Şimdi Ara

Doğan Medya Grubu 890 milyon dolara Demirören Holding'e satılıyor [KAP'a bildirildi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Doğan Holding Onursal Başkanı ve iş adamı Aydın Doğan, 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini sattığı Demirören Holding'le bu kez Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya vardı. Satışın gerçekleşmesi ile birlikte Aydın Doğan medya sektöründen çekilmiş olacak.

    Anlaşma 890 milyon dolar karşılığında sağlandı


    2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini alan Erdoğan Demirören'in, Doğan Medya Grubunu da satın almak istediği bir süredir konuşuluyordu. Bugün tamamlanan anlaşma sonucunda Demirören Holding'in Doğan Medya Grubu için 1.2 milyar dolar ödeyeceğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmesi bekleniyordu lakin Doğan Holding, KAP'a gönderdiği açıklamada "1.100.000.000$ "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır." dedi.  Bu dev satın almanın arkasında başka sermaye gruplarının da olduğu sızan bilgiler arasında.

    Ayrıca Bkz.PUBG Mobile versiyonunda Bot oyuncuların olduğu iddia ediliyor
    Bunun yanında bu dev satın almanın gerçekleşeceği haberleri Doğan Holding'e bağlı şirketlerin hisselerinin yükselmesine neden oldu. Doğan Holding'in hisseleri, saat 16:15 itibarıyla yüzde 19.18 artış göstererek 0.87 liradan işlem görmeye başladı. Hürriyet Gazetecilik'in hisseleri ise yüzde 19.42 artarak 1.23 liraya yükseldi. 

     


    Doğan Medya Grubunun bünyesinde yer alan Türkiye'nin en köklü ve en büyük medya kuruluşları ise şöyle:
     


    Kanal D, CNN Türk, Tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP)
     

    Satış işlemi KAP'a bildirildi

    Doğan Holding, Doğan Medya Grubu'nun satışını KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) bildirdi. İşte Doğan Holding tarafından yapılan açıklama:
      
    Şirketimiz'in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. ("Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. ("CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Birmilyaryüzmilyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüzdoksanmilyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.  







  • Doğan grubu mu yandaş olmayan sınıfına giriyor? Hocam ciddi ciddi Doğan holdingi muhalif falan mı sanıyorsunuz? CnnTürk'te 2 tane Selahattin Demirtaş, 2 tane Figen Yüksekdağ, 2 3 tane Kılıçdaroğlu çıktı diye Doğan holdingi muhalif sanıyor olmanız algıda başarılı olduklarını gösteriyor.

    Doğan diğer tüm sermaye sahipleri gibi sermayenin yani gücün yani iktidarın yanında olmuştur her zaman. Sermayenin görüşü olmuyor, para hep parası olanları koruyanla yani iktidarla içli dışlıdır. Bu ülke sınırlarında hiçbir muhalif holding yoktur. Holdingcik vardır ancak.
    Koskoca Aydın Doğan bu hallere düşecek adam mıydı? Bu hayatta ah almayacaksın. Zamanında Uzan'ı yemek için hükümete inanılmaz destek vermiş ve Uzanların piyasadan silinmesine neden olmuşlardı. Sonra da Uzanların medya şirketlerini neredeyse 3 kuruşa almışlardı. Şimdi de kendileri 3 kuruşa gittiler. (Neden 3 kuruş dediğimi soracak olanlara: 2007'de ATV ve Sabah 1.1 Milyar $'a satılmıştı. 11 yıl sonra Koca Doğan Medya Grubu 1.2'ye satıldı.)
    Yüzde 99 müslüman lafına çok güldüm. Benimle birlikte gülek isteyenler yorumumu beğenebilirler. küçük çocuk dinsel ritüel öğrenmek için okula gitmiyor. Hayatını nasıl devam ettireceğini öğrenmek için gidiyor. Onları evinde de öğrenebilir. Propaganda yapacaklarsa evlerinde yapsınlar. Her dakikasına para harcanan bir eğitim kurumda değil. Aradan yıllar geçmiş ama yobaz beyniniz zorunuza giden bir haberi hiç unutamamış. Zavallısınız.
  • Yandaştan yandaşa pek birşey değişmemiş

  • Bu da gitti... :)

  • Adamlar resmen el çektirildi. Vay anasını be.

  • Yerli milli derler ama ortada milyon dolarlar dönüyor.

  • AYDIN DOGAN kotunun eh istesiydi medya olarak AKP nin her istedigini kismen yapardi veya yaparken de imali baska yollarla tiye de almaktadir hukumet kararlarina ...


    Dogan Medya yavas yavas eriyordu yani sonu bastan belli idi.

    Turkiye de olen gazetecilik artik daha da percinlesmistir.


    Dusunun havuz medyasi bile kendi icinde catirdilar olusuyorsa iktidarin hukumetin surekli el degistirien veya personel attirmalar ile bir sekilde mevcut iktidar istenmedigini kanitlamaktadir.


    Yildirim Demiron ile dalkavukluk ruhu dolayli da olsa zirve yapacaktir ...


    Medya can cekisiyordu bu haberle bunu ayrica kanitlanmis oldu.


    Dogan Ailesi iyi kaziklamis o kadar etmez diyenler de var aklima gelince :D ...

    Gerci Demiroren buyuk dusunuyordur ve odemeyi yapiyor ! ...

  • paraya bak be

  • Emin olun parayı Demirören vermiştir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O listede sadece CNN Türk ve Hürriyet para edebilir, gerisi de yeni sahipleriyle ilgi çeken yayınlara yönelirse isim hortlatabilir, velhasıl çok para vermişler, aslen yeni isimlerle yeni yayınlar kurmak günümüz için daha kârlı olurdu. Yanlış yatırım.
  • CNNde artık tamamen hükümetin kanalı oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüpçüye bak sen

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yazıyı İngilizce yazıp Google translate ile tekrar Türkçe'ye mi çevirdiniz?
  • Haber doğru veya değil hisseleri saysinde çorba içeceğiz :)))

    Zaten tarafı belli olmaya başlamıştı. Medya dilsiz ,sağır kaldı.

  • Güzel haber yerli ve milli medya güçleniyor. Bu doğan medya namaza giden çocukları çekip irtica diye haber yapıyordu yüzde 99 müslüman ülkede

  • Doğan Medya Grubu 890 milyon dolara Demirören Holding'e satılıyor [KAP'a bildirildi]

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farwynd

    Adamlar resmen el çektirildi. Vay anasını be.

    1.2 milyar dolar alıp el çektirdiler demek. Askflslf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    1.2 milyar dolar böyle bir portföy için sence para mı? Burada bahsedilen, Türkiye'ye gerçek anlamda yön verebilme etki alanına sahip, alanlarında yıllardır zirvedeki mecralara sahip olan bir medya grubu. Kanal D ölü haliyle bile acayip izleniyor, Hürriyet ise Türkiye'deki belkide tek dijitalleşmeyi becerebilmiş geleneksel medya temsilcisi. CNN Türk ise politika ve ekonomi alanlarında en çok izlenen kanal. Daha Doğan Haber Ajansı, Doğan Dağıtım, Doğan Printing, Doğan Burda Dergicilik gibi geri planda ama alanlarında aşırı önemli firmalardan bahsetmedim bile...
    Bu satın almayla resmen tüm medya el değiştirdi.

    Böyle bir güç kolay kolay para için bırakılmaz. Vergi cezalarıyla, RTÜK cezalarıyla işi sonuna getirdiler. Bu işin açıklaması bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farwynd -- 21 Mart 2018; 21:5:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hberkecam

    CNNde artık tamamen hükümetin kanalı oldu

    CNN International(Ted Turner)büyük ihtimal kabul etmez.Kanal alınır,sonrasında Demirören isim değişikliğine gider gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 21 Mart 2018; 21:47:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farwynd kullanıcısına yanıt
    İnsanların artık eskisi kadar çok tv izlemediğini de hesaba katmak gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aydın Doğan şuan ki haliyle bile baskı görüyordu zaten o yüzden çekildi. Şu satılmış medya satılmış diye espri yapanlar neyin kafasını yaşıyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.