Şimdi Ara

Sürücüsüz Uber aracı ABD’de ölümlü kazaya karıştı! Sürücüsüz araç çalışmaları durduruldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Uber'in, Birleşik Devletler'in Arizona eyaletinde sürücüsüz araçlar için test ettiği Volvo marka XC90 model aracının bir yayaya çarptığı ve kaza sonucunda kimliği henüz açıklanmayan kadının hayatını kaybettiği belirtiliyor. 
     
    Pazar günü saat 10:00 sularında ABD'nin Tempe şehrinde yaşanan olayda, yolda yürümekte olan 49 yaşındaki bir kadına sürücüsüz Uber aracının çarptığı ve kaza sonrası ağır yaralı kadının bölgedeki en yakın sağlık kuruluşuna sevk edildiği gelen bilgiler arasında. Hastaneye kaldırılan kadının tedavi altına alındığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklanırken Uber; Pittsburgh, Arizona, San Francisco, Toronto ve Phoenix bölgesinde yürütmüş olduğu tüm sürücüsüz araç çalışmalarını askıya aldığını belirtti. 
     

     
    Kazayla ilgili soruşturma devam ederken Uber aracının "otonom modda" seyir aldığı doğrulandı. Ölümle sonuçlanan kaza sonrası yolcu taşımacılığının önde gelen isimlerinden Uber, resmi Twitter hesabından yayınladığı bir mesaj ile hayatını kaybeden kişinin ailesine, tüm içtenlikle acılarını paylaştıklarını ve yerel yetkililerle iş birliği içerisinde olup olayı araştırdıklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



  • Sallamayın efendim; aracın test aracı olması hatanın araçta olduğunu göstermez. Soruşturmayı sürdüren yetkililer çıkıp da kazanın test aracındaki bir hatadan kaynaklandığını söylemedikçe anca sallar durursunuz. Belki de kadın dikkatsizdi, geçmemesi gereken bir yerde yola atladı, nereden biliyorsunuz?
  • Bizde olsa bu olayın üzerine taksiciler 2-3 tane otonom araç parçalardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 19 Mart 2018; 21:53:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi videoları çıksın anlaşılır bazen otobüslerin yanından geçerken birden yayalar atlayabiliyor yola öyle bir şey olduysa durması zor vsauce bir video çekmişti 5 kişiyi ölümden kurtarmak için 1 kişiyi öldürmeyi tercih etmelimi yapay zeka diye aslında olay oraya geliyor belki araç kaçmak için hamle yapabilirdi fakat bu seferde karşıdan gelen sürücüye vuracaktı belki yazık olmuş

  • Bu tür haberler ile Otonom araçların geleceğinin önünün kesilmesinden korkuyorum ama haklılar. Sen aracı test olarak salarsan sokağa hazır olmadan böyle şeyler yaşanabilir... çok karışık bir konu umarım bu işten gerekli dersler çıkarılıp uygulanabilir sonuçta insan hayatına en değer firma Volvo sanırım araçlar arasında eğer yanılmıyorsam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test halinde bir araç. Kadının ailesine 1 milyon değil 1 milyar tazminat ödesen ne halta yarar. Aptal bir test aracı yüzünden kadın hayatından oldu.

  • İnsan sürücüler yüzünden her yıl 10.000’lerce kişi hayatını kaybediyor, neden o zaman durdurmuyorlar acaba!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark dragon -- 19 Mart 2018; 22:6:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Her insan birbirinden bağımsız. Bir insanın sahip olduğu kusura başka bir insan sahip olmayabilir. Ancak bir markanın otonom sistemindeki kusur tümünde aynıdır. Eğer bu kazada uber sistemi kusurluysa tüm uber sistemi kusurlu demektir. Kaldı ki kusursuz bir otonom sisteme sahişp olsalar test etmezler.
  • Bu hiç iyi olmadı. Hem Uber hem Volvo hem de otonom araçların geleceği açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haber dhde de cikmis px bu aralar baya unlu oldu

    “was walking her bicycle across the street outside the crosswalk when she was struck, police said,”


    Ben homeless diyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Sallamayın efendim; aracın test aracı olması hatanın araçta olduğunu göstermez. Soruşturmayı sürdüren yetkililer çıkıp da kazanın test aracındaki bir hatadan kaynaklandığını söylemedikçe anca sallar durursunuz. Belki de kadın dikkatsizdi, geçmemesi gereken bir yerde yola atladı, nereden biliyorsunuz?
  • Araç tam hazır olmadan salmak bir sıkıntı ama. Bu araçları gerçek manada da nasıl test edeceksin ki ? parkur yapsan ne kadar büyük olacak kaç senaryoyu işleyebileceksin ?

  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı okumuyorsun heral...
    quote:

    Eğer bu kazada uber sistemi kusurluysa
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Kardeşim test aracı da kaldırıma mı çıkıyor normal yolundan gidiyor. Affedersin ama biraz da yayalar dikkatli olsa sağına soluna baksa bu olay gerçekleşmezdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Virginia Teknik Üniversitesi tarafından yapılan Google’ın finanse ettiği bir araştırmaya göre, sürücüsüz arabalar 1,5 milyon kilometrede 3,2 kere kaza yaparken, insanlarda bu oran 4,2."



    Yani otonom araçlar şuan bile insanların çok çok önünde güvenlik konusunda. Bu daha test aşamasındayken. Ticari ürüne dönüştüğünde bu oran iyice azalacaktır büyük ihtimalle.



    Ek olarak bugüne kadar yapılan otonom araç kazalarının büyük çoğunluğu diğer sürücülerin/yayaların yaptığı hatalardan kaynaklanmış. Yani tüm araçlar otomom olsa belkide şuan bile kazasız bir trafik sağlayabilirler bize.



    Tabii bu kazanın videosunu görmek lazım. Bugüne kadar hiç çıldırıp sağa sola çarpan, hızlanan, durmayan otonom araç olmadı. Öyle bir şey görmek insanları korkutabilir.



    Bu arada tamamıyla sürücüsüz olmuyor bu araçların testleri. Acil durumlarda müdahale etmek için bir insan bekliyor içinde. O da tepki veremediğine göre büyük ihtimalle yaya hatalı bir kaza göreceğiz.

  • Uber üzerinde oynanan oyunlara kanma.. Bunlar hep taksici baronların oyunları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk taksi şöförlerinin ahını aldı uber. Çıkıyor aheste aheste. Olan zavallı kadına olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sarı taksiler bunu beğendi

  • Sorun genelde yayalarda. Karsiyaka'da 40 -45 ile filan gidiyorum. Sehir ici, dumduz yol ve gunduz. 50-60 metre otemde yaya sanki ben yolda yokmusum gibi indi kaldirimdan rahat rahat karsiya geciyor. Carpsan al basina belayi. Ben yaya iken yesil isik yansa bile iki yonu kontrol etmeden ayagimi uzatmiyorum adamlar yaylana yaylana evinde gibi geziniyor anacaddede hic isik, yaya yolu vb olmayan bir yerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 19 Mart 2018; 23:38:1 >
  • Volvo kullanmayın demek ıstıorlar algı operasyonu var.



    Volvoyu yedırtmeyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugünki teknolojide bile otonom araçların dahil olduğu kaza oranları eminim insanların trafik kazası oranından düşüktür.

    umarım gelişimi devam eder.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.