Şimdi Ara

Uluslararası Af Örgütü: Twitter kadınların insan haklarını ihlal ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Twitter, geçtiğimiz yıl içinde şirket politikalarını yenileyerek nefret söylemi ve cinsel taciz içeren ifadelere karşı daha kararlı bir tutum sergileyeceğini ilan etmişti. İnsan hakları üzerine çalışmalar yürüten Uluslararası Af Örgütü ise Twitter'ın bu hamlelerinin henüz hedeflenen sonuca ulaşmadığını düşünüyor. Son raporunda, Twitter'da kadınlara yönelik cinsel taciz ve nefret söylemlerini ele alan sivil toplum kuruluşuna göre şirket kadınlara yönelik ifadelere yeterli müdahalede bulunmayarak platformdaki kadın kullanıcıların insan haklarını ihlal ediyor.


     

    Kadınlar çoğu kez sessiz kalıyor 

    Sıradan kullanıcılar, politikacılar, gazeteciler, aktivistler, blog yazarları, komedyenler ve oyun geliştiricilerinden oluşan ABD ve İngiltere'den toplam 82 kadınla görüşen Uluslararası Af Örgütü, Twitter'ın; kadınlara yönelik şiddet ve taciz raporlarını şeffaf bir şekilde soruşturmadığını ve dahası bu raporlara cevap bile vermeyerek kadınların haklarına saygı göstermediğini iddia ediyor. Sosyal medyanın kadın kullanıcılar için adeta zehirli olduğunu belirten örgüt, Twitter'ın bu kayıtsızlığı nedeniyle kadınların kendilerini sansürlediğini belirtiyor. Örgüte göre ayrıca kadın kullanıcılar tecavüz ve ölüm tehditleri de dahil olmak üzere, taciz edici mesajlar alma korkusu yüzünden çoğu kez sessiz kalıyor ya da herhangi bir şey paylaşmadan önce beş altı kez düşünmek zorunda kalıyor.


     

    Örgütün teknoloji ve insan hakları araştırmacısı Azmina Dhrodia, Twitter'ı geçtiğimiz yıl değiştirdiği şirket politikalarını şeffaf ve tutarlı bir şekilde uygulamaya zorlamak için Twitter'ın kadınlara yönelik istismar sorununu bir insan hakları sorunu olarak ele aldıklarını açıkladı. Örgütün hazırladığı raporda da Twitter'ın bir şirket olarak bütün insan haklarına saygı gösterme ve bu hakların kötüye kullanılmasına engel olmak için özel bir sorumluluğa sahip olduğu belirtiliyor. Twitter'ın operasyonlarıyla bağlantılı insan hakları ihlallerini tespit etmek, önlemek ve ele almak için harekete geçmesini isteyen örgüt, kullanıcılar hakları üzerindeki olumsuz etkileri hafifletmenin şirket için bir yükümlülük olduğunu vurguluyor. 








  • Kendini kontrol edemeyen adama sınırsız özgürlük sağlamanın sakıncaları.

  • Ya abi ne alakaya , tamam kadın erkek neredeyse hiçbir toplumda eşit değil bunun farkında olmayan reddetmek isteyendir . ama şöyle salak saçma şeyler olunca beni iyice şu fikirlerden soğutuyosunuz. buneya yürüyün gidin.

  • Birisi bir yandan Facebook'a "seçimleri etkiledi" diye saldırır birisi de böyle altı boş ve doldurulamayacak bir şeyle Twitter'a saldırır. İki şirkete yapılan iddialar da altı doldurulabilir değil (verilerin verilmesi hariç). Bunlar şirketler ve bu şirketleri sevmeyen kişi veya kurumlar da var ve ne yazık ki bu tip örgütler bu hesapların içinde alet olabiliyor. İki şirketi de savunup, destekleyecek değilim fakat yöneltilen iddialar boş ve kanıtlaması zor olduğu için komik geliyor.

  • İhlal? Kadına dokunsalar sosyal linç hashtag lerini dünya çapında duymayan kalmıyor. İki günde bütün dünya ayaklanıyor ne ihlali allah aşkına?!?!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.