Şimdi Ara

Maliye Bakanı Ağbal uyardı: İnternetten para kazananlar vergisini ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada internet üzerinden kazanç sağlayanlarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, başta internet sitelerinde yayınlanan reklamlar ve sosyal medyadan yapılan ürün tanıtımları olmak üzere, internetten sağlanan tüm kazançların vergi altına alınacağını açıkladı.

     

    Vergi kanununda, internet üzerinden sağlanan kazançlarla ilgili düzenlemelerin yer aldığını belirten Ağbal sözlerine şöyle devam etti: "İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek twitler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına 'internet fenomeni' deyin, ne derseniz deyin, 'Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum' diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek."

     


    Maliye Bakanı Ağbal: İnternet sitelerini tarıyoruz


    Bakan Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda yeni kurulacak olan Risk Analiz Merkezi üzerinden, internette yürütülen ticari faaliyetlerin izleneceğini belirterek: "Kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gelip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen kendilerini vergi mükellefi yaparak vergiyi tarh edeceğiz yani onlardan kazandıkları bu paranın vergisi isteyeceğiz." şeklinde konuştu.

     

    Ağbal son zamanlarda Youtuber'lar ve Instagram fenomenleri üzerinden tartışılan vergi konusuna da şöyle açıklama getirdi: "Vergi kanunlarına göre vergi mükellefi olmanın yaşı yok. Dolayısıyla hangi yaşta olursa olsun, 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek. Nereden kazanırsan kazan, ister internetten video yayınlayarak ister yine sanal ortamda mal veya hizmet satarak kazan, hepsinde vergi var."

     







  • tabi canım öyle olmalı kira falan gibi giderleri yok ama bari vergi versinler sonuçta o paraları vergi veren insanlardan kazanıyorlar

  • Kazanç varsa vergisi alınması normal eyvallah fakat tutup holdinglerin milyar liralık vergi borçlarını neden siliyorsunuz? Normal vatandaşa gelince neden onun borcunu silmiyorsunuz? Böyle ayrım yaptığınız müddet vatandaş her türlü vergi haberine alerjik reaksiyon gösterir tabi ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki ticaret yapan para kazanan vergisini verecek, fakat bizim ülkemizde vergi anlayışı biraz farklı. Vergi haraç olarak uygulanıyor.

    40tl olan elektrik faturasının altına indiğinde, bi bakıyorsun hoop 100tl olmuş. Yuh oğlu yuh..

  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:43:19 >
  • Internetten para kazanan adam zaten Türkiye'de durmaz bu duzenlemeyle. Sonuçta lokasyonun hiçbir önemi yok ucuz internet bulduğu ülkeye kaçar

  • Bir çoğuna koymaz, devlet için tam istenecek kesim, internetten kazananlar, otomotiv ve internet,

    Fakat internetten para kazananlar vergi vermemek için bir çok plan da yapmıştır, bulmak vergilendirmek sıkıntı olacaktır, yani yeni zam geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 11 Nisan 2018; 13:7:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oksijen tuketimimizde sureklilik arz ediyor.

    Onu ne zamqn vergiye tabi tutacaklar acaba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Kazanç varsa vergisi alınması normal eyvallah fakat tutup holdinglerin milyar liralık vergi borçlarını neden siliyorsunuz? Normal vatandaşa gelince neden onun borcunu silmiyorsunuz? Böyle ayrım yaptığınız müddet vatandaş her türlü vergi haberine alerjik reaksiyon gösterir tabi ki.

    Onlara teşvik var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Aslında zor değil. Geçen gün 480TL ye 150 parça ayna sipariş ettim. EFT yaptım ve açıklamaya 150 ayna bedeli yazdım. Nasıl belirli meblağ para girince bankalar bunu bildiriyor. Sürekli para akışı olan hesapları da aynı şekilde bildirir. Yeter ki istensin her türlü vergilendirilir. Elden satışlara gelirsek o internetten de aynı esnafta da aynı çok değişen bir şey yok aslında.
  • farks kullanıcısına yanıt
    Doğrudur Hocam lakin youtuber yayıncı vesaire dediğimiz tipler genelde faturasız ve başka hesaplara paraların yatırıldığı işbirlikleri yaparlar onları bulmak vesaire sıkıntı olur, bunun gibi bir çok şeytanlık mevcut. yeter ki kişi istesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 11 Nisan 2018; 13:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan Emisyon Vergisi gelsin artik yeter. Ben gunde 25m3 o2 tuketirken elin izbandut gibi adamlari 40m3 tuketiyor. Neden ikimize de bedava? Bu nasil devlet?

  • Çok basit aslında; her havaleden, her eft den vergi kes... ohh mis gibi :)

  • Yazacak milyon şey var ama yazmaktan bıktık artık

  • Ölüyü diriyi vergilendirip borcunuzu topladınız da gözü internete mi diktiniz buyrun gelin kripto paralar başta olmak üzere bekliyor sizi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya iyi de vergi alman için hizmet vermen gerekiyor. Aylık internet faturalarımızda zaten vergi var. Peki siz bu vergiyi neye istinaden alacaksınız?



    Getireceğiniz bu vergi uygulamasının hukuki temeli yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen bi zahmet gitde öğret onlara bence bizimde selamımızı söyle sen bilmiyorsun de anlat
  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    "Böyle ayrım yaptığınız müddet vatandaş her türlü vergi haberine alerjik reaksiyon gösterir tabi ki. "

    ne yani ayrım yapmasa reaksiyon göstermicekmiydin? seninki ayrım olmuş

    vergi vergidir. vergiye reaksion göstermek için gösterdiğin bahane saçmalık olmuş.. vergiye tepki göstermek için sebep mi olur? azıcık akıllı olun akıllı eleştiriler yapın..
  • yav he he...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    sen bi zahmet gitde öğret onlara bence bizimde selamımızı söyle sen bilmiyorsun de anlat
    Kimseye bir şey öğretme derdinde değilim. İçine dert olduysa git sen öğret...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.