Şimdi Ara

PUBG taklitlerine savaş açtı: Rules of Survival oyununa dava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Masaüstünde kısa sürede popüler olan PUBG’nin mobile çıkmasından bir süre önce indirmeye sunulan ve tabiri yerindeyse rol çalan Rules of Survival kendisini bekleyen sona doğru gidiyor gibi.

     

    Dava açıldı 

    PUBG’nin başarılı mekaniğini ve atmosferini mobile taşımasının ardından Rules of Survival oyununun akıbeti merakla bekleniyordu. PUBG Corp yasal olarak ilk adımları atmaya başladı.

     

    Gelen bilgilere göre PUBG Corp ilk olarak uygulama mağazalarına bir şikayet talebi oluşturarak eserini neredeyse tamamen kopyalayan Rules of Survival ve Knives Out yapımlarının kaldırılmasını istedi. Elbette bu şikâyete karşı NetEase kesinlikle bir kopyalama olmadığını belirtti.

     

    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    PUBG Corp bununla da yetinmeyerek bu iki oyuna karşı Kaliforniya Bölge Mahkemesinde suç duyurusunda bulundu. PUBG Corp hazırladığı şikâyet dosyasında bahse konu iki oyunun telif haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

     

    Dosyaya göre oyunlar PUBG’nin görsel ve sesli atmosferini olduğu gibi kopyaladı. Ön oyun alanları, mekanlar, hava atlayışları hatta Winner Winner Chicken Dinner sloganı bile bunlar arasında. Ayrıca NetEase oyunlarda olmayan ancak PUBG Mobile oyununda olan araçları da reklam yaparken kullandı.

     

    PUBG Corp rakibinin kullanıcıların kafasını karıştırdığını ve böylece kendi popülaritesinden yararlanarak gelir elde ettiğini, haliyle kendisini de zarara uğrattığını belirtiyor. Firmanın talebi iki oyunun mağazalardan kaldırılması ve zararın tazmin edilmesi. Bu hamle muhtemelen PUBG’yi kopyalamaya çalışan diğer oyunlara da gözdağı olacaktır.

     
     







  • bence kazanamazlar çünkü ros güçlü bir oyun bire bir kopya değil

  • Başkalarının mobil platforma bu tarz oyunu çıkarmasına izin vermeden çıkarsalardı ozaman. Ne zaman fortnite çıktı ozaman akıllarına geldi. Şimdide sağa sola sataşıyolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • h1z1'de pubg dava etsin arma'da h1z1'i tekerleğin icadına kadar gider.

  • Şu platformda oyuncularını düşünen 2 oyun var biri fortnite diğeri,Fort nite imkansızı başardı milyon dolarlar kazanacağı oyunu ücretsiz çıkardı halen bizler için yenilikler düşünüyor,Gta y zaten anlatmaya pek gerek tek bir oyunla defalarca ek paket niyetine. Ücretsiz güncellemeler yapmaya devam ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortada kopya falan yok aynı dinamiklere sahip oyunu en baştan yazmış adamlar. Bluehole boşuna ağlıyor. Aynı textureları alırsın kullanırsın o zaman kopya olur.

  • Pubg ona buna dava açağına önce oyuna adam akıllı bi optimizasyon getirip şu buglardan kurtarsınlar sözde son zamanların en çok oynanan oyunu ama bugdan fps dropundan geçilmiyor.

  • Ros sanki pubg ile fortnite kırması bir oyun. Birebir kopya değil.

  • birebir kopya olsa ne yazar?
    Sanki pubg denilen oyun ilk battle royale oyunu mu?
    ozaman h1z1 gitsin pubg yi mahkemeye versin.

  • Zavallı bluehole

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun bugdan fps droplarından geçilmiyor ona buna dava açıyorlar firma cringe resmen...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pubg den once de bu tarz oyunlar vardi. kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StackOverflow

    pubg den once de bu tarz oyunlar vardi. kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar herhalde.
    hocam vardıda bazı oyunların haritası bile aynı.pugb cidden kendini hint kumaşı sanıyor inşallah androide fortnie çıkınca biraz darbe yer.
  • ros bence mobilde daha başarılı pubg beni mobilde sarmadı. ayrıca ros'un masaüstü sürümü de var beleş tavsiye ederim.
  • rules of survival çok daha sarıyor, pubg'nin ismi var ve paso her yere reklam basıyor ayrıca bu davadan hiçbir şey çıkmaz sonuçta bir amaç üzerine yapılan oyun tasarımları bu şekilde yüzlerce oyun var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.