Şimdi Ara

Portekiz'de yenilenebilir enerji kaynakları, ülke ihtiyacından fazla enerji üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Portekiz'de geçtiğimiz Mart ayında yenilenebilir enerji kaynakları, ülkenin toplam elektrik tüketiminden fazla enerji üretti. Avrupa ülkesi, elektrik tüketiminin tam %103.6'sı oranında yenilenebilir enerji üreterek önemli bir ilke imza attı.

    Portekiz Enerji Altyapı Şirketi (REN) tarafından yayınlanan raporda ülkenin en büyük yenilenebilir enerji kaynağı olarak hidroelektrik ve rüzgar enerjisi dikkat çekiyor. Rapora göre Portekiz'in Mart ayındaki elektrik üretiminin %55'i hidro kaynaklardan, %42'si ise rüzgar santrallerinden elde edilmiş. REN'in verilerine göre ülkenin Mart ayındaki bu enerji rekoru aynı zamanda tam 1.8 milyon tonluk karbondioksit salımına da engel olmuş.

    Geçtiğimiz ay yenilenebilir enerjide elde edilen başarının gelecek için önemli bir örnek oluşturduğunu belirten REN,"Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2040 yılı itibariyle Portekiz'in yıllık tüm elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini tahmin ediyoruz. Mart ayında elde edilen bu rekor önemli bir kilometre taşının geride bırakıldığını göstermesinin yanı sıra Portekiz'in gelecekte elektrik ihtiyacını hem güvenilir hem de ekonomik bir şekilde tamamiyle yenilenebilir enerjiye güvenerek karşılayabileceğini kanıtlıyor." ifadelerine yer veriyor.

    70 saat sadece yenilenebilir enerji kullanıldı


    Portekiz'in Mart ayında yalnızca yenilenebilir enerji kullandığı en uzun süre 70 saat oldu. 9 Mart'ta başlayan süreçte tam 70 saat boyunca ülkenin tüm elektrik tüketimi yenilenebilir kaynaklardan sağlandı ve hiç emisyon üretilmedi. Avrupa ülkesi, bu 70 saatlik rekor haricinde ise zaman zaman aradaki boşlukları doldurmak adına fosil yakıtlara başvurmak zorunda kaldı.

    Portekiz'in Mart ayındaki rekorunda aynı zamanda geçtiğimiz ayın hava şartları da etkili olmuş. Zira yağmur ve rüzgarın bol olması hidroelekrik ve rüzgar santrallerinden de daha fazla enerji elde edilebilmesi anlamına geliyor.
      







  • En fazla 11 milyon nüfus var. %25i Favela.

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihrali Bey -- 12 Şubat 2020; 18:0:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • % 55 HES yazında anlasın insanlar. HES bizim ülkemizde yenilenebilir enerji olarak kabul görmez. Sadece RES ve GES geçerlidir.

  • Dünyadaki ülkeler böyle az nufuslu olsa ve kendı enerjısını kendısı karşılasa dunya ne guzel bır yer olurdu. Ornegın bır avrupa'ya bakın, bir de hindistan, pakıstan, afrika ve ortadoğu gibi ülkelere bakın.

  • Aslında res de kabul görmüyor. Ges doğaya zarar vermediği için bu konuda tek. Ayrıca hesin doğaya verdiği olumsuz etki nedeniyle aynı ges gibi küçük güçte ama çokça yaparak bu sınıfa dahil etmeyi düşünüyorlar. Yani res değil hes girecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Favela Brezilya'da değil miydi ya?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Bazı ülkeler HES açısından şanslı ve bu ülkeler bu özelliklerini "o kadar da parlak olmayan" RES ve GES performanslarını gölgelemek için alet ediyorlar. Ama Portekiz durumuna bakacak olursak, %55'in üzerini (söylediğiniz değerin) tamamen YES ile doldurmak takdire şayan bir başarı. Bunu sadece "yapılan yatırım" olarak da görmemek lazım. Ülke ihtiyacının tamamını YES'ten karşılamak için ülkenin belli seviyelerde bilgi birikiminin olması gerekir. Örneğin; şebeke yönetim/donanım teknolojileri (akıllı şebekeler), bakım-onarım-kurulum teknik bilgisi ve teknik iş gücü, hukuksal düzenlemeler vesaire.
  • Darısı bizim başımıza.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.