Şimdi Ara

GlobalEye Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı ilk kez havalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    İsveçli üretici Saab’ın son askeri uçağı ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. GlobalEye adındaki Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçağı, şirketin deneysel test pilotu Magnus Fredriksson kontrolünde Saab’ın Linköping’teki pistinden havalandı. Test için havalanan uçak 1 saat 46 dakika boyunca havada kaldı.
     

    GlobalEye, yerdeki bir takım test sürecinin içerisinden geçtikten ve basına duyurulduktan yalnızca bir ay sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Henüz teknik detayları açıklanmayan uçağın Bombardier Global Express 6000 iş jeti baz alınarak geliştirildiği biliniyor.

     

    11 saat havada kalabiliyor 

    29 metre kanat açıklığına sahip olan uçak, gücünü iki adet Rolls-Royce BR710 A2-20 motordan alıyor. Eğer temelini oluşturan iş jetiyle benzer değerlere sahip olursa, GlobalEye 902km/s seyir hızına, 12.300m seyir irtifasına ve 2.000m kalkış mesafesine sahip olacak. Bu sayede küçük pistlerden de havalanabilecek.

     

    GlobalEye’ın en güçlü noktalarından bir tanesinin üzerindeki ekipmanlar yardımıyla hava, kara ve denizde gözetim yaparken 11 saat havada kalabilmesi olduğu söyleniyor. Bu güçlü ekipmanlar arasında bir jet ski gibi çok küçük hedefleri bile tespit etme yetisine sahip olan gelişmiş Erieye ER radar da yer alıyor.

     
     

    İlk müşterisi Birleşik Arap Emirlikleri

    GlobalEye Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı’nın ilk alıcısı da belli. Uçak ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri’nin hizmetine sunulacak. Saab’ın belirttiğine göre özel askeri operasyonlarda kullanılacak uçak aynı zamanda sivil arama kurtarma çalışmaları ve sınır gözetimi görevlerinde de rahatlıkla kullanılabilir.

     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    GlobalEye Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı ilk kez havalandı
    GlobalEye Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı ilk kez havalandı
    GlobalEye Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı ilk kez havalandı
    GlobalEye Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı ilk kez havalandı
    GlobalEye Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı ilk kez havalandı
     







  • ATEŞ EDİYOR.

  • Bundan bizde de var ama parasızlıktan uçuramıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Bundan bizde yok.Alt modelinden Yunanistan'ın elinde var. Bizdeki daha gelişmiş bir teknoloji içeren daha kabiliyetli ve daha büyük bir platform (Barış kartalı) 4 adet ihale edilmişti ama elimizde 2 tane var diye hatırlıyorum (yanılıyor olabilirim sayıda)

    Kullanmaya gelince çatır çatırda kullanıyoruz.Zeytin dalı harekatında çok aktif rol aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKTeknisyen -- 19 Mart 2018; 22:42:49 >
  • BAE hemen nasıl atlamış :)) Bu çakma devrimle resmen ikinci ABD oldular zaten ve korkuları da büyük. Savunma sanayine yatırım yapıyorlar son zamanlar. ABD'nin arkakapılı dijital parası Ripple ile de BAE bankaları anlaşma yapmıştı yine geçende... Ripple ile ilgili ciddi söylentiler var zira. Bulunduğu cüzdanı kapatabiliyor, bilgi sızdırıyor vs. şeklinde! Neyse, Çin ve Rusya ve iki Kore tepeden tepeden bakıyorlar BAE'ye ;) Berisinde İran da var... Muhtemel bir çatışma durumunda BAE'nin işi yaş görünüyor. Hayırlısı...

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Onu nereden çıkardın yahu. 24 saate yakın sürekli nöbet halinde Türk HİK uçakları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.