Şimdi Ara

Ubisoft: Yapay zekâ oyun geliştirmede yeni kapılar aralayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekâ teknolojilerinin kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı alanlardan birisi de video oyunları. Bugüne kadar oyun içi karakterleri çok daha akıllı hale getiren yapay zekâ çalışmaları görmüştük ancak konu çok daha ileri bir noktaya gidiyor. Artık oyun geliştirme aşamalarında yapay zekâ teknolojileri de katkı yapacak.

     

    Yapay zekâ ve insan unsuru

     

    Ubisoft ürün ve hizmet şefi Yves Jacquier, oyun geliştirme aşamasında yapay zekâ teknolojilerinin ne tür katkısı olduğunu araştırmak için Strategic Innovation Lab bölümünün yoğun bir şekilde çalıştığını belirtiyor.

     

    Ubisoft yapay zekâ teknolojilerini daha çok tekrar eden monoton animasyonlar oluşturmak ve ortamları simülasyon üzerinde test etmek için kullanıyor. Ayrıca bir hedefe ulaşma konusunda da geliştiriciye katkı yapıyor. Böylece daha hızlı ve daha yaratıcı oyun geliştirme aşamaları mümkün oluyor.

     

    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Jacquier gelecekte yapay zekâ teknolojilerinin katkısı ile geliştiricilerin daha yenilikçi ve daha yaratıcı fikirler ortaya çıkarabileceklerini, oyun sektörünün bu sayede kendisini çok daha ileriye götürebileceğini düşünüyor.

     

    Bununla birlikte Jacquier kesinlikle insan unsurunu ayrı bir yere koymuyor ve yapay zekâ teknolojilerinin tek başına bir oyun ortaya koyacağına inanmıyor. Jacquier, yaratıcılık konusunda asıl görevin insanda olduğunu vurguluyor.

     







  • Sizin senaristlerden daha iyi iş yapar.

  • eski otunlarda daha iyi yapay zeka vardı
  • Oyunlardaki yüzleri ve kişilerin hareketlerini yapay zeka ile geliştirseler ve hepsi farklı olsa gözle fark edilebilir yerlerdeki bize yeter de artar bile.(Aslında yatılar diye biliyorum ancak henüz oyunlarda göremedik ,sanırım!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Mart 2018; 1:40:51 >
  • Kaç bin kişiyi işten kovacaksınız?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.