Şimdi Ara

Microsoft'un akıllı matı Project Zanzibar, gerçek dünya ile sanalı birleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yazılım devi Microsoft, uzun zamandır dijital dünyamızı, fiziksel dünyamızla harmanlayacak bir proje üzerinde çalışıyordu. Microsoft'un araştırma kolu bu hayali gerçekleştirmek için geliştirdiği "akıllı mat"a Project Zanzibar adını verdi. Sözü fazla uzatmadan bu heyecan verici projenin detaylarına geçelim.

     


    Project Zanzibar öğrenciler hedef alınarak geliştirildi


    Temel olarak Project Zanzibar'ı bir bilgisayar veya tablet ile nesne ve dokunuşları dijital ortama aktaran bir arabirim olarak tanımlayabiliriz. Bu akıllı mat sayesinde farklı nesne veya oyuncakları bir araya getirip dijital dünyaya aktararak çeşitli senaryolar yaratabiliyorsunuz. Microsoft, Project Zanzibar'ı çocukların oyuncaklarını hayata geçirebilecekleri bir yöntem olarak öngörüyor.

     

    Çocuklar akıllı mat üzerindeki oyuncakları hareket ettirerek dijital ortamda kısa filmler çekebilecekleri gibi, Lego veya Minecraft tarzında kendi oyunlarını yaratma şansına da sahip olabilecekler. Türkçede "Yakın Alan İletişimi" olarak adlandırılan NFC teknolojisi kullanılarak geliştirilen bu akıllı mat, nesnelerin pozisyonunu, konumunu ve yönünü algılayabilme özelliğine sahip. Microsoft'un daha çok öğrencileri hedef alarak geliştirdiği akıllı mat Project Zanzibar'ın birçok farklı alanda da kullanılacağını kestirmek hiç de zor değil.









  • Geleceğin anaokulu seviyesi öğrenme ve oyun oynama platformu olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.