Şimdi Ara

Kayıp Malezya uçağı MH370, Google Earth'de ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçak, 8 Mart 2014'te 239 yolcu ve mürettabatla Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek için havalandıktan bir süre sonra esrarengiz bir şekilde radarlardan kayboldu. Avustralya, Çin ve Malezya öncülüğünde yaklaşık 160 milyon dolar harcanan arama çalışmaları ise bir netice alınamayınca Ocak 2017'de sonlandırılmıştı.

     

    Ayrıca Bkz.LG maliyeti azaltmak için G7'de OLED yerine LCD ekran kullanmayı planlıyor
    Malezya bu yılın başlarında ise Haziran ayından önce uçağı bulması halinde ABD'li şiret Ocean Infinity'ye 70 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etti. 25 yıldan uzun bir süredir kaza soruşturmalarında çalıştığını iddia eden Avustralya'lı makine mühendisi olan Peter McMahon, uçağın yerini bulduğunu iddia ediyor. NASA ve Google Earth aracılığıyla uydu görüntülerini incelediğini belirten 64 yaşındaki McMahon, kayıp uçak MH370'in Mauritius'un kuzeyindeki Round Adası yakınlarında olduğunu öne sürdü.

     


    Deneyimli mühendise göre uçak, arama çalışmalarının yapılmadığı adacığın 16 km güneyinde. Yayınlanan görüntülerde su yüzeyinin altında uçak enkazı gibi görünen kalıntılar göze çarpıyor. McMahon bulgularını Avustralya Ulaştırma ve Güvenlik Bürosu'na gönderdiğini ancak ABD'li yetkililerin Avustralya'lı devlet kurumuna Hint Okyanusu'nun kendilerine ayrılmış bölgelerine bağlı kalmaları için talimat verdiğini belirtti.

     


    Uçak mermi delikleriyle dolu


    McMahon konuyla ilgili basına verdiği demeçte "MH370'in bulgularını denetlemek için Avustralya'ya dört Amerikalı gönderildi. Alınan tüm bilgilerin halktan, hatta hükümetimizden gizlendiğinden emininiz ama neden?" dedi. Uçağın mermi delikleriyle dolu olması nedeniyle yetkililerin özellikle bulunmasını istemediğini belirten McMahon, bunun başka bir soruşturmaya neden olacağının altını çizdi.

     


    Kaza araştırmacısı ana bölümle birlikte ön kabinin bir parçasını Mauritius yakınlarındaki Rodrigues Adası'nın güneyinde bulduğunu iddia ediyor. Karısı ve iki çocuğunu bu trajediyle kaybeden Ghyslain Wattrelos isimli bir vatandaş da uçağın vurulduğuna inananlardan. Kendisi Vietnam, Malezya ve Tayland'ın hayati bilgiler sakladığını ve konuyla ilgili neden sessiz kaldıklarını çözemediğini söyledi.







  • Hayret!

    İçinde AKP ve RTE geçmeyince yorum ve küfürler yok!

  • Neden vurulmus olabilirki yada kim vurmus olabilir ?

  • Devletlerin sırrını taşıyan bir veya birkaç kişiyi öldürmek için yapmış olabilirler. İstihbarat servislerinin parmağı olabilir. Yapmadıkları şey değil.

  • 4 gün önce Malezya uçağı ile ilgili şu konu gündeme gelmişti. Verilen koordinatlarda da Google'ın sansür ile karartma yaptığı söyleniyor.
    https://9gag.com/gag/aGjZXN6?ref=fbp

  • Deniz altındaki bir uçak enkazını uydu görüntüsü ile görüp mermi delikleriyle dolu olduğunu nasıl anlamış acep?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizbay1

    Devletlerin sırrını taşıyan bir veya birkaç kişiyi öldürmek için yapmış olabilirler. İstihbarat servislerinin parmağı olabilir. Yapmadıkları şey değil.

    Arrow'un yanlış hatırlamıyorsam 1. veya 2. sezonunda vardı böyle bir durum. Dizi herhangi bir şeyin kanıtı değil tabi ki ama düşüncenize katıldığımı belirtmek istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evil2302

    Hayret!

    İçinde AKP ve RTE geçmeyince yorum ve küfürler yok!

    Haber yayımlanma : 18:00
    Sizin yorumunuz : 18:05

    5 dakika içinde bir habere yorum gelmemesi normal, sakinleşin
  • Lost?

  • Adacığı buldum, uçağı bulabilecek var mı? Ayrıca bu küçük adaların 1 kilometre çapı dışında okyanusun geri kalanı neden hiç taranmamış? Belki de sakladıkları başka şeyler var.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Round+Island/@-19.8508039,57.784304,2294m/data=!3m2!1e3!4b1!4m13!1m7!3m6!1s0x1dcc50d92145dc55:0x671a4f565a15e807!2sMauritius+Cres,+Bellville,+Cape+Town,+7550,+G%C3%BCney+Afrika!3b1!8m2!3d-33.871535!4d18.660569!3m4!1s0x217d0e7ad7aa83b1:0x72ace32b3dbdb6c2!8m2!3d-19.848636!4d57.7885048?hl=tr

    Ayrıca Avustralya etrafında 3 tane, Çin'de 1 tane, Malezyada'da 1 tane Round adacığı var fakat Mauritius kuzeyindeki tek Round adacığı bu adacık. Bahsi geçen haberde Avustralya, Malezya, Tayland gibi ülkelerin isimleri geçiyor ama bu ada bildiğin Afrika'nın dibinde Madagaskar'a yakın bir yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 18 Mart 2018; 19:46:57 >




  • uçak denize çakıldıysa yapısal bütünlüğü nasıl olmuşta bozulmamış?

  • aynen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evil2302 E kullanıcısına yanıt
    son zamanlarda kendinizi mağdur edecek şey bulamıyorsunuz ya anca böyle saçmalayın işte
  • Havada uçak dağılmadıysa uçak bütünlüğü çoğunlukla aynı kalır (mümkün olduğunca yakın) hatta bu sayede uçağın nasıl parçalandığını çözüyorlar.

    Bkz. Air france atlantik kazası uçuş kodunu hatırlayamıyorum.

    (sıkı mayday air crash investigation takipçisiyim.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suyun üstünde öyle kalmaz, batar o parçalar, bakmaya değer, ufak bir dalış robotu okyanus tabanına bakıversin.

  • Lost gerçek oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kazadan sonra konum belirten ama görüntüsü olmayan ,yani karanlık resim alındı, yolculardan birisinden gelmiş.Sonra bu yolcu hesabından işi sulandırmak için çok sonra birde mesaj yayınlandı yok telefonu şurasında saklamış vs vs.

    Resmin konumu tamda a meri kanın hint okyonusundaki gizli işler için kullandığı Di ego Gar cia üssünü gösteriyordu.Hatta o dönem içindeki çinli önemli yolculardan dolayı bu üsse indirilip uçağın daha sonra yok edildiği konuları çook gündeme geldi.Zaten uçağın neden bulunamadığı ,kimin bulunmasını istemediği yeni haberde de açık açık belli.

    Tüm dünyanın merak ettiği bir konu,bakın ingilizlerde uçağın uzaktan kumanda edilerek kaçırıldığını yazmışlar ,airbus ile boing 11 eylül saldırısından sonra uçakların korsanların eline geçme ihtimaline karşı ,uçakların uzaktan kontrol edilme sistemini uygulamaya başlamışlardı.Hatta 11 eylül uçaklarının birisinin a b d tanker uçağı olduğu (siyah olan) penceresiz ve uzaktan kontrolle çarptırıldığı yazılıyordu.
    http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/mh370-missing-malaysia-airlines-plane-latest-new-evidence-development-conspiracy-theories-what-a7703531.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 18 Mart 2018; 22:21:40 >




  • 8 mart 2014. 4 yıl geçmiş ama dün gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bunu okudum, şimdide bu çıktı ilginç..



    https://onedio.com/amp-haber/amerikali-bir-gencin-telefonuna-gelen-esrarengiz-sesli-mesaj-kayip-malezya-ucagiyla-mi-baglantili-813801

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Su tampon görevi görmüş olabilir. Veya dikey değil de daha yatay, alt yüzeyi üstüne düşüp su üstünde bir süre sürüklenip batmış olabilir. Fizikçiler yorumlasa daha iyi olur elbet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.