Şimdi Ara

Nokia 9 sızdı: Snapdragon 845, 8 GB RAM, üçlü kamera ve 3.900 mAh pil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
3.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Daha önceki raporlarda, HMD Global tarafından Eylül ayında tanıtılması beklenen Nokia 9 amiral gemisinin üst sınıf özelliklere sahip olacağı öne sürülmüştü. Finlandiya merkezli bir web sitesi kendisine sadece Nokia 9'un arkadan görünümünü değil, aynı zamanda tüm özelliklerini de gösteren bir PDF dosyası gönderildiğini söylüyor.

     

    Nokia 9'un teknik özellikleri


    Kaynak dosyadaki en ilgi çekici ayrıntı, amiral gemisinin ZEISS imzalı üçlü kamera teknolojisiyle donatılmış olması. Teknik özelliklere baktığımızda Nokia 9'un 18:9 görüntü oranını destekleyen 6.01 inç AMOLED ekrana sahip olduğunu görüyoruz. QHD çözünürlük sunan ekran Gorilla Glass 5 tarafından korunuyor. IP68 sertifiasıyla suya ve toza karşı dayanıklı olan akıllı telefonun arka paneli seramikten yapılmış. Cihazın ebatları ise 150.6 x 75.2 x 7.3 mm.

     

    Ayrıca Bkz.Cloudflare DNS, Türkiye'de jet hızıyla engellendi
    Snapdragon 845 yongaseti ve 8 GB LPRDDR4X RAM ile güçlendirilen Nokia 9, 256 GB UFS 2.1 depolama alanıyla geliyor. Bununla birlikte Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çalıştığını belirtelim. Ayrıca Quick Charge 4.0 ve Qi kablosuz şarj desteğine sahip 3.900 mAh gibi büyük bir pili var.

     


    Nokia 9'un kamera özellikleri


    Nokia 9'un arka tarafında 41 megapiksellik geniş açılı bir lensin yanı sıra 20 megapiksel telefoto lens ve 9.7 megapiksel monokrom lens içeren üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Nokia 9'un beş lensli döner kamera teknolojisiyle geleceği öne sürülmüştü. Bu açıdan yeni sızıntının önceki söylentilerle çeliştiğini söyleyebiliriz.

     

    Akıllı telefondaki üçlü lens sistemine Xenon ve LED flaş eşlik ediyor. Ana kamera sensöründe f/1.5 ila f/2.4 aralığında değişen diyafram, OIS ve 1.4 mikron piksel boyutu gibi özellikler var. Ön tarafta yine ZEISS imzalı 21 megapiksel selfie kamerasına yer verilmiş. Düşük ışık koşullarında yüksek kalitede çekim yapabilme yeteneğine sahip olduğu belirtiliyor. Telefon ekranının loş ışıkta selfie çekerken flaş işlevi görecek şekilde parlayabildiğini belirtelim.

     

    Nokia 9, en sessiz fısıltıyı yakalayabilen 5 yüksek performanslı mikrofonla donatılmış durumda. Aynı zamanda gürültülü ortamlarda kristal netliğinde ses kaydı yapabildiği vurgulanmış. Amiral gemisinin diğer özellikleri arasında ekrana gömülü parmak izi sensörü, Wi-Fi 802.11ac, USB-C, Bluetooth 5.0, NFC, GPS ve GLONASS yer alıyor. 3.5 mm kulaklık girişi ise yok. Nokia 9'un tüm teknik özelliklerini ve cihazın arkadan görüntüsünü ortaya çıkaran PDF dosyasının doğruluğu ise henüz onaylanmadı.







  • nokia, bu kadar üst seviye cihaz yapacak?

    https://www.youtube.com/watch?v=xOOr6PCe1lo
  • Eylül çok uzun süre, Samsung ve Apple üst seviye çıkarmışlar, arkadan gelmesi iyi olmaz zira o dönemde Apple iPhone yeni model tanıyabilir, Nokia 8 sirocco yerine 9 cikarsaydi daha iyi

  • 8 sirocco neden geldi o zaman?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.4um ve 41mp mi
    Uçmuş kamerada
    Ayrıca 3900mah, çok büyük ihtimalle çentiksiz ekran
    Olmuş bu, alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 2 Nisan 2018; 20:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz baya iyi olmuş, ekrana gömülü parmak izi ile geliyormuş ama 3.5 mm de olsaydı kusursuz bir telefon olurmuş.

  • S-Pen de olsaydi fena olmazdi :D

  • Muhteşem olmuş herşeyiyle. Tek kusur 3.5mm jack girişi olmaması. Onun haricinde kusursuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranların büyümesi nereye kadar gidecek böyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli333 D kullanıcısına yanıt
    birebir katılıyorum lumialar da 512mb ramle gelmişti alt sınıfları. buraya yazıyorum bu özelliklerden en az biri eksik gelecek. ki bence nokia gibi donanım cimrisi bi firma ne 8 gb ram ne de 256 gb hafıza verir. bekleyip göreceğiz artık.
  • Kamera isini yaparsa Nokia yapar Apple,Samsung,Huawei hikaye..Adamlar yilla once L1020 ve 808Pureviewi yapti hala yanina yaklasan yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi güzelde nokia 8 sirocco 750 € ise bu en az 1000 €

    tasarım öyle olmaz cok bet ve kabataslak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaggeredByRuhtan -- 2 Nisan 2018; 22:10:38 >
  • 40 mega piksel çok değil mi yahu :D o arka kamera çıkıntısı ne olacak.

  • Bu özelliklerin yanına 1199 euro fiyat etiketi eklenince gene satamayacak bir Nokia olur :(

  • Yok yok cihazda bomba olmuş. Ben beğendim şahsen fazlasi var eksiği yok. Kamera işinide iyi yapıyor Nokia 3'lü kamerada ne yapacak çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrana entegre parmak izi sensörü yapılırsa devrime imza atar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün diğer telefonların en üst özelliklerini ve son trendleri almış, tek şey hariç: Çentik... İnşallah da almazlar, bu haliyle tek kelimeyle KUSURSUZ olmuş. Umarım gerçekte de bu kağıt üzerindeki kusursuzluğu devam ettirir, Nokia 8'i ve yapabildiklerini gördükten sonra Nokia'ya bu konuda güvenim tam ;)

  • VioLee kullanıcısına yanıt
    Bastım artıyı ama aslında son tarafı doğru değil, evwt Nokia 808 ve Lumia 1020 kamera konusunda zamanının devrimleri ve en iyileriydi, özellikle Lumia serisi Android çıksaydı Nokia bugün çok farklı bir yerdeydi ama bugün o kameralar fersah fersah geçildi, S9'un, Mi Mix 2S'in, Mate 10 Pro'nun ve P20 serilerinin kameraları ciddi derecede yüksek kaliteye sahipler, yine de Nokia isterse tecrübesi ile bu kağıt üzerindeki kamerayı yapar ve kamera tahtına yeniden oturur, P20 Pro'nun yüksek çözünürlüklü DxO Mark'ın kralı konumundaki kamerasını S9'un 1.5-2.4 değişken diyaframı ile birleştirebilirse ortaya ne çıkabileceğini hayal bile edemiyorum, bir de 1/1.5 gibi büyük bir sensör kullanabilirse (Diğer telefonlarda 1/2.3, P20 Pro'da 1/1.7 var) inanılmaz bir kamera performansı bizi bekler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lg02561

    birebir katılıyorum lumialar da 512mb ramle gelmişti alt sınıfları. buraya yazıyorum bu özelliklerden en az biri eksik gelecek. ki bence nokia gibi donanım cimrisi bi firma ne 8 gb ram ne de 256 gb hafıza verir. bekleyip göreceğiz artık.

    Nokia akıllanmış gibi...Artık üst modellerde kısma lüksünün olmadığını kendi de biliyor.Çok fazla rakibi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.