AMD-ATi tarafında kötü haberler gelmeye devam ediyor. Dün gelen RV630 grafik işlemcisinin Mayıs sonuna ertelenme haberinin ardından bugünde abisi gibi RV610 gpu'sunun da henüz açıklanmayan bazı nedenlerden dolayı (65nm geçiş sürecinin sancıları olabiliceği bildiriliyor) ertelendiği ve Mayıs sonuna kaldığı haberleri geldi.
Bilindiği gibi, RV610 gpu'su AMD-ATi'nin yeni nesil DirectX 10 destekli grafik işlemcileri arasında giriş seviyesini temsil edecekti ve muhtemelen Radeon X2300 serisi kartlara can verecekti. Yeni ertelemeler ile birlikte en azından ülkemiz tüketicisinin AMD-ATi'nin yeni nesil DX10 çözümlerine kavuşmasının son yılların geçmesi beklenen en sıcak yaz dönemine (Temmuaz ayına) sarkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 27 Mart 2007; 12:57:27 >
Bu kadar gecikmeden sonra birde güç olursa AMD-ATi için hiç iyi bir durum olmaz. En azından erteleme süresi içinde AMD-ATi'nin sürücüleri geliştirmesini ve kartları oturmuş WHQL sürücüler ile piyasaya sürmesini dileyelim.
Bu kadar gecikmeden sonra birde güç olursa AMD-ATi için hiç iyi bir durum olmaz. En azından erteleme süresi içinde AMD-ATi'nin sürücüleri geliştirmesini ve kartları oturmuş WHQL sürücüler ile piyasaya sürmesini dileyelim.
Aslında bu dıştan söylediğim laflardı yoksa içimden AMD-ATI'ye olmadık laflar ediyorum
Aslında bu dıştan söylediğim laflardı yoksa içimden AMD-ATI'ye olmadık laflar ediyorum
İnsanın içi neyse dışıda öyle olmalı ama bir daha düşündüm sen en iyisi içini içinde tut
Bu AMD ne biçim bir firmadır NVIDIA 8900gtx i çıkardıktan sonra çıkarırsa R600 ü o zaman ATI nin sonu olur bunu bilmelerine rağmen NVIDIA dan 8800 serisiyle öyle bir tokat yediler ki şimdi anca DX9 oyunların lansmanlarında(stalker) falan recommended larından başka yerde göremiyorz r600 ü iptal edilirse ne olacak ati iyice saçmaladı...
Ati'nin mazeretleri: 1) Henüz Vista piyasaya çıkmadı. Vista çıktığı gün kartlar piyasada. 2) Daha DX10 destekli oyun yok. DX10 destekli oyunlar çıkmadan ne gerek var yeni karta? 3) Kartın OEM modelinin uzunluğu taşıma kulbuyla beraber 48 cm olabilir ama retail versiyonunun boyutları kibrit kutusundan biraz büyük. Kart fansız olarak 8 cm uzunluğunda, fanlı olarak da 6.5 cm uzunluğunda. Ayrıca üzerinde anahtar deliği de var yani anahtarlık olarak da kullanabiliyorsunuz kartı. 4) The Inquirer'dakilerin dediğine göre kartımızın performansını sürücü optimizasyonuyla % 37.12 oranında arttırabilmemiz mümkünmüş. Bunu Inquirer'dakiler nereden çıkardı bilmiyoruz ama uğraşıyoruz belki doğru çıkar. 5) Pazarlama stratejisi gereği çıkış tarihini erteledik. Tüm modelleri aynı gün piyasaya süreceğiz. 6) Tamam belki biraz geç kaldık biliyoruz ama 80 nm olarak değil 65 nm olarak gümbür gümbür geliyoruz! 7) Artık Crossfire için master kart gerekmeyecek, 6 aydır bunun için uğraşıyorduk. Size sürpriz yapalım dedik. (Seyircilerden çılgınca bir alkış ve tezahürat kopar.) 8) Tüm modeller için Vista WHQL sürücülerini hazırladık ama o arada kartları hazırlamayı unutmuşuz. 9) Acele işe şeytan karışır. Unutmayın ki, hız yolu değil ömrü kısaltır.
Bu AMD ne biçim bir firmadır NVIDIA 8900gtx i çıkardıktan sonra çıkarırsa R600 ü o zaman ATI nin sonu olur bunu bilmelerine rağmen NVIDIA dan 8800 serisiyle öyle bir tokat yediler ki şimdi anca DX9 oyunların lansmanlarında(stalker) falan recommended larından başka yerde göremiyorz r600 ü iptal edilirse ne olacak ati iyice saçmaladı...
8800 kimi tokatlamis ki? X1950XTX i mi ?
Sen simdi gidip 11 yasindaki bir cocugu tokatlasan, arkadaslarine ben böyle bi cocuk tokatladim diye övünür müsün
8800 ün tokatlayacagi bir rakibi yok, öylesine coluk cocukla egleniyor iste garibim ne yapsin
Ama Ati r600 ü hala cikarmayarak Nvidiadan bir tokat yedi, o ayri mesele
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AteshBey -- 27 Mart 2007; 14:48:32 >
ben bu ati yi sevmeye başladım yaaa insanlara zorla tasarruf yapmayı öğretti 2 yılda. Artık biriken paralarla insanlar sadece r600 değil yanında işlemci+anakart ve ram alabilecek seviyeye geldiler. Stop Ati Stop
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
haziranda yeni bi bilgisayar aliyim süper olsun herşeyi oynuyim ws ws diyordum. burda okuduklarımdan sonra herkes r600 ü bekle deince o gelir nasıl olsa demeye başlamıstım. o gelmiyorsa dx 9 destekli bişe alalım gitsin dx 10 çıkıncada onu destekleyen bişe alıcaz artık temmuzmuş....................
yaw imzamdaki sisteme dx10 kart yakışır aslında ama piyasada dx10 oyun yok halıyle oynayıpta övenler yok ee zaten r600'de yok biriktirmeye devam Crossfire R600 yapcas abouwww
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir2050 -- 27 Mart 2007; 16:37:42 >
dx10 kartların piyasaya çıkışı dx9 ların hem fiyatını düşürür hem satışını zorlaştırır.. dolayısı ile stokları yüksek fiyattan tüketmek için ertelemişlerdir.
AMD Phenom 9550, Gigabyte GA-MA770DS3, 2*1gb OCZ Platinum SLI 1066Mhz, Palit 9600GT Super Sonic, Samsung 750 GB, Samsung DVD RW Lightscribe, Samsung 797MB, Cooler Master - CAC TA5, Enermax Liberty 400W PSU, Microsoft Digital Media Keyboard, A4Tech x7 718F Mouse, Philips SPC900NC Webcam, Skyvision DVB-S, Everpower 1000 Watt UPS, Next 2000 Plus, Canon Ixus50 DC... *********** Dürüstlük En Büyük Erdemdir...
Ben alışığım atinin bu tip ertelemeler yapmasına bu yüzden yaygara kopamıycam millet gibi. oooo neden çıkmıor cinsinden. sanki çıksa anında alıcaksınız r600 vs gbi kartları..
ertelensin daha ii bana göre
Intel Core 2 Quad Q6600 B3 @3.6Ghz | Abit IX38 QuadGT | Sparkle 8800GTS G92 512MB @800/1850/2100 | OCZ Reaper-X 2x2GB | Tagan 580W PSU | PHILIPS 190X6FB 19"| 2x250GB Seagate Raid0 2xWD 80GB Raid0 + Seagate 320GB 7200.10 Depo Disk | Logitech X-530 5+1 | Creative X-Fi Xtremegamer Fatal1ty PRO | iPod Video 80GB | Nintendo Wii | Sony Playstation 3 60GB | Philips 42'' PFL7762 FULL HD LCD
. Dün gelen RV630 grafik işlemcisinin Mayıs sonuna ertelenme haberinin ardından bugünde abisi gibi RV610 gpu'sunun da henüz açıklanmayan bazı nedenlerden dolayı (65nm geçiş sürecinin sancıları olabiliceği bildiriliyor) ertelendiği ve Mayıs sonuna kaldığı haberleri geldi.
yeni bişi söyle
Barton 2500+ | Abit AN-7 | 1.5gb DDR400 | ASUS X800XT Platinum Edition + AC Silencer | 120gb WD JB 7200rpm + 250gb Samsung Sata2 NCQ | Philips 109P4 | Jazz JB9901 150watt RMS | Ferrari Force Feedback Wheel | Thermaltake 420watt pfc | ASUS TA 210 | AC Fan Pro TC 2nd: ThorougBred 1700+dlt3c | MSI KT4AV | 512mb DDR400 | Sapphire 9800pro | 15gb Quantum lct 7200rpm + 4gb WD 4200rpm:(| Samsung 763mb | Philips a2.610 5+1 55watts RMS | ASUS 300watt
Amd nin ATI yi almaktali nedeni ileride çıkaracağı Entege işlemçili CPU lar için alt yapı hazırlamaktı.O yüzden idareten Amd ekran kartı da çıkarıp ek gelir sağlamak istiyor.Nvidia ile yarıştığını hiç sanmıyorum bece bundan sonra daha çok orta ve giriş sistemlere kart çıkaraçaktır. Çıkarabilirse
çıkmayan DX10 a çıkmayan oyunlara rağmen gidip Nvidia 8 serisi alanların çamur atma çabasından başka birşey değil size ne kardeşim adam ticaret yapıyor istediği zaman çıkarır karıda zararı da kendine sizin aldığınız alacağınız kart da kendinize
amd daha iyi yada nvidia daha tartışmasına dönmemek için yazıyorum r600 çıkacak r600 tabanlı kartlar çıkacak o zaman da nvidia rakip kartlarıyla karşılaştıracağız hangisi iyiyse onu alacağız
fenerbahçeliler gibi gibi Nvidia tutmanın anlamı yok crysis ve sonraki oyunlarda hep birlikte göreceğiz kimde bilek gücü kimde FX5200 gücü var
aynı şey FX5 serisinde yaşandı millet gitti DX9 aboooouuuuuv diyerek aldı kartları adamlar NFS underground'u bile doğru dürüst oynayamadılar FX5200 doom3 zor bela açabiliyordu ancak
aynı şeyleri yamamak için fenerbahçeli gibi nvidia tutmayı lütfen bırakalım lütfen
çıkmayan DX10 a çıkmayan oyunlara rağmen gidip Nvidia 8 serisi alanların çamur atma çabasından başka birşey değil size ne kardeşim adam ticaret yapıyor istediği zaman çıkarır karıda zararı da kendine sizin aldığınız alacağınız kart da kendinize
amd daha iyi yada nvidia daha tartışmasına dönmemek için yazıyorum r600 çıkacak r600 tabanlı kartlar çıkacak o zaman da nvidia rakip kartlarıyla karşılaştıracağız hangisi iyiyse onu alacağız
fenerbahçeliler gibi gibi Nvidia tutmanın anlamı yok crysis ve sonraki oyunlarda hep birlikte göreceğiz kimde bilek gücü kimde FX5200 gücü var
aynı şey FX5 serisinde yaşandı millet gitti DX9 aboooouuuuuv diyerek aldı kartları adamlar NFS underground'u bile doğru dürüst oynayamadılar FX5200 doom3 zor bela açabiliyordu ancak
aynı şeyleri yamamak için fenerbahçeli gibi nvidia tutmayı lütfen bırakalım lütfen
Yalnız gözden kaçırdığın bir nokta var. O zaman Ati R300 daha iyi bir modeldi ve rakibinden erken çıkmıştı. Yani o sefer Ati R300 çok erken çıkmıştı, Nvidia Geforce FX çok sonra gelmişti. Şimdi ise G80 son derece sağlam bir şekilde erkenden piyasada, aynı R300'ün bir zamanlar olduğu gibi. R600 ise aynı Nv30 gibi geç geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 28 Mart 2007; 14:09:03 >
bana fear hl2 farcry doom3 (quake4 aynı şey zaten) Testdrive unlimited gibi bir elin parmaklarını geçmeyen oyun dışında adam gibi dx9 kullanan bir oyun gösterebilirmisiniz? daha bunların sayısı 10 u geçmezken DX10 a kart aldırıyorlar size yazık o paralara yazık.
DX9 destekli salak bol ışık efektli üçgenimsi popolu karakterlerin olduğu poligon ucubesi oyunlar çok fakat adam gibi dx9 oyunu bulsam tepe tepe oynayacağım malesef yukarıdakileri bitirdim sizce haksızmıyım?
ben SM 192 NFS deki abanılmış ışık ve hiçbirşey görememenizi sağlayan 2fast2furius özentisi motion blur saçmalıkları istemiyorum bana yuvarlak kafası ve saçları olan Dx9 oyun karakterleri ve modelleri gösterin project gotham racing in yanına yaklaşabilen bir yarış oyunu var mı? hala saçma efektler yüzünden yuvarlak kafalı karakterler göremiyorum ben quake 4 ü shadows off yaptığınızda dinamik shadowlar kapanıyor r9550 50fps ye fırlarken açtığınız anda dinamik shadowlar aktif hale geliyor ve oyun 12 fps ye düşüyor zamanında ikisine de print screen aldım
link burada iki grafik ayarında da alınmış screenshotları da vermiştim ama 1 yılı geçti inanın bana ben ateş ettiğim adamın gölgesine bakmıyorum siz bakıyormusunuz?
DX10 da ne olacak 5 sağlam oyun geri kalanı bol saçma efektli konserve kutusu kafalı karakterleri olan oyunlar olacak.