Şimdi Ara

Olympus'un yeni aynasız fotoğraf makinesi PEN E-PL9 satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Olympus’un PEN E-PL9 kompakt aynasız dijital fotoğraf makinesi ABD’de satışa sunuldu. Makinenin sadece gövdesi 599.99 dolar fiyat etiketi taşırken M.Zuiko Digital 14-42mm f /3.5-5.6 II R lens, 16 GB'lık bir hafıza kartı ve bir kamera çantasının dahil olduğu kit 699.99 dolara müşterilerini bekliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi 7 ekrana gömülü parmak izi sensörüyle gelecek
    Siyah, beyaz ve kahverengi renk seçeneklerine sahip olan cep boyutunda fotoğraf makinesi, Olympus'un 2016 da çıkardığı E-PL8 modelinin halefi olarak piyasaya sürüldü. PEN E-PL9, 16.1 megapiksellik Live MOS sensör ve şirketin amiral gemisi OM-D E-M1 Mark II'de bulunanla aynı TruePic VIII görüntü işlemcisine sahip.

     


    3.0 inç ekran ve 3 eksenli görüntü sabitleme


    Tam çözünürlükte 8.6 kare/sn sürekli çekim özelliği sunan makine ISO 25.600'e kadar saniyede 30 kare 4K video kaydı yapabiliyor. Bunun yanında ancak acil durumlarda faydalı olabilecek yerleşik bir açılır flaşı var. Flaş fotoğrafçılığını ciddiye alanlar muhtemelen makineye harici bir flaş takıp kullanacaktır.

     


    OM-D E-M1 Mark II'deki 5 eksenli kadar gelişmiş olmasa da PEN E-PL9'da 3 eksenli bir görüntü sabitleme sistemi var. Ayrıca 3.0 inç dokunmatik LCD ekrana sahip olan makine görüntü paylaşımını kolaylaştırmak için yerleşik Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı özellikleri de sunuyor.







  • Eski tip görünümlü olan modeller çok güzel, eski çalıştığım firmada Olympus kullanmıştık. Ozaman para yetmediği için alamadığım m10 modeli var. Çok güzel makina

  • Bu aynasız makine konusunda olympus hangi noktada, canon/nikon/sony arasına girebiliyor mu rekabette?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PL Serisi bitti demişlerdi güya. Ayrıca hala 3 eksenli sabitleme var. Zahmet edipte 5 eksen koymamışlar. Çok saol Olympus.

  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Aynasız pazarında nikon yok denebilir. Canon ise dönüştürücü ile takabildiğin lensleri saymaz isen fazla lens seçeneği sunamıyor ve halen ürün segmentini tam oturtamadı. Sony ise et etkin oyuncu bunun en basit örneği 3 farklı seviyede aps-c, 4 farklı segmentte tam kare sensörlü gövdesi bulunuyor ve profesyonel seviye lenslere sahip.

    Olympus ise kendisine yer edinmek yerine farklılaşıyor. Sensörü daha küçük ama bu sayede lens ve gövde boyutları ciddi azalıyor. Ayrıca çok seri makineler üretiyor ve şuan piyasadaki en iyi titreşim engelleyicisi onda. Omd serisinden örnek vermek gerekirse en giriş seviyesinden en üst seviyeye kadar vizör kaliteli, ekran kaliteli, tuşların yer ezberi ve elde hissiyatı iyi ve en önemlisi hepsinde çift teker var. Ürünleri çok yönlü ve özel bir isteğin var ise bir üst modele geçiyorsun diğer türlü en giriş seviyesi ürünleri bile teknik olarak bilinçli kırpılmış değil. Kısacası bu rekabette kullanıcı dostu noktasında yer alıyor.




  • Aynasız konusunda Olympus'un yerine dair bir kanıt...
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2018/01/31/bcn-award-2018-yili-ilk-verileri-olympus-aynasiz-pazarinda-halen-birinci/

    Olympus'un yeni aynasız fotoğraf makinesi PEN E-PL9 satışa sunuldu


    Ayrıca şu başlığa bakarsanız farklı bilgiler de bulabilirsiniz,
    https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184

    -
    PL serisi bitti denilmedi PM serisini bitirdiklerini söylediler. PEN E-PL9'u daha yüksek özellikli bekliyordu herkes de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Nisan 2018; 6:50:36 >




  • olmpus candir omd 10 mark 2 canandir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercument007 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu bilgiler için hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercument007 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynasızlarda zaten canon/nikon'un makinesi yok. Canon'un bi serisi var ama varlık gösteremiyor. En çok sony satıyor galiba aynasızlarda. Bende de sony aynasız var, nex-5r. Fuji, olympus aynasız üreten diğer markalar. Bence fuji de olympus da tip olarak çok çok iyi, foto kalitesi olarak da çok iyi olduğu söyleniyor ama hem lens hem de gövde olarak ucuz değiller. Samsung aynasız üretiyordu, hatta lens/gövde fiyatları uygundu ama bir anda ne olduysa çekildiler piyasadan. Şuan xiaomi'nin de bir makinesi var.




  • Olympus PEN E-PL9 ile çekilmiş birkaç fotoğraf...

    Olympus'un yeni aynasız fotoğraf makinesi PEN E-PL9 satışa sunuldu
    Yokohama|橫濱 by 里卡豆 Ricardo, on Flickr

    Olympus'un yeni aynasız fotoğraf makinesi PEN E-PL9 satışa sunuldu
    夜東京|東京鐵塔 by 里卡豆 Ricardo, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2018; 17:37:48 >




  • küçük makinaları ayrı bir seviyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.