Şimdi Ara

PSA Grubu, elektrikli araçlar için yeni bir bölüm oluşturdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Peugeot, Citroen, ve DS’in yanına Opel’i de dahil ederek bu dört markayı çatısı altında birleştiren PSA Grubu’nun elektrikli araç tarafına geçişte rakiplerinden geride kaldığını söylemek mümkün. Ancak bu durum üreticinin yeni adımlar atmasına engel teşkil etmiyor. Fransız şirket, ilk yeni nesil elektrikli aracının tanıtımı öncesinde elektrikli araçlar için yeni bir bölüm kurduğunu açıkladı.
     

    Şirket, düzenlediği basın toplantısında Business Unit adını verdiği elektrikli araçlardan sorumlu yeni bir bölümün oluşturulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bu yeni bölüm, grubun elektrikli araç stratejisinin tanımlanması, geliştirilmesi, ilgili ürün ve servislerin sunulmasından sorumlu olacak.

     
     

    Business Unit’in başına Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Alexandre Guignard getirildi. Duyuruda, Guignard’ın doğrudan Citroen CEO’su Linda Jackson’a bağlı olacağı belirtildi.

     
     
     

    4 elektrikli ve 7 hibrit model üretilecek 

    PSA Grubu’nun geçmişte gerçekleştirdiği elektrikli araç programları yok değil. Citroen Berlingo’nun elektrikli versiyonu, tamamen elektrikli E-Mehari, ve DS E-Tense tamamen elektrikli otomobil bunlardan birkaçı. Ancak şirketin elektrikli araç pazarındaki en büyük girişimi geçtiğimiz yıl Opel’in satın alınmasıyla birlikte Ampera E modeli oldu.

     

    Avrupa’da oldukça popüler olan Ampera E konusunda da sıkıntılar yok değil. Araç, General Motors tarafından üretilen Bolt EV modelini baz aldığı için tedarik konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu yüzden Fransız üretici de önümüzdeki yıldan başlayarak 4 elektrikli ve 7 hibrit model üretebilmek için kendi elektrik platformları üzerinde çalışıyor.








  • Geçte olsa başlamak hiç başlamamaktan iyidir.

  • şu ampera bi gelse bi de ucuz olsa
  • elektrikli 3008 olacak yani. kulağa hoş geliyor
  • o değilde bu araçlar yaygınlaşınca, kendi vatandaşını en çok seven güzel ülkemde, Özel Elektrik Vergisi falan gelmese bari.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.