Şimdi Ara

ABD, Çin'den ithal edilen bin 300 ürüne ek vergi getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    ABD Başkanı Donald Trump; geçtiğimiz hafta Çin hükümetinin, Çinli şirketlerin Amerikan şirketlerinin ticari sırlarını çalma eylemine sessiz kalmasını eleştirmiş ve hükümeti cezalandırmak için yeni vergi düzenlemelerini onaylamıştı. ABD'li şirketlerin yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen teknolojilerin Çinli şirketler tarafından kullanıldığını ve bu durumun adil rekabet ortamını bozduğunu belirten Trump, imzaladığı yeni düzenleme ile Çin'den ithal edilen bazı ürünlere ek vergiler getirmişti. ABD Ticaret Temsilciliği(USTR) bugün, hangi ürünlerden ek vergi alınacağını duyurdu.


     

    Yüzde 25 ek vergi 

    Temsilciliğin paylaştığı listede yaklaşık 1300 ürün yer alıyor. Çelikten televizyon bileşenlerine, tıbbi cihazlardan bulaşık makinelerine kadar farklı kategorilerde ürünlerin yer aldığı listede en dikkat çekici nokta ise gelişmiş teknoloji ürünleri oldu. Listede endüstriyel robotlar, haberleşme uyduları, uzay araçları ve yarı iletkenler de yer alıyor. Listede yer alan her bir ürünün ABD'de satılması için mevcut vergilere ek olarak yüzde 25'lik bir vergi daha ödenmesi gerekecek. Bu da listedeki ürünlerin ABD'de satışını oldukça zorlaştırıyor. Söz konusu düzenleme ile Çin'de üretilen ürünlerin ABD ekonomisine olan zararının en aza indirileceği belirtilirken ek vergi tutarının tüm ürünlerde uygulanmasıyla 50-60 milyar dolarlık vergi elde edileceği belirtiliyor.


     

    ABD'nin yeni vergi düzenlemesi ve kapsadığı ürünler için 11 Mayıs tarihine kadar kamuoyunun yorumları dinlenecek. 15 Mayıs tarihinde de kamuya açık bir oturum düzenlenerek resmi görevlilerin ve vatandaşların düzenleme hakkındaki görüşleri birinci ağızdan dinlenecek. Aynı gün düzenlemenin son şekli de belli olacak ve ek vergiler 15 Mayıs tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.


     

    Çin'den yanıt gecikmedi 

    Tabi ABD'nin uygulamasının netlik kazanması için önümüzde yaklaşık bir buçuk aylı bir zaman dilimi bulunuyor ancak dünyanın en büyük iki ticaret ülkesi arasında ticaret savaşının fitilini ateşleyen ABD'ye karşılık Çin'in hamlesi de gecikmedi. ABD'nin vergi düzenlemesine misliyle karşılık verileceğini duyuran Çin hükümeti, ABD'den ithal edilen 128 ürüne yüzde 25 oranında ek vergi getirdi. Çinli uzmanların ifadelerine göre Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı listedeki 128 üründen ek vergi alınmasıyla birlikte ABD'ye yaklaşık 50 milyar dolarlık ek vergi yükü yüklenmiş olacak.


     

    Çin'in ek vergi alacağı ürünlerde ise soya fasulyesi, otomobil, kimyasal maddeler ve uçaklar gibi Çin'in en büyük ithalat kalemini oluşturan ürünler yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Çin'in ABD'den 14 milyar dolarlık soya fasulyesi ithal ettiğini bildiren Bloomberg, yatırımcıların; soya fasulyesi ve uçaklar gibi kritik ürünlere vergi getirileceğini tahmin etmediklerini ve Çin'in hamlesinin oldukça şaşırtıcı olduğunu belirtiyor. Çin ise ABD hükümetinin ''Made in China 2025'' programını hedef aldığını ve karşı taraftan gelecek her karara aynı şekilde yanıt verileceğinin altını çiziyor. 








  • işe bak, abd çinden aldığı 1400 küsürat ürüne ek vergi koyuyor ek maliyet 50 milyar dolar, abd çinden aldığı 128 ürüne ek vergi koyuyor onunda abdye maliyeti 50 milyar tl

    bu batılı ülkeleri kendi elindeki malı en yüksek fiyattan satmayı, daha doğrusu sömürerek ve onun sattığı ürünlerin aynısının üretilmesine engel olarak insanları çok sömürüyorlar.

    Bugün icatlar bu ülkelerden çıkıyor gibi gözükse de aslında tam tersi, diğer ülkeler de insanlığa birşeyler sunmaya çalışan bilim ve ilim insanları gerek susturulup sindirilerek, gerekse infaz edilerek aslında birşeyler üretilmesi durduruluyor hatta ve hatta infaz edilen kişilerin projeleri de çalınarak o projeleri onlar gerçekleştiriyorlar. Ondan sonra batı herşeyde ileri diye bizlere yutturuluyor. Onların tek ileri oldukları nokta var, zalimlikte ellerine su dökeni bulmak oldukça zor.





  • SARI ÇOCUK bu ne yapacağı belli olmaz

  • Bizim hükümet bahane arıyor zaten, mazallah xaomi gibi firmaların ürünlerine ek ÖTV getirmesin. ??

  • "Atı alan Üsküdar'ı geçti"...Adamlar zamanında o teknolojileri kopyaladı zaten.Şimdi kendi teknolojilerini geliştiriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim ötv'den fazla vergi getirmiş. elektronik pahalılaşır şimdi orada. adam haklı çin'le300 milyar dolar ticaret açığı var. bizimde avrupa ülkeleriyle inanılmaz fazla ticaret açığımız var. adamlar bize herşeyi satıyor. bizim sattığımız her ürüne kota koyuyor yada ürünlerin alınmasını engelliyor. en büyük avrupaya ihracatımız onların reno, fiat gibi markaların ürünleri. yani para onların cebine giriyor yine. ticaret açığımız olan ülkeler bizim mallarımızı almıyorsa, kota koyuyorsa ek vergi ya da kota koymamız lazım. Turizm gelirleri olmasa avrupa ile dış ticaret açığı tamamen tavan yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 4 Nisan 2018; 17:56:46 >
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Benim de bu ilgimi cekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Yaw he he

    Uygur türklerini çinliler değil de batı katlediyor değil mi ? Şu yorumu bıle amerıkan markası urunler sayesınde yazıyorsun gelmıs zulum dıyor. Size kalsa yerlı ucagınız 2011 den berı göklerde ama batı'nın zulmu yuzunden yere ınemıyor.

    Batı da egıtıme onem verıyorlar, bızım ulkemızde adam yerıne konmayan projelerı batı ulkelerı havada kapıyorlar. Sonra beyın gözu oluyor, senın gıbılerde forumda zalım batı dıye aglıyorlar.
  • Bakalım Çin nasıl bir cevap verecek :)

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Türk firmasının bilgisayarından yazdım. Casper

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isakoc

    Türk firmasının bilgisayarından yazdım. Casper

    Yurt dışından ithal edip, türkiye de montajını yapınca türk fmalı mı oluyormuş ? Casperin kullandıgı işlemcı hangı ulkenın malı? Muhattap oldugumuz insanlara bak.

    Ağır blok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Nisan 2018; 20:13:21 >




  • Kusucam bu Turkcell'in "yerli" tabirini kanını emercesine kullanmasından. Yeter kardeşim bi salın artık tüm hizmetleriniz berbat operatör hizm. dışında.

  • Neden 1300 yerine "bin 300" yazıyor merak ettim doğrusu
  • yerli ve milli turuncu adam
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Arm'dan alıyorlar mimariyi ama tasarımları kendine ait.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bomboş yorum..

  • bütün bunlar ABD nin Çin'e borcunu ödemeyeceğinin göstergesi sadece gider yapacaklar Çin mecbur saldırganlaşacak Tayvana girecek ABD de çine ve Rusya ya gierecek Ruslar zannediyor ki kenarda duru karışmazsam bana bir şey olmaz Rusları + Arapları+ Çinlileri Komple bellemeyi planlıyorlar




    ama Allah c.c. büyük belalarını verecek hepsinin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.