Şimdi Ara

Samsung en büyük görüntü sensörü üreticisi olma yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • En büyük akıllı telefon, en büyük bellek ve en büyük televizyon üreticisi ünvanlarından sonra Samsung başka bir sektörde daha rakiplerini geride bırakmak üzere. Firma görüntü sensörü üretimine büyük bir yatırım yapıyor.


     


    Sektör liderliğine oynuyor


     


    Yıllardır ISOCELL adı altında kendi sensörlerini geliştiren Samsung, bunları hem kendi telefonlarında kullanıyor hem de diğer pek çok üretici ortağına tedarik ediyor. Her yıl 1.5 milyar adet satan akıllı telefon pazarı Samsung’a da önemli bir kapasite sağlamış durumda.


     


    Samsung bugüne kadar aylık 45 000 adet ISOCELL görüntü sensörü üretimi yapmaktaydı. Sony’nin aylık üretim kapasitesinin oldukça altında olan bu rakam, devreye alınacak iki yeni tesis ile birlikte üçe katlanacak.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Gelen bilgilere göre geçen yılın sonlarında Güney Kore’de bulunan bir DRAM üretim tesisi görüntü sensörü üretimi için dönüşüm geçiriyor ve aylık 20 bin adet sensör üretimi hedefleniyor. Bu tesisin üretime başlaması ile birlikte başka bir DRAM üretim tesisi daha dönüştürülecek. Bu tesiste de aylık 50 bin adet üretim yapılacak.


     


    İki yeni tesisin devreye girmesiyle Samsung’un sensör üretim kapasitesi aylık 70 bin artış gösterecek ve toplamda 120 bine çıkacak. Böylece lider Sony’nin önüne geçerek tahtı devralacak.


     


    Özellikle son dönemde Çinli üreticilerin kapasite arttırmaları sayesinde NAND ve DRAM fiyatlarında yıl sonuna doğru düşüş yaşanması bekleniyor. Samsung da bellek bolluğu oluşmasını beklediği için üretimin bir kısmını trendi giderek yükselen görüntü sensör üretimine kaydırmış oluyor. Böylece gelir kaybı riski en aza indiriliyor.


     







  • Şöyle Medium Format sensör üretse de kamera işine bir girse :D

  • Yapsınlar Sony ile rekabete girerse daha iyi sensörleri daha ucuza alabiliriz.

  • iyide adamlar rekabet açısından üretmi arttırıyor fakat telefonlarında sony sensörlerini kullanıyor :) burdan ne anlıyoruz sony samsung dan daha iyi daha ucuz ve daha kaliteli sensör üretiyor! samsung ucuz üretmeye çalışıyor onun için çabası fakat sony kadar kaliteli üretecek mi tartışılır ?

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Son çıkan cihazlarininin hepsinde isocell sensör kullanıyor. Kendi sensörüne verdiği isim isocell.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samsung kompakt ve yarı kompakt kamerada çuvallayıp erken havlu atmıştı.ordaki altyapıyı mobil kameralara kaydırıyorlar sanırım.rekabet iyidir daha çok yenilik getirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Son çıkan cihazlarininin hepsinde isocell sensör kullanıyor. Kendi sensörüne verdiği isim isocell.

    Her cihazında isocell kullanmıyor... Özellikle Amerika cihazlarında Sony kullanıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.