Şimdi Ara

Uber elektrikli bisiklet paylaşım şirketi Jump'ı satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Faaliyet gösterdiği ülkelerde taşımacılık sektörünü yeniden yapılandıran Uber, artık elektrikli bisiklet kiralama ve paylaşımına da olanak sağlayacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ABD merkezli elektrikli bisiklet paylaşım şirketi Jump artık Uber çatısı altında faaliyet yürütecek. Polonya ve İngiltere'de de kullanıcıların elektrikli bisikletler kiralamasına olanak sağlayan Jump, kullanıcıların 30 dakika boyunca bisiklet kullanması karşılığında 2$'lık ücret talep ederek özellikle taksilere karşı ciddi bir ücret avantajı sağlıyor.


     

    Uber Bike olacak 

    Toplam 12 şehirde faaliyet gösteren Jump, en büyük avantajının trafiğin sıkışık olduğu anlarda hızlı yolculuk yapabilme imkanı olduğunu belirtirken otomobillerin aksine karbon salınımı yapmayarak doğaya zarar verilmediğini de vurguluyor. 10 yıl önce Social Bikes ismiyle şehir içi bisiklet paylaşım ağını kuran şirket muhtemelen Uber çatısı altında yeniden markalaşacak. Uber'in web sitesine eklenen ''Uber Bike'' kısmı da bunun bir işareti.


     

    Satın almayla ilgili açıklamalarda bulunan Jump CEO'su  Ryan Rzepecki; insanların, Jump ağındaki elektrikli bisikletlerle normal bireysel bisikletlerden üç kat daha fazla yolculuk yaptıklarını dile getirerek giderek yaygınlaşan elektrikli bisiklet trendine atıfta bulundu. Elektrikli bisikletlerin daha uzak noktalara daha hızlı bir şekilde gidilmesine olanak sağladığını vurgulayan Rzepecki elektrikli bisikletlerin insanları daha fazla eğlendirdiğini düşünüyor. Rzepecki Uber çatısı altında faaliyet göstererek bireysel araç sahibi olmanın giderek azalacağını ve insanlara verimli yolculuk seçenekleri sunacaklarını belirtti. 


     

    Diğer ülkelerde de hizmet sunabilir  

    Uber satın almanın şirkete ne kadara mal olduğunu açıklamış değil ancak konuya yakın kaynaklar Uber'in kasasından 100-200 milyon dolarlık bir miktarın çıktığını belirtiyor. Jump'ın sunduğu hizmetten faydalanmak için şirketin uygulamasını indirmek gerekiyor ancak yakın zamanda bu hizmetin Uber uygulamasından erişilebilir hale gelmesi bekleniyor. Öte yandan Uber'in bisiklet paylaşım ağını faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde hizmete sunması da şirketin gelecek hedefleri arasında. 








  • Maşallah ubere yakın kaynaklar da ne kadar spesifik rakam vermiş. 100 ila 200 milyon arasında 2 katlık bir tahmin farkı var. Hiç tahmin etmesen de olurdu.

  • Polonyada Veturilo şirketi var bisiklet kiralamak için. Varşovanın neredeyse her noktasında bisiklet istasyonları mevcut ve ilk 20 dakikalık kullanım ücretsiz, bir saatlik kullanım bedeliyse 1 zloty yani 1.10 Türk Lirası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halbuki o paralara duble yollar, köprüler yapılırdı. Uber parasını çöpe atmış. Biraz yerli ve milli projelerimize bakmalı, ders almalı.

  • aman Türkiye ye bunu getirmesinler. yolda giderken taksiciler üstüne sürer. gerçi şu anda da yapıyorlar ama neyse.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.