. 150 dolarlık telefon Samsung veriyor ekranını. Amoled ekran ips ekrandan 5-10 dolar daha pahalı. Parça fiyatlarını fazla büyütmeyin hocam. Asıl para pazarlamaya gidiyor. Xiaomi son 6 ayda 3.2 milyon amoled sipariş etti mesela Samsung'dan. Diğerlerini de siz araştırın. 30 dolar ips vereceğine 40 dolar amolede verince 2000 lira falan oynamıyor arada.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    O eskidendi. Fiyatlar gitgide birbirine yaklaşıyor. Çinliler önceden 250-300 dolara amiral gemi çıkarıyorlardı. Şimdi fiyatları 2 katına yaklaştı. Birde duyurulan fiyatlara bulmak pek mümkün değil. Klasik Çin.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Enayilikle alakası yok. Öyle olsaydı Apple da satmamalıydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drak44

    Samsung un diğer markalardan ekstrası sadece ekran. Samsung neden çin, abd, japonya ya snapdragonlu model verirken başka yerlere exynos işlemcili model veriyor. Yoksa çin de Çinli şirketler ile abd de Apple ile japonyada Sony ile mücadele etmek için mi? Diğer ülkelerde zaten rekabet edecek telefon şirketleri yoktur.
    Exynos versin zaten.Qualcomm almak isteyen gitsin baska birsey alsin pazarda bol bol bulur.

    Exynos'un Snapdragondan iyi oldugunu umarim bir gun anlayacaksiniz(GPU haric)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Apple'ın LCD'sindeki renk doğruluğu dünyanın en iyisidir. Apple A serisi işlemcileri tek çekirdek performansında açık ara en iyi mobil işlemcidir. Apple'ın işlemci, işletim sistemi ve uygulama optimizasyonu sayesinde sektördeki en yüksek performans deneyimini sunar, Iphone tasarımı bir klasiktir, neredeyse bütün rakipler iPhone tasarımını kopyalamıştır. Bütün bunların üstüne iOS en stabil işletim sistemidir. Apple'ın diğer ürünleriyle beraber bir ekosistem sunar. Mesela AppleTv ve iWatch ile beraber çalışma gibi. Iphone'un arıza oranı en düşük telefonlardan bir tanesidir. Iphone'ların gerçek kullanım ömrü eşdeğer Android telefonlardan daha uzundur. Bu yüzden Iphone ikinci elde en az değer kaybeden telefondur. Apple'ın satış sonrası hizmet seviyesi de (Türkiye hariç) en iyilerdendir. Kısaca Apple ve Iphone'un rakiplerine göre üstün olduğu bir çok nokta vardır.
    Ama unutmamak lazım ki Iphone en yüksek kar marjıyla satılan telefondur.

    Not: Yıllardır telefon olarak Android kullanıyorum.




  • demirparcasi D kullanıcısına yanıt
    Bu palavralarla kendi kendini kandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Bahsettiğiniz tüm özellikler Oppo'da, Xiaomi'de vs mevcut hocam. Hem de yarı fiyatına, bazen daha da azına.

    Siz Çinli markalar tuşlu telefon falan mı satıyor sanıyorsunuz? Süper Amoled ekran kullanıyorlar, Sony sensör kullanıyorlar, Snap. işlemci kullanıyorlar, Samsung bellek kullanıyorlar. Ve hepsinin de en iyisi neyse piyasada onu kullanıyorlar. f/p demek ucuz demek değildir. 5 bin liraya aldığın malı 2500 liraya da alabiliyorsan o 2500 liralık ürün f/p kralı olur.
    Değerli kardeşim,öyle çonlolor toşlo tolofon mu yopoyor tarzında benzetmelerde bulunacağına dediklerimden bir şeyler çıkarsan keşke.Benim anlatmak istediğim Samsung marka değerini alıyor ama bunun yanında da telefonlarında Çinlilerin koymadığı özellikleri ekstradan koyuyor.Bende Huawei kullanıyorum FP telefonları var ama mesela P9 da OIS yok,kablosuz şarj yok,NFC yok vs vs.Kısacası Apple ve Samsung gibi şirketler reklam maliyetlerini,marka değerini fiyata koyuyor ama bunun yanında hizmet kalitesini,malzeme kalitesini ve ekstra özelliklerini telefonlarına yansıtıyorlar.Kararı zati müşteri veriyor,satış rakamları her şeyi gösterir.Müşteri derse banane OIS den kamera çeksin yeter,NFC yi ne yapcam,Gorılla 4 olmuş 5 olmuş ben anlamam,Amoled nedir ekran olsun iyi göstersin yeter derse ona göre karar verip ürün tercihi yapar zati.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.