Nisan'ın 23 ile 25 arasında Tunus'ta çeşitli ülkelerden katılacak basın mensuplarına tanıtılması beklenen ATi R600'ün saat hızları da artık belli gibi. İlk etapta GDDR3 bellekli modelleri gelecek olan R600'ün bellek saat hızının 1600MHz olacağı belirtiliyor. Evet bu değer GeForce 8800GTX'e göre 200MHz daha düşük ama unutulmamlıdır ki GeForce 8800GTX'in sahip olduğu 384-bit bellek veri yolunun aksine ATi R00- 512- bit bellek kontrolcüsü ile birlikte gelecek. R600'ün çekirdek hızı ise 750 yada 800MHz olacak. Çekirdek saat hızı bakımından GeForce 8800GTX'in önünde olan R600'ün ilerleyen zaman ile birlikte 2000MHz'de çalışan GDD4 bellekli modelleri de piyasaya sürülecek.
80nm üretim teknolojisi ile üretilecek R600'ün artık bir sorun çıkmazsa üretimine Nisan ayının ortalarına doğru başanlanması Mayıs ayı içerisinde de piyasaya sürülmesi bekleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 28 Mart 2007; 20:47:02 >
bu kart fiyaskoooo çok şey beklemeyin derim yeni nesil bütün kartlar hikaye üreticiler artık devir atlatmıyor, aynı çorbayı defalarca ısıtıp, daha çok para kazanmaya çalışıyor...
çıkıcak ne demek çıkmıyacak...nvidia ya cevap mükemmel geliyo 512bit...mutlaka çıkıcak ama beni düşündüren kartın boyu çok uzun bu kasalara bu kart nasıl takıcaz ona aklım ermiyo...artı bide bu bekleyen kardeşler çıkar çıkmaz alıcak onu merak ediyorum kartın 1250 liradan aşağı bi fiyata satılacağını düşünmüyorum türkiyede...
Teknik özellikler bakımından beklendiği gibi 8800'ü geride bırakmış durumda. Herkes R600 neden hala çıkmadı derken NVidia'yı gözden kaçırmış durumdayız. R600 Mayıs ayında çıkarsa Nvidia'nın cevabı acaba hazır mı? Şu anda 8800 piyasada rakibi olmadığı için iyi satıyor ama R600 çıktığı zaman NVidia 8800'den iyisini piyasaya sunmak zorunda, yoksa R600'e karşı fazla şansları yok.
''FX57''Yanlış anlama ama sana bi konuda sormak istiyorum dikkatimi çektide,R600 haberlerinde hep 8800GTX'e olan üstünlüğünden başlıyorsun ve tam manası ile test olmamasına ragmen R600 özellikleri ile üstünmüş gibi görünmesini saglıyorsun,bence haberlerinde marka karşılaştırmaları ne kadar dogru olur bilmiyorum İşallah başka erteleme gelmez. Haber için teşekkurler.
Teknik özellikler bakımından beklendiği gibi 8800'ü geride bırakmış durumda. Herkes R600 neden hala çıkmadı derken NVidia'yı gözden kaçırmış durumdayız. R600 Mayıs ayında çıkarsa Nvidia'nın cevabı acaba hazır mı? Şu anda 8800 piyasada rakibi olmadığı için iyi satıyor ama R600 çıktığı zaman NVidia 8800'den iyisini piyasaya sunmak zorunda, yoksa R600'e karşı fazla şansları yok.
Fiyatı iyi olmazsa, Rakibine attığı fark en az %35 olmazsa neyleyeyim R600'ü. Önce Fiyat sonra Fark.Zaten .net FW'e uyuz oluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomb_X -- 29 Mart 2007; 2:29:38 >
Arkadaşlar Nvidia geçen gün partnerleriyle toplanıp yeni üst modeli 8800 Ultra ile ilgili bilgiler verdi. Ve Nvidia 8800 Ultra'nın X2900 XTX'in performansını geçeceği konusunda kendinden emin gözüküyor. Ayrıca R600'ün G80'den teknik olarak üstün olduğu konusunda nasıl bu kadar eminsiniz? Şuna bir göz atın derim: http://forum.donanimhaber.com/m_13222339/tm.htm
Walla beyler;bu kartı bekleyen ve alacak arkadaşlara bir şey diyemem ama şimdi xbox360elite duyuruldu sanırım bu karttan bile ucuza geliyor;ya da gidip ps3 almak bana daha mantıklı geliyor
Saırım PS3 te oyun oynamanın 3 yıllık maliyetinin 9000 YTL olduğu konusunu görmediniz. PS3 oyununun tanesi ne kadar bilmiyorsunuz herhalde. Deviance ler sağolsun PC oyunculuğu bizim için çok çok yeterli.
Evet bu değer GeForce 8800GTX'e göre 200MHz daha düşük ama unutulmamlıdır ki GeForce 8800GTX'in sahip olduğu 384-bit bellek veri yolunun aksine ATi R00- 512- bit bellek kontrolcüsü ile birlikte gelecek.
FX kardes "aksine" sozcugu oyle kullanilmaz. mesela "masalarda kullanilan beyaz rengin aksine, duvarlar siyah" denir. 384 bit ile 512 bit birbirine "aksi" seyler degil Benim icin onemli degil de, bu siteyi okuyan genc arkadaslar etkilenip yanlis kullanmasinlar .
Fiyatı iyi olmazsa, Rakibine attığı fark en az %35 olmazsa neyleyeyim R600'ü. Önce Fiyat sonra Fark.Zaten .net FW'e uyuz oluyorum.
Fiyatı min 600 dolar olur 8800GTX e de çoğu testte en fazla %5-%10 arasında fark atıyor ki nvidia bu açığı 8800Ultra ile kapatacak 8900GTX ile de yeniden birinci olacak ATI nal toplayacak...
Bence gecikmenin sebebi ileriye dönük oı saçma fusion çabaları ati yi alan AMD belki de R600 ü fusion a uygun yapmaya çalışıyor ya da ne bileyim gerçi böyle birşey olsa fx57 nin gözünden kaçmazdı ama bir ihtimal böyle birşey olabilir veya çok komplike yapısından dolayı direnç-kondansatör hataları yaşanıyor olabilir...
Ama R600,8800GTX e o testlerdeki %10 dan fazla fark atmazsa ati çok prestij kaybedecek ve çöküş kaçınılmaz olacak...
Tamamen gtx olmaz ki gts oc ile sadece saat hızları aynı olur gtx 768mb + 100 bilmemkaç pixel shader falan filan
hiç acelemiz yok ne de olsa o kartı alcak para yok bizde nvidia 8800 gt 875 dolar civarı ben o fiyata amca oğluna bilgisyar aldım be hemide çift çekirdekli bunlar neredeyese işlemcileride geçti !!INTEL'İN DÖRT KENTSFIELD ÇEKİRDEKLİ 64BIT EXTREME İŞLEMCİSİ!!! Core2 Extreme QX6700 fiyatı 1773.68 YTL onu alırm bide r600 alırım oda yaklaşık 1000 ytl olsa yani yuh ki ne yuh arkadaşlar bu sisteme para nasıl bulunur bilmem heralde benim rüyamda göreceğim türden
ŞEREFTİR SENİ SEVMEK SENLE AĞLAYIP GÜLMEK GALATASARAY SEVGİSİ SÜRECEK SONSUZA DEK YETMİYOR Kİ STADLAR KALBİMİZ SENLE ÇARPAR LAYIKSIN BU SEVGİYE ŞANLI GALATASARAY NASIL Kİ BU MİLLETİN TACIDIR YILDIZ İLE AY YÜKSEL TA ARŞA KADAR ŞANLI GALATASARAY
Alırım veya almam seni bağlamaz ayrıca sen sadece alacağın ürünler hakkında mı yorum yapıyorsun ve sadece alacağımız ürünler hakkında yorum yapacağız diye bir gerekçe mi var
Evet arkadaşlar ATi R600'ün 9.5-inç'lik versiyonunun CeBIT fuarında kapalı kapılar ardında sergilnenen prototipinin gpu hızının 800MHz olduğu doğrulandı. Kart 800MHz'lik gpu hızı ile birlikte daha önce de ifade ettiğimiz üzere 1600MHz'de GDDR3 belleklere sahipmiş. Tabii R600'ün ilk modelleri GDDR3 belleğe sahip olacak. Takip eden süreçte GDDR4 bellek kullanan modelleri de piyasaya sürülecek. ATi şu an için R600'e yönelik sürücü optiizasypn çalışmalarına devam ediyor.
23 Nisan'da basın mensuplarına tanıtılması beklenen R600'ün Mayıs ayında piyasaya çıkması bekleniyor.