Şimdi Ara

Trump'ın açıklamaları Amazon'un değerini 50 milyar dolar düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturmadan önce e-ticaret devi Amazon'la ilgili sert açıklamalarda bulunmuş ve Amazon'un özellikle vergilendirme konusundaki rahatlığına dikkat çekmişti. Başkanlık sürecinde de Amazon'u sık sık eleştiren Trump'ıni, Amazon'la ilgili açıklamalarının ardından şirketin hisse değerinde her zaman yüzde 5'e varan düşüler meydana geliyordu. Trump'ın, dün yine Amazon'u hedef tahtasına koymasıyla birlikte şirketin hisse ve piyasa değerinde sert bir düşüş yaşandı.


     

    ''ABD'ye zarar veriyor'' 

    Twitter hesabından açıklama yapan Donald Trump, Amazon'u ödemesi gerekenden ''çok daha az vergi ödemekle'' ve ABD'nin ulusal posta servisini(USPS) kullanmakla suçladı. Daha önce de Amazon'un USPS'yi kullanması yüzünden kurumun zarar ettiğini açıklayan Trump sözlerini yineledi ve Amazon'un ABD'ye zarar verdiğini vurguladı. Ayrıca Trump'a göre Amazon, ülkedeki binlerce perakendecinin kepenk kapatmasına neden oluyor.


     

    Tabi Trump'ın geçmiş dönemde de Amazon için benzer ithamlarda bulunduğunu düşünürsek dün yapılan açıklamaların normal karşılandığını söyleyebiliriz ancak ABD'li medya kuruluşu Axios'un haberine göre bu kez Amazon'a yönelik ciddi bir süreç başlatılabilir. Axios'a göre Trump, Amazon yüzünden çok sayıda aile işletmesinin kapanmasından endişe duyuyor ve bu duruma son vermek için ''tekelcilik karşıtı'' kanunları kullanarak Amazon'un peşine düşmeyi planlıyor. Bu haber Amazon'a yönelik yeni bir düzenleme sürecinin başlayabileceği yönünde yorumlansa da Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders her zaman olduğu gibi yine konunun farklı açılardan ele alınacağını ancak şu an için herhangi bir düzenleme politikasının bulunmadığını açıkladı.


     

    Trump'ın açıklamaları ve Axios'un haberinin ardından oluşan endişe ortamı ise Amazon'un kısa sürede ciddi miktarda zarara uğramasına neden oldu. Açıklamaların ardından şirket hisseleri yüzde 5 oranında değer kaybederken Amazon'un piyasa değeri de yaklaşık 50 milyar dolarlık bir düşüşle 700 milyar dolara geriledi. 








  • ben olsam amazon hissesi alirdim, manupulatif bir deger dususu anca boyle degerlendirilir, tahminimce Trump bile yatirima baslamistir amazon’a...

    su an 1400’lerde, bundan 6 ay sonra 2000lerde. takip et gor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 30 Mart 2018; 6:31:46 >
  • Tekelcilik olayında etmen olarak neyi görüyor merak ettim. Rakiplere yönelik engelleyici adım mı atıyor yoksa sunduğu hizmet kalitesiyle insanların tercih etmesi mi tekelci bir yaklaşım olarak görülüyor. Eğer engelleyici hamleleri varsa tamam suçlu ama diğer durum varsa bence sıkıntı zaten rakiplerde.

  • amazon cloud diye birşey varken istediği kadar düşsün

  • bu adam 1 dolara çalışıyo he :)

  • bizdeki konuşunca da dolar yükseliyor, biz alışığız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.