Şimdi Ara

Windows 10'a HEIF desteği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Fotoğraf çekmek günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda. Apple daha iyi bir deneyim sağlamak için geçen yıl iOS 11'de ana fotoğraf formatı olarak HEIF formatına geçiş yapmıştı. Google da kısa süre önce yeni nesil Android P işletim sisteminin geliştirici önizlemesine HEIF formatının yerleşik sürümünü ekleyerek bu formatı benimsediğini gösterdi.

     

    Ayrıca Bkz.IBM, Think 2018 etkinliğinde yapay zeka programı Watson'ı resmi olarak başlattı
    Öte yandan Windows PC'lerde .heic uzantısına sahip fotoğrafları görüntülemek için hala ek program yüklemek gerekiyor. Ancak yazılım devi, Windows 10 Insider'ın en son sürümüne HEIF desteği eklediği için artık buna gerek kalmayacak. Microsoft tarafından yayınlanan en son Windows 10 önizleme sürümlerinde (RS4 yapı 17123 ve RS5 yapı 17623) Fotoğraflar uygulamasına HEIF formatında fotoğraf görüntüleme desteği geldi.

     


    Kaliteyi korurken daha az yer kapıyor


    Yüksek Verimli Görüntü Dosyası Formatı anlamına gelen HEIF, alternatiflerine kıyasla daha yüksek bir sıkıştırma oranına sahip. Kaliteyi korurken, JPEG ve PNG formatlarından daha az yer kaplıyor. HEIF formatında çekilen resimler JPEG formatında çekilen resimlere göre yarı yarıya daha küçük boyutlu olduğu için kullanıcıların PC'lerinde daha fazla boş alan yaratması gibi önemli bir avantajı var.
     
    Windows 10, HEIF formatını yerleşik olarak destekleyeceği için işletim sistemine yönelik üçüncü parti uygulamaların da bu formatı destekleyerek avantajlarından faydalanması mümkün olacak.



  • güzel haber

  • Güzel bir haber. Bir çok imaj dosyasının boyutu küçülebilir hatta.

  • Ben hep IrfanView kullandigim icin beni ilgilendirmiyor. :D

  • Ben de Windows nihayet yıllardır kullanılan ve artık yetmeyen NTFS disk formatını değiştiriyor hevesiyle girdim konuya, büyük bir hayal kırıklığıyla çıkıyorum

    Windows'un üzerinde yüklü gelen herhangi bir uygulamayı kullanan var mı Allah aşkına? Üçüncü parti uygumalarda zaten vardır bu özellik.
  • JPEG daha iyi gibi duruyor.
    Bir de neden aynı resim birebir yan yana konmaz anlamıyorum.

  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Tensi T kullanıcısına yanıt
    Belki evet belki de hayır ama dosya boyutunda 3 kat fark var.

    @Tensi Geçen sene IrfanView'e eklenmesi için teklifte bulunulmuş ve reddedilmiş. Desteklediğine dair bir veri göremedim. XnView destekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 21 Mart 2018; 13:41:59 >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Ben de LiberKey full kurulu. Auto-update yaptiriyorum. Icinde gelenler disinda cok sayida uygulamayi da kendim ekledim. Dosya iliskilendirmelerini ve sag tus menusunu cok kullaniyorum. Windowsta onyuklu gelen hic bir uygulamaya ihtiyac duymuyorum. Zaten cok yeteneksizler. Ise yarar bir tanesini gormedim simdiye kadar. Sag tusta 4-5 tane gosterici var. Bu dosya formati gelse bile hangisi ile actigima dikkat etmedim desem yeridir. Biri acmazsa digeri acar mantigi guttugum icin pek problem yasamiyorum yani. Favorim IrfanView oldugu icin onu yazmistim. Windows native support olmasa da olur. Beni etkilemiyor. Siz de oyle kullanin derim ( genelleme ).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 21 Mart 2018; 21:16:22 >
  • gelişiyor olması güzel
  • HEIC, resimlerin gösterdiği gibi JPG'den daha az depolama alanı alabilir. Bununla birlikte, sınırlı uyumluluğu, iOS olmayan cihazlarda doğrudan görüntülememizi engeller. Bu zorluğun üstesinden gelmek için, "En Uyumlu" olarak "Biçim" i ayarlamak için kamera ayarlarına gidebilir ya da HEIC'yi diğer uyumlu biçime dönüştürmek için Joyoshare HEIC to JPG Converter gibi güçlü bir araç kullanabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yiliaaaa -- 22 Haziran 2018; 15:29:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.