Şimdi Ara

sessiz lastik (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
48.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kumhoymus,toyoymus baktım ettım sonunda nokian aldım 195/50/15 kullanıyorum 91 civic hb arabamda.Lastikler ciddi ciddi sessiz suana kadar üzmedi yumuşak olmasını bilerek istedim memnunum her türlü sadece sıcak asfaltta ses yapıyor o kadar.Lastikleri 4 x 140 ytlye aldım arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

mişelin deyince aklıma gelen şu
    bir çukurluk ömrü var

komşumda var 2000 moel bi araba orjinal lastikleri aldıgı yıldan beri lastiklerini değiştirmedi araba 85000 km üstünden geçtiği çukurları hesaplayabilirmiyiz?

buarada yokohamayada sözüm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyta -- 6 Temmuz 2008; 12:54:14 >
  • michelinleri 55 bin km. ullandım , hiç bi sorun çıkarmadı, arabayı sattığımda alan vatadndaş sadece lastikler eski demişti, bridgestone (Corollada) 5 yıl kullandım , satarken servisten lastik yanaklarının çatlamaya başladığın söylemişlerdi
    3.forumda genelde ses ve ömürden bahsedilmiş, en önemlisi fren mesafesi olduğunu hatırlatırım.
    4.ıslak zemin ve kuru zemin performansına bakın alırken,
    5.Türkiye'mizde iklime göre 4 yılda lastik sertleşme yapar, bitmese bile değiştirilmelidir.
    ailemde lastik bayisi olan var 4 ayrı markanın lastiklerini satıyorlar,
    bana tavsiye ettikleri marka nokian bu markayı da kendileri satmıyorlar.. bir alman sitesinde lastik performans denemeleri ve verileri vardı bana ordan göstermişlerdi, son iki yıldır bu testlerde genel olarak nokian çok daha iyi, özellikle (ses-ılak zeminde fren,kuru zemide fren) ben alıp taktım çok ta memnunum, isteseydim en iyi denilen markayı 90 ytl e tanesi geliş fiyatına takardım. ama takmadım.
    bilgilerinize.

• quote:

Orjinalden alıntı: serdar34155

slm lastik konusunda yorum yapmak istemiyodum aslında ama yinede dayanamadım
    1. lastiklerin km ömrü kadar zaman ömrüde vardır...
    2.lastik kalitesine göre 30.000 ila 60.000 km de degiştirmek gerekir.
    3.forumda genelde ses ve ömürden bahsedilmiş, en önemlisi fren mesafesi olduğunu hatırlatırım.
    4.ıslak zemin ve kuru zemin performansına bakın alırken,
    5.Türkiye'mizde iklime göre 4 yılda lastik sertleşme yapar, bitmese bile değiştirilmelidir.
    ailemde lastik bayisi olan var 4 ayrı markanın lastiklerini satıyorlar,
    bana tavsiye ettikleri marka nokian bu markayı da kendileri satmıyorlar.. bir alman sitesinde lastik performans denemeleri ve verileri vardı bana ordan göstermişlerdi, son iki yıldır bu testlerde genel olarak nokian çok daha iyi, özellikle (ses-ılak zeminde fren,kuru zemide fren) ben alıp taktım çok ta memnunum, isteseydim en iyi denilen markayı 90 ytl e tanesi geliş fiyatına takardım. ama takmadım.
    bilgilerinize.

Nokian ın hangi modelini kullanıyorsun? eğer nrhi ise ıslak zemin frenlemesinde oldukça vasat değerler veriyor. ıslak ve kuru zemin fren performansında goodyear excellence, conti premium contact2. turanza er300, nrhi den bariz daha iyiler...saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 10 Temmuz 2008; 5:38:19 >

2.4 ACCORD,BLACK PEARL

• + ıslak zemin fren performansı da neymiş? diye düşünmeyin. en fazla kazanın olduğu zamanlardır bunlar...

2.4 ACCORD,BLACK PEARL
  • Yeni çıkan H serisi var. Bulursam alacam derrekap

• eğer bu arabayı lastikleri eskiyinceye kadar kullanırsam, nokian alacağım
  • Nokiandan vaz geçtim. Burdaki bayisi ile görüştüm, o bile tavsiye etmedi! Finlandiya iklim ve yol şartlarına göre yapıldığı için (soğuk hava-kar-buz-yağmur) Antalya sıcağına gelmiyor dedi lastik. Bayi dunlopu önerdi. Mercedes,BMW ve VW'lerin üstünde (0 km) hep Dunlop geliyormuş. Çok iyiymiş vs. 125'e veririm dedi. Fuldacı da 113.5'a verecek tanesini Carat Progresso'nun. Büyük ihtimal Fulda alıyorum çok yakında, yine caydıran olmazsa! Nasıl olsa sürat ve uzunyol yapmıyorum. Fulda yeter bana diye düşünüyorum.

• Fulda ve Dunlop:

sessiz lastik

sessiz lastik

• en yumuşak lastik bile 40km yi devirince sertleşir ve sesler başlar
    195/60/15 alınacak en sessizi goodyear excellence 88 v serisi
  • Daha önce de 2 defa belirtmiştim fransız malı olduğu için diye. Ama şu bilgiyi de herkes aynı şekilde söylüyor: Mişlen iyi lastik ama yanakları çok yumuşak. Süratli kullanımda, çukurlara düştüğünde veya kasis üzerinden atladığında yanaklar balon yapıyor. Ben arabayı aldığımda sol ön lastik dış yanağında balon vardı, gittim aynısından yeni alıp taktırdım.

Pirelli P6 yı övenler de çok var. Yine kafa bulandı

• michelinin malezya yapımı olanıda var, pirelli çok ama çok kötü, ayrıca fransız değilsede türkte değil, zaten türk malı bi tek lassa var, ki, o da şüpeli

Orjinalden alıntı: caucass

michelinin malezya yapımı olanıda var, pirelli çok ama çok kötü, ayrıca fransız değilsede türkte değil, zaten türk malı bi tek lassa var, ki, o da şüpeli

hocaaa ben malımdan şüphe etmem laf da söyletmem

2.4 ACCORD,BLACK PEARL

• DUNLOP nasıl arkadaşlar tavsiye ediyor musunuz?Son günlerde her yerde bu marka övülüyor da sizin fikirlerinizi alayım istedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Daha önce de 2 defa belirtmiştim fransız malı olduğu için diye. Ama şu bilgiyi de herkes aynı şekilde söylüyor: Mişlen iyi lastik ama yanakları çok yumuşak. Süratli kullanımda, çukurlara düştüğünde veya kasis üzerinden atladığında yanaklar balon yapıyor. Ben arabayı aldığımda sol ön lastik dış yanağında balon vardı, gittim aynısından yeni alıp taktırdım.

Pirelli P6 yı övenler de çok var. Yine kafa bulandı

60 yanak lastiği balon yaptırmak zor iştir 20km hızla 15cm bankete çıkmak gibi
    yada civic 1200kg artı yolcu yük 750kg= 1950kg derin bir çukura düşmek yoksa
    balonu unut

• quote:

Orjinalden alıntı: enoman

DUNLOP nasıl arkadaşlar tavsiye ediyor musunuz?Son günlerde her yerde bu marka övülüyor da sizin fikirlerinizi alayım istedim.

tavsiye ederim süper....

- Türkiyedeki yol ve iklim şartlarında yapılmış olan lastik testlerinde, Türkiyede satılmakta olan tüm lastikler kategorilerine göre aşşağıdaki dereceleri almışlardır:

2007 Test Sonuçları:

Binek otomobil-yaz lastiği: 1.........., 2. .........., 3. ............, 4,5,6,7inci.....
    Binek otomobil-kış lastiği:
    Binek otomobil-yüksek performans:
    SUV:
    4x4:
    Minibüs:
    Kamyon:
    Otobüs:
    Traktör:
    Motorsiklet:

Birçok kişinin lastikle ilgisi fikri ve bilgisi var ve saygı duyuyorum. Kime sorduysam, herkes fikrini vr bilgisini dürüstçe söyledi. Ancak, bu bilgi ve fikirler ya kullandıkları lastiklere göre ya da diğer kişilerden duydukları veya medyadan okuduklarına göre şekillenmiş durumda. Çoğu da herkesin kendi tecrübesini yansıtıyor. Yani subjektif bilgiler. Zaten de böyle olmalı ama böyle olunca da en iyi lastiğin hangisi olduğunu bulmak bir türlü mümkün olmuyor.

Lastik markalarının internet sitelerinde yukarıda bahsettiğim testlerle ilgili bilgiler var ama her marka kendi ürününün derecesini yazmış. Mesela Pirelli, atıyorum P6 modeli için ilk beşte demiş ama kaçıncı olduğunu belirtmemiş. 1. kim, 2. kim yazmamış. Sadece birinci olan modeli için birinci diye yazmış ama 2.,3.,4. den bahsetmemiş.

Bütün bunlar yüzünden lastik seçimi en çok bilinen 5-6 marka arasında zar atmaya benziyor. Ne çıkarsa bahtına...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.