Şimdi Ara

Nimbus Data, 100 TB'lık dünyanın en yüksek kapasiteli SSD'sini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung daha geçtiğimiz ay 30 TB depolama alanına sahip dünyanın en yüksek kapasiteli SSD'sini duyurmuştu. Sadece bir ay sonra bu rekor Nimbus Data tarafından kırıldı. Şirket, pazardaki en yakın rakibinin sunduğu kapasiteyi üç katına çıkarmayı başarmış durumda.
     
    Depolama şirketi, 100 TB kapasiteli yeni 3D NAND Flash bellek tabanlı sunucu SSD'sini duyurdu. Diğer bir deyişle, 20 milyon şarkı, 20.000 HD film veya 2.000 iPhone kadar veri depolayabilen bir dijital depoyla karşı karşıyayız.
     

    Önümüzdeki yaz satışa sunulacak

    Nimbus, ExaDrive DC100'ün benzer SSD'lere kıyasla terabyte başına %85 daha az enerji tükettiğini söylüyor. Hızdan ziyade kapasite ve tasarruf odaklı tasarlanmış bir ürün. Yine de, 500 MB/sn okuma ve yazma hızı sunabiliyor. Tüm güçlü SSD'lerde olduğu gibi bu model de tüketicileri hedeflemiyor ancak kapasitenin ne boyutlara ulaştığını göstermesi açısından önemli.
     
    Nimbus Data, standart 3.5 inç form faktörü ve SATA arabirimine sahip ExaDrive DC100'ün daha düşük kapasiteli 50 TB modeli ile birlikte bu yıl yaz aylarında satışa sunulacağını söyledi. Şimdilik test etmeleri için potansiyel müşterilere gönderiliyor. Fiyatlandırma TB bazında mevcut SSD'lere benzer olacak. Yani ucuz olması beklenmiyor.







  • Neden iPhone ile kıyaslama yapılıyor böyle bi ürünün onu anlamış değil... iPhone diye diye kafayı yediniz!

  • iphone diye bi veri türü yada kapasitesi mi çıktı da haberimiz olmadı?laf edince de kızıyorsunuz.

  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama yapan biz değiliz aksine üretici şirketin kendisi. Kaynaktaki linkten de resmi basın bültenine ulaşabilirsiniz. Bizim görevimiz bu bilgileri sizlere aktarmak.

  • Böyle yüksek kapasiteli ssdler çıkmalı ve hddlerin yerini almalı. Hdd teknolojisi de artık disket cd dvd gibi tozlu raflarda yerini almalı.
    Tabi daha sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışanlar var. Elektirk kesintileri, yangın,deprem, sel tusunami volkan bitcoin gibi bahanelerle fiyatları da düşürmezlerki alabilelim.

  • 1TB'ı 200TL olmadığı sürece ne eyleyeyim büyük boyutlu SSD'yi.
  • Veri saklamak için hala güvenemiyorum ssd e ama gidişat oraya yapacak bir şey yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Veri saklamak için hala güvenemiyorum ssd e ama gidişat oraya yapacak bir şey yok.

    Bunlar esasen veri saklamak için değil yüksek veri akışı olan sunuculardaki sistemin verilerini tutmak için, veri saklamaktan kasıt uzun vadede değişmeyecek ve sık erişim sağlanmayacak dosyalarsa bugün ssd kullanmanın bir yararı yok, bırakın hard diski pek çok şirket manyetik bant ile arşiv yapıyor, arşivleme konusunda hdd'lerin daha en az 20-30 yıl ömrü olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horizons2 -- 20 Mart 2018; 18:59:54 >
  • Bu 3.5” değil mi? 2.5” değil. Samsung’un ssd boyutu neydi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En az 100.000 tl cik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ev parası olur artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.