Şimdi Ara

Facebook hisseleri tepetaklak, kayıp 100 milyar dolara dayandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Facebook tarihindeki en büyük veri sızıntısı olarak gösterilen Cambridge Analytica olayı giderek büyüyor. Büyük tepkiler alan Facebook’a soruşturmalar da art arda açılıyor. Firmanın borsa değeri adeta eridi.


     


    Tepkiler büyüyor


     


    Geçtiğimiz hafta gündeme gelen olayda bir üniversite araştırmacılarının kişilik testi yapmak için bir grup Facebook kullanıcısının bazı verilerini kullanmak için izin istemesi, Cambridge Analytica firmasının seçim manipülasyonu yapmak için 50 milyon kişinin verilerini kullandığı bir skandala dönüştü.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Olayın ortaya çıkmasının ardından hesap silme kampanyaları başlatıldı ve Elon Musk şirketleri de dahil pek çok tüzel veya gerçek kişi hesaplarını sildi. Pek çok ülkede ise soruşturmalar başlatıldı. Sonra olarak ABD ticaret komisyonu da Facebook hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.


     


    Komisyon sosyal ağın kullanıcı verilerini nasıl paylaştığını inceleyecek ve 2011 yılındaki anlaşmaya uyup uymadığını tespit edecek. Bahse konu anlaşma Facebook ve komisyon arasında verilerin hukuki olarak paylaşımı üzerine yapılmıştı. Eğer anlaşma dışına çıkıldıysa on milyonlarca dolarlık tazminat cezası verileceği belirtiliyor.


     


    Yaşanan gelişmeler elbette Facebook’a pahalıya patladı. Zuckerberg’in tam sayfa özür ilanına rağmen hisseler düşmeye devam ediyor. Komisyon açıklamasından sonra sosyal ağın 100 milyar dolardan fazla kayba uğradığı ifade ediliyor. Komisyon raporuna göre bu rakam daha da büyüyebilir.


     







  • kapanıp gitmesi dileğiyle.

  • ülkemizin bu tür durumlar için önlemi veya tepkisi be boyutta acaba?resmi makamların bu durumdan haberleri var mı? varsa ne önlem alıyorlar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: celeroni

    ülkemizin bu tür durumlar için önlemi veya tepkisi be boyutta acaba?resmi makamların bu durumdan haberleri var mı? varsa ne önlem alıyorlar?

    Onlar VPN ile meşguller şu sıralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp bunu beğendi :)

  • Valla kapattım facebook zaten gereksizdi sizde kapatın gitsin son günlerini yaşıyor

  • İlahi adalet. Instagram'ı aldın, WhatsApp'ı aldın. Her ne kadar sevmesem de Snapchat'i almaya kalktılar alamayınca da her şeyini kopyaladılar. İnşallah Facebook denen şey yavaş yavaş eriyip gider. Gün gelir de umarım WhatsApp'ı Instagram'ı satmak zorunda kalırsın Mark efendi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralarının üstüne bir bardak soğuk su iç bayım. Daha sittin sene belini doğrultamazsın muhtemelen.

  • sadece facebook değil ki. İnstagram da aynı şirket. Watsapp da aynı şirket. Hele watsap çok tehlikeli boyutlarda. Millet sadece aralarında konuştuklarını zannederek her şeyi konuşuyor. Devlet ve şirketlerin personeli hassas konuları bile dikkatsizlikle buradan konuşabiliyor. Adamların kucağına oturmuşuz tüm bilgilerimiz onların üzerinden geçiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    sadece facebook değil ki. İnstagram da aynı şirket. Watsapp da aynı şirket. Hele watsap çok tehlikeli boyutlarda. Millet sadece aralarında konuştuklarını zannederek her şeyi konuşuyor. Devlet ve şirketlerin personeli hassas konuları bile dikkatsizlikle buradan konuşabiliyor. Adamların kucağına oturmuşuz tüm bilgilerimiz onların üzerinden geçiyor.

    Polislerin GBT sorgulaması sırasında nüfus cüzdanı fotoğraflarını WhatsApp üzerinden paylaştıklarını gözlerimle gördükten sonra artık devlet sırlarının da Facebook ve yan kuruluşları tarafından rahatça görülebildiğine şüphe duymuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 28 Mart 2018; 21:36:29 >
  • Bu adamın 2 numarası Sheryl Yenge'nin kocası evindeki koşu bandında boynunu kırdığından beridir geri planda garip işler döndüğünü düşünürüm.
  • 2009 yılında fotoğrafımın yüz kısmında Kare işareti gördüğümden beri hiçbir kişisel hesabım yok, kişisel fotoğrafım yok. Alayını sildim. Belliydi bunların olacağı. Yüz tanıma sistemini hafife aldılar umursamadılar. Ama basit bi yapay zeka yarattıklarını kimse görmedi. Yine 2012 yılında Facebook kişisel verileri tutma onayı istedi kullanıcılardan. Haberlerin altında tek tük durumdan gerçek anlamda haberdar olan insanlar vardı alayı Twitter lehine konusuyor sandı iplemedi. Son vaziyette bu. :) 3.1 milyar insan kullanıyor bu siteyi.



    Şimdi size bir soru; Bu kadar kişinin bilgileri, okuduğu okullar çalıştığı yerler varsa fotoğraflarında beslediği kedi köpek kuş ve isimleri, doğum tarihleri, yakın akrabalarda bulunan anne babanın isimleri.. Beğendiği sayfa ve türevleri.. yazdığı yorumlar beğendiği paylaştığı gönderiler...



    Paranoyak gibi gelse de gerçek olan tek şey bir insanın bir hayatı vardır. O hayata da emek vererek gelmiştir. Stalklamak zor bişy gibi gelse de sağlam bilgileri olanlara sağlam kazık atılabilir. Çünkü bu tür siteler bu tür olaylara kapı açar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.