Şimdi Ara

Nvidia Tesla V100 hızlandırıcısına yakından bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Volta mimarisini yapay zekâ ve sunucu sistemlerine sunduktan sonra geçtiğimiz hafta iş istasyonları için de Quadro versiyonunu duyuran Nvidia, grafik biriminin ilgi çekici baskılı devre kartını da katılımcılara sergiledi.


     


    Tesla V100 özellikleri


     


    Sunucular ve süper bilgisayarlar için geliştirilen 32GB HBM2 bellekli Tesla V100 bilindiği üzere Mezzanina adı verilen çok hızlı iç bağlantı sistemi ile piyasaya sürülmüştü. NVLINK temelindeki Mezzanina versiyonu daha çok çıplak bir devre kartı görünümündeydi. Daha sonra biraz daha yavaş bağlantı sunan PCIe yani standart görünümlü versiyonu piyasaya çıkmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    İlk tanıtıldığında Tesla V100 hızlandırıcısı 16GB HBM2 belleğe sahipti ancak üretim verimliliği geliştikçe 32GB ve 64GB HBM2 bellek seçenekleri de tüketicilere sunulacak. Bu hem Tesla tarafında hem de Quadro tarafında geçerli.


     


    Oldukça ince bir işçiliğin ürünü olduğu görülen devre kartında orta kısımda Volta GV100 grafik birimi göze çarparken kenar kısımlarda da 2GB şeklinde dağılmış 16 adet HBM2 bellek görülüyor.


     


    Pek çok sunucu ve süperbilgisayar firması Nvidia Volta hızlandırıcılarına yer vermiş durumda. Zaman zaman 8 hızlandırıcıya kadar ölçeklendirme yapılıyor ve devasa grafik gücü elde ediliyor. Henüz bu mimari kesin olarak ne zaman oyunculara sunulacak açıklanmış değil.


     







  • "Quadro" geldiyse artık "Geforce" kartlarda hazırdır büyük ihtimal ile lakin üretim ve tüketim tarafında piyasanın eski haline dönmesini bekliycektir büyük ihtimal ile Nvidia , 2018 3. çeyrek başları piyasaya çıkması muhtemel yeni kartların , bekliyen arkadaşlar varsa , özel tasarım modeller vs. ile yaklaşık 5 ay civarı beklemeleri gerekicek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 1 Nisan 2018; 16:45:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GT1110 için beklemedeyiz.

  • Maxwell1 kullanıcısına yanıt
    Bu kartlar çok uzun zamandır hazır zaten. Amdnin gpu tarafında ezik olmasından dolayı, nvidia üst seviyede tekel oldu. Amd üst seviyeye cevap bile veremiyor. Çoktan çıkması gereken kartlardı. Nvidia bu senede çıkarmasa bir şey kaybetmez. Ne rakip var nede kendisini tehdit eden başka bir şey.

    Amd cpu tarafındaki gibi rekabete girebilseydi şuan tesla değil bir sonraki nvidia mimarisini konuşuyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 1 Nisan 2018; 16:49:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç flop?

  • işiniz gücünüz oyun.. adamlar devasa işlemci gücü üretmiş sorduğu soru şu? ne zaman oyunda kullanıcaz..? teknoloji oyun mu demek ya? ne zaman büyücen? yada başka bir fikir düşünce bakış açısı geliştiremiyor musunuz? tabi insan hep çocuksu düşününce ilk oyun geliyor aklına..

  • Önemli olan algoritma. İyi bir algoritma + GT610 > kötü algoritma + titan-v



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 1 Nisan 2018; 20:26:28 >
  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Sen bilim ve teknolojiyi çok düşünüyorsan anlat bu kartların neye yarayacağını bizde öğrenelim. Ufkumuz genişlesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.