Şimdi Ara

NVIDIA 32 bit işletim sistemi desteğini sonlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Kaliforniya merkezli NVIDIA, 32 bit işletim sistemi kullanıcıları için kötü bir haber verdi. NVIDIA yaptığı açıklamada Nisan ayı sonunda 32 bit GeForce desteğini sonlandıracağını duyurdu. Şirket bundan böyle Windows ve Linux'un 64 bit sürümlerini destekleyecek.


    NVIDIA Nisan ayı sonunda 32 bit sistemlerin fişini çekiyor


    NVIDIA yöneticilerinin ifadelerine göre Nisan ayı sonundan itibaren 32 bit sürümler için performans iyileştirmeleri, yeni özellikler ve hata düzeltmeleri ile ilgili güncellemeler yayınlanmayacak. Ancak sadece Ocak 2019 tarihine kadar, kritik güvenlik açıkları ile ilgili destek devam edecek. Bununla birlikte NVIDIA'nın mevcut özellik ve servislerin 32 bit işletim sistemlerini desteklemeye devam edeceğini de gelen haberler arasında.

     

    NVIDIA'nın bu kararı  Windows 7, 8 / 8.1, 10, Linux ve FreeBSD'nin 32 bit sürümlerini etkileyecek. Bununla beraber NVIDIA GeForce sürücüleri artık Fermi mimarisine dayanan GeForce ekran kartları için de yayınlanmayacak. Eğer siz de bu kartlardan birini kullanıyorsanız artık yükseltme zamanınız gelmiş demektir.

     







  • Geç bile kalındı

  • Sadece NVidia'nın değil bütün firmaların artık sadece x64 mimarisi üzerine yoğunlaşması daha doğru olur. 32bit dönemi güzeldi ama artık vakti doldu, ileriye bakmak lazım.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsunuz ama hala bilgisayar üretenler 2gb ramlı cihazlar üretiyorlar. önce onların cimrilikten vazgeçmesi gerekiyor
  • Yerinde karar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Yeni sistemlerde 2GB model kalmadı. Birkaç istisna olabilir ama onlar da netbook tarzı cihazlar. Nvidia Gpu ile vs işleri yok. Telefonlarda bilr artık 4GB ram varken yerinde bir karar. Hem x64 os ile 2GB ramli makine kullanılabiliyorken 32bit'te 4gb ramli makine verimli kullanılamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten 64 altı pek bir şey kalmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64bit ekran kartı üretmeyi sonlandırsa daha iyi bir haber olurdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest

    64bit ekran kartı üretmeyi sonlandırsa daha iyi bir haber olurdu.
    Koptum




  • "Madenciler"in fişini çektiğinde iş işten geçmiş olacak!
  • Vay be Fermi'nin sürücü desteği de kesiliyormuş. Ne goygoy dönmüştü o zamanlar. Hepsi yalan olup gidecek demek. Şaka gibi, 8 yılı geçmiş ya. Ne ara o kadar zaman geçti...
  • mantıklı bir karar :D

  • 32 bit durumu da önemli tabi ama esas olarak Fermi mimarisinin sürücü desteğinin kesiliyor olması ilgi çekici. Geçenlerde alt seviyeden bazı modellere sürücü çıkmayacağı söylenmişti zaten. Ama şimdi bütün Fermi mimarili kartlar devre dışı kalmış olacak.

    Bugün en güncel mimari olan Volta bile Fermi mimarisinin temelleri üzerine şekillendiği için aslında devam ettirebilirdir sürücü desteği. Ancak kullanım oranı oldukça azalmış olmalı. Zaten en son kartlar 6 yıl önce satılmış durumda. Özellikle üst seviyede Fermi mimarili çalışan kart sayısı bile oldukça azdır diye düşünüyorum. Orta ve alt sınıf kartlar da zaten öyle büyük işler başaramazlar artık.

    Ama daha ilgi çekici olan kısım, grafik dünyasındaki gelişme yavaşladığı için aslında uygun kodlama ile Fermi marili pek çok kart hala iş görür durumda olabilirdi. Nitekim 2013'te çıkan mevcut nesil konsollar, Fermi mimarili kartların ayarında grafik gücü sunuyorlardı. Hatta daha azını. Çok ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşmış olan GTX 460, XBOX One'dan daha güçlü bir GPU'ya sahipti. Yine oldukça beğenilen GTX 580, grafik tarafında PS4'ten daha güçlüydü. Bu konsolların en az 3 yıl daha hayatlarına devam edeceklerini düşünürsek, aslında Fermi mimarisinin biraz daha alacağı yol varmış gibi görünüyor. Ama karşısındaki HD 5800'ler ve HD 6800'ler 2 yıl önce son sürücülerini aldıkları için, Nvidia'nın nispeten daha iyi destek sağladığını da düşünebiliriz. Zaten genel olarak Nvidia 6-8 yıl kadar sürücü desteği sunuyorken, Amd tarafında bu destek 4-6 yıl kadar oluyor.

    Ancak bundan sonraki dönemde ekran kartlarının daha uzun süre sürücü desteği görmesi gerekecek gibi görünüyor. Başta da dediğim gibi grafik teknolojilerinin gelişim hızı düştü. Kartların kullanım süresi artıyor. Bugün hala Fermi'lerle oyun oynamak mümkünken, Kepler'i geçelim, Maxwell'de bu durum daha da artacak. Bir sonraki mimaride daha da artacak. Amd bile ortalama 5 yıl sunduğu sürücü desteğini şuan GCN 1.0 için 6 yılın üzerine çıkarmış durumda. Bundan sonra Amd de süreyi arttıracaktır sanıyorum.




  • 1 aydır uğraşıyorum Bugün farkettim ki gtx 1070im var ve 398.36 guncellemeyi yaptığımda pcde reset sorunu oluşuyor bu her yerde masa üstünde oyundayken Bilgisayar açılırken

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.