Şimdi Ara

Oculus Rift kullanıcılarının çoğu Intel-Nvidia ikilisini tercih ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Günümüzde VR oyunculuk giderek daha geniş bir kitleye yayılıyor. İlk başlarda büyük çoğunluğun tercih etmeyeceği düşünülen sanal gerçeklik alanı görünüşe üreticilerin iştahını kabartan bir potansiyele sahip. Böylesi bir alanda da söz sahibi olmak özellikle de GPU devleri açısından bir hayli önemli oluyor haliyle.

    Ekran kartında Nvidia üstünlüğü

     
    AMD’nin VR platformunun %1’lik bir kesime hitap etmediği yönündeki açıklaması da bu doğrultuda bir örnek olarak gösterilebilir. Peki bu alanın potansiyeli konusunda emin olan AMD sanal gerçeklik pazarına ne kadar hakim?
    Oculus’un Rift başlığı ile kullanılan donanımlara dair yayınladığı istatistikte bu sorunun cevabı net bir şekilde görülüyor. Rapora göregrafik kartı tarafında Nvidia %92.2’lik ezici bir çoğunlukla lider konumda. Nvidia kartların arasında ise GTX 1070 %19.4’le başı çekerken onu sırasıyla %17.3’e %10.5’lik oranla GTX 1080 ve GTX 970 takip ediyor.
     
     

    İlk on beşte Ryzen işlemci yok

     
    Ryzen işlemcileriyle pazarın gidişatını değiştiren AMD ise bilindiği üzere ne yazık ki ekran kartı alanında o kadar hakim bir konumda değil. Dolayısıyla bu tablo VR platformuna da yansımış. %7.8’lik bir dilimi ancak alabilen yarı iletken devinin bu payında %2’lik kısmı RX 480 işgal ederken, %1.4 kesiminse RX 580 kullandığı görülüyor.
     
     
    Ryzen demişken , görünüşe göre AMD’nin yeni platformu her ne kadar satış rakamları bakımından kaydadeğer bir üstünlük yakalasa da pazarın genel renginde ciddi bir değişiklik henüz yok. En azından sanal gerçeklik alanında durum böyle, hoş PC oyuncularının yüzde kaçı VR kasklarına sahip orası tartışılır.
     
     
    Lafı daha fazla uzatmadan verileri aktaralım. Intel’in %89.1’lik ezici üstünlüğe sahip olduğu segmentte en çok kullanılan işlemci Core i7-6700K olmuş. Onu sırasıyla i7-7700K ve i7-4790 takip ederken AMD’nin en çok kullanılan işlemcisi ise Vishera ailesinden FX 8350 olmuş. Ryzen işlemcilerse ilk on beşte kendisine yer edinebilmiş değil.
     
     
    AMD’nin ekran kartı tarafındaki azınlığı için madencileri suçlayabiliriz. Zira bir oyuncu açısından stoklarda ekran kartı bulmak bir hayli zor. Önümüzdeki dönemde mobil segmente Ryzen işlemcilerinin ve VEGA çözümlerinin girişiyle tabloda bir değişiklik gerçekleşebilir. İlerleyen dönemde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.







  • VR dediğimiz şey göz başına 1080X1200 düşen panellerden oluşuyor ve sorunsuz deneyim için sabit 90 kare/sn oranda bu 2 panele görüntü gelmesi gerekiyor.

    Bunu 1060 ve RX 580 gibi kartların yapmasını beklememek gerekirken, alt sınırda 1070 ve Vega 56 konumlandırılarbilir. Lakin fiyatlar konusunda durum ortada.

    İşlemci olarak bir şey demiyorum ağlıyorlar sonra
  • Cok sacma bir istatistik bana gore. Pc oyuncularinin kucuk bir bolumi VR kullandigi icin bu izole grubun hangi donanima sahip oldugu anlamsiz.



    Steam kullanmayan pc oyuncusu yoktur, steam in donanim verilerine bakmak cok daha mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Bu istatiklere göre; VR geliştiricisi olsam ürünlerimi öncelikle Nvidia ve Intel'e göre optimize ederim. AMD ile pek uğraşmam.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    O halde sadece tek bir VR markasinin ( Oculus Rift ) verilerine gore optimizasyon yapmis olursun. Konsollari ( Custom AMD chip kullaniyor hepsi ) ve diger VR markalarinin verilerini ( HTC Vive gibi ) umursamamis olursun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia ve intele daha çok güveniyorum yıllardırda memnunum . amd fln geçin bunları 100 lira daha ver rahat et.

  • Dota haberine tiklioz acilans bak :) saka gibi site

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mianfei

    nvidia ve intele daha çok güveniyorum yıllardırda memnunum . amd fln geçin bunları 100 lira daha ver rahat et.
    Amd'ye çok güveniyorum yıllardır da memnunum. Intel-Nvidia geçin bunları 100 lira daha fazla para vereceğime üç kilo et alır yer rahat ederim.
  • O cihazı o paraya alan adam artık 3'e 5'e bakmaz ve alabileceği en yüksek performansı hangi parçalar sağlıyorsa onu alır. Sebebi açık ve net.
  • 8700k 3 bin lira aynı siteden baktım ryzen 3600 1435 lira.100 lira derken mübalağa sanırım?daha bunun anakartı soğutması var.
  • "Nvidia kartların arasında ise GTX 1070 %19.4’le başı çekerken onu sırasıyla %17.3’e %10.5’lik oranla GTX 1080 ve GTX 970 takip ediyor."

    bundan anlaşılan vr furyasının ortaya çıkışı ve gelişmesi gtx 900 döneminden gtx 1000 dönemi. bariz daha güçlü olmasına rağmen rtx 2000 serisi kartları yada f/p olarak gayet başarılı olan rx 5700 leri listede göremiyoruz. yani haber nvidia'nın bariz üstün olduğu dönemi baz almış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.