Şimdi Ara

Nvidia’dan çağrı: Ekran kartlarını madencilere değil gerçekten ihtiyacı olanlara saklayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde kripto para madenciliğine olan yoğun ilgi ekran kartı pazarında büyük bir darboğaz oluşturmuş durumda. Orta halli bir oyuncu sistemi kurmak isteyenler ya ekran kartı bulamıyor ya da bulsa da fiyatlar uçmuş durumda. Üreticiler de buna bir çare bulabilmiş değil.


     


    Çözüm yok

     


    Grafik teknolojileri konferansının açılışında konuşan Nvidia patronu Jensen Huang, önemli konulara değinirken kripto para madenciliğini de es geçmedi. Ne var ki konuşması bir tavsiyeden öteye gitmiyor.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Ethereum algoritmasının bir kişiye veya gruba kontrolü vermeyen bağımsız bir yapı üzerine kurulduğunu ve grafik gücünün bu yapı için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Huang, dünyanın en büyük dağıtık süper bilgisayarının kripto paralar sayesinde oluştuğunu sözlerine ekledi.


     


    Huang ekran kartlarının asıl olarak oyuncular, iş istasyonları ve sunucular için geliştirildiğini ve bu sektörler için ayrılması gerektiğini dile getirdi. Bununla birlikte stok sıkıntısını gidermenin bir yolu olmadığını ve işin perakende tarafında çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.


     


    Görünen o ki kısa vadede üretim tarafında stok sıkıntısı için bir çözüm bulunacak gibi değil. Ekran kartı üreticileri topu perakende sektörüne atıyor ancak kripto madencilere kart satmamak gibi bir durum mümkün değil.


     







  • önlerden
  • Yersen

  • İsteseler engellemek o kadar zor değil. Mantık olarak iki kart aynı anda aktif ise donanımsal olarak engelleyecek bir düzenek kurarsın olur biter. Hangi oyuncu onlarca kartı bir arada takıp kullanır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: idombayci

    İsteseler engellemek o kadar zor değil. Mantık olarak iki kart aynı anda aktif ise donanımsal olarak engelleyecek bir düzenek kurarsın olur biter. Hangi oyuncu onlarca kartı bir arada takıp kullanır?

    Neden yapsınlar ki adamlar daha kartı üretmeden kapıda alıcısı hazır bekliyor, eskiden kartlar çıkıp 3 ay gecince indirimler felan olurdu şimdi zaten nasıl satarım diye dertleri olmadığı için paso fiyatlar yükseliyor, adamlar istese işi çok zora sokarlar ama istemiyorlar doğal olarak. Adamları da suclayamayiz sonuçta ticarethane cebine giren paraya bakar, arada çıkıp yalandan miningcilere kart vermeyin felan derler o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining'ten önce bile stok yok deyip milleti kazıklıyolardı, şimdide istemem yan cebime koy açıklamaları yapıyorlar gene.
  • o kadar parayı ekran kartına vereceğime konsol alırım ki öyle de yaptım. 1050ti gibi ortalama, iş görsün diye alınacak bir kart bile 1000₺ fiyattan satılıyor. verilen paralara yazık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha once verdiginiz haberi tekrarlamak yerine hatali uretim titan kartlarini haber yapin.

    Alma arefesinde olan bir kisiyi dahi uyarmis olursaniz bilime katkida bukunmus olursunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin block chain inde çocuk pornosu izlerine rastlanmıştı. Kara para aklama içinde kullanıldığına dair iddalar var. Komple yasaklasalar şu kripto paraları ne iyi olacak

  • GTX 1080 4K olmuş :) kim masa üstü toplayacak bu fiyatlara, bizler alamıyoruz ekran kartı yaklaşık 1 yıldır düşecek düşecek diye.

    Düşecek dediniz forum da 2.5k ydı şimdi kur mining derken 4k oldu yarın 5k olucak bitti sanırım artık bu hayal.
  • Hadi bırak da azcık kardeşin de oynasın...

  • Yalan surucu uzerinden engelleyemiyorlar mi yani. Bu adamlar mesela opengl kullaniyor muhtemelen bir sureligine kapatin opengl destegini. Directx de calissim sadece

  • open gl ile mininging alakası yok.ati için open cl nvidia için cuda kullanıyorlar.
    oyun için ekran kartı üretiyorsun ama sürücülerinde 8 ekran karıtna kadar destek veriyorsun.8 kartla sli yapılmayacağı belli birşey.
    düşür bakalım 4 falan ondan sonra konuş böyle.
  • peki.
  • Boş boş konuşmasınlar. Firmware ve BIOS ile engellesinler verimi düşürsünler zaten almaz madenciler.

  • bu iş nası çözülür ?



    nvidia madencilikte cok daha performanslı fakat oyunlarda berbat olan bi kart uretirse



    ve aynı şekilde oyunlarda cok daha performanslı fakat madencilikte berbat olan kartlar uretirse bu is cozulur.



    onun dışında oyunculara geçmiş olsun.



    gtx 980ti mi uzuuunnn uzun yıllar kullanacağım öyle gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç. Tüketimini arttırsınlar🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saul Hudson kullanıcısına yanıt
    Project Cars'da örneğin 4xEQAA var. Sadece çözünürlük geometrisi artıyor; gölgeleme veya noktasal hesaplama yükü artmıyor. PC'de ise yok, üst model kartlarla dahi performans anlamında sürünüyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 29 Mart 2018; 0:21:41 >
  • Saul Hudson kullanıcısına yanıt
    Project Cars'da örneğin 4xEQAA var. Sadece çözünürlük geometrisi artıyor; gölgeleme veya noktasal hesaplama yükü artmıyor. PC'de ise yok, üst model kartlarla dahi performans anlamında sürünüyorsun.
  • Amd için biçilmiş kaftan; değerlendirene.

    "Dün Nvidia 5000 tl 1000€ ... vs. fiyata ekran kartı satıp cebini doldururken biz oyuncuyu düşünüp madenciliği engelleyecek teknolojide yalnız oyunlarda performanslı ekran kartı üretip müşterilerimizin beğenisine sunduk" diyecek bir yolu bugün izlese sırtı bir daha yere gelmez.

    Zaten oyuncunun alım gücü noktasında şu zor zamanında da Nvidia'nın izinden gidecekse yarın Amd die bir ekran kartıda olmayacaktır. (altına girecek başka firma kalmadı piyasada) Ne Sis'ler, S3'ler, Voodoo'lar, Ati'ler... gördük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 29 Mart 2018; 5:31:16 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.