Şimdi Ara

CarPlay uyumlu ilk Mazda, 2018 model Mazda6 oldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın otomobil bilgi sistemlerinde daha akıcı ve sade bir arayüz tecrübesi için geliştirdiği CarPlay, 2014 yılında bu yana 300’den fazla araçta yerini aldı. Mazda ise bugüne kadar sessiz kalmıştı. CarPlay desteği alacak ilk Mazda aracı belli oldu.


     


    Mazda araçlarda CarPlay dönemi


     


    Firma yaptığı duyuruda 2018 model Mazda6 modelinin ilk CarPlay desteği alacak aracı olduğunu bildirdi. Araç ayrıca Android Auto desteği de sunacak. Destek yaz aylarında bir yükseltme opsiyonu olarak sunulacak.


     


    ABD başlayacak opsiyon 2018 model Mazda6 Touring ve üzeri versiyonlarda geçerli olacak. Hali hazırda bu versiyonları satın alan araç sahipleri için de bir güncelleme yayınlanacak.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    İkinci olarak 2019 model Mazda CX-9 modeli Kanada’da CarPlay opsiyonunu alacak. Yine yaz aylarında olması beklenen opsiyon, sonrasında diğer tüm 2019 yılı modellere de entegre edilecek. Yine sonbaharda Mazda Connect sistemine bir aksesuar olarak eklenmesi planlanıyor.


     


    Mevcut 2018 yılı diğer Mazda modelleri ve önceki araçlar CarPlay desteğine ne zaman kavuşacak net bir bilgi yok. İlk hazırlıklar şimdilik 2018 model Mazda6 ve 2019 modelleri içinmiş gibi görünüyor.


     


    Mazda 2014 yılında CarPlay desteğini açıklamış ve çalışmalara başlamıştı. Firmanın planı Mazda Connect olan tüm Mazda araçlarına en küçük seviyede donanım eklemesi yaparak CarPlay desteğini sunmaktı. Şimdiye kadar bunu pek başarabilmiş değil.












     



  • Nedir bu üreticilerin Android Auto ve Apple Car play alerjisi anlamadım. Sırf 5k ya saçma sapan bir TomTom navigasyon satamayacaklar diye donanıma eklemiyorlar. Koy ekranı ver desteği. Sonra kimse sana neden navi yok neden müzik çalmıyor bilmem ne demez. Kullanıcının da kalbini kazanırsın.

  • Öncelikle iki servisinde aynı anda sunulması lazım. Çoğu üretici ayrı paketler halinde sunuyor ve paketleri birleştirme imkanı bile sunulmuyor. Arabayı telefon gibi değiştirmek pek mümkün değil, bu tip sistemleri sonradan ekletmek de. Bu arada CarPlay ciddi manada kötü, Apple Haritalara bağlısınız ve Siri nedense adresleri, kişi isimlerini anlamakta güçlük çekiyor. Android Auto kulkanmak fırsatım olmadı.

  • AA da onaylı uygulama olmadığı sürece kullanamıyorsunuz. Google ın bir forumu var neler görmek istersiniz diye. Şu an için Waze ve GoogleMaps var sadece. Neticede ikisi de google ın. ama spotify vs çalışıyor güzel de oluyor.

    Ben her daim gmaps çi olduğum için oldukça güzel. Denilenleri de güzel anlıyor. Hareket halindeyken yazamamanız biraz sıkıntı geldi bana.

    AA ya güncelleme geliyor da sanki araç yazılımlarına da güncelleme gelmesi gerekli. Çoğu ancak servisten yükleniyor. Ya da usb yle yükleseniz bile saatler sürüyor. Hatalar vs oluyor. Çok fazla son kullanıcı işi değil yani.
  • mazda 6 kullanıyorum ama ekranın uzaklığı o kadar çok fazla ki dokunmatik kullanışlılığı zor olacak ayrıca mazdanın medya ekranının sürüş esnasında dokunmatiği devre dışı oluyor. güncellemede nasıl olacak merakla bekliyorum. bir de Türkiye'de bunun için para istenirse şaşırmam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drserk

    mazda 6 kullanıyorum ama ekranın uzaklığı o kadar çok fazla ki dokunmatik kullanışlılığı zor olacak ayrıca mazdanın medya ekranının sürüş esnasında dokunmatiği devre dışı oluyor. güncellemede nasıl olacak merakla bekliyorum. bir de Türkiye'de bunun için para istenirse şaşırmam.

    Sürüş esnasında dokunmatiğinin devre dışı kalması tamamen yol ve sürüş güvenliği ile ilgili doğru bir uygulama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.