Şimdi Ara

Bitcoin tepetaklak: Kripto para piyasasında 60 milyar dolarlık kayıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz ayın başında Bitcoin'in değerinin 6000$'ın altına gerilemesiyle birlikte kripto para piyasasının toplam değeri 279 milyar dolara kadar düşmüştü. Son üç ayın en düşük değeri olan bu düşüşten hemen sonra Bitcoin'in değeri yavaş yavaş artarken bu ayın başlarında Bitcoin, 10.000-11.0000$ aralığına yerleşmiş ve bir süre değerini korumayı başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde, 2014 yılında iflas başvurusunda bulunan Bitcoin borsası Mt. Gox'la ilgili çıkan haberler ve G20 Zirvesi'nde ülkelerin kripto paralara yönelik alması muhtemel kararların yaydığı endişe ile kripto paralar yeniden düşüş sürecine girerken dün Google'ın yaptığı açıklama ile düşüş bir anda hız kazandı.


     

    Google'dan reklam yasağı 

    Dünyanın en büyük dijital reklam ağı olan Google, haziran ayından itibaren kripto paralarla ilgili hiçbir reklama platformda yer vermeyeceğini duyurdu. Google'ın açıklaması; kripto paraları, ICO'ları ve kripto para cüzdanlarını kapsarken şirket kararın arkasındaki nedenin ''kullanıcıların zarar görmesini engellemek'' olduğunu bildirdi. 


     

    Google'ın açıklamasının ardından değeri 8000$'ın altına düşen Bitcoin, 7884$ değeriyle son bir buçuk ayın en düşük seviyesine yerleşirken Ether'in değeri de bir ay sonra yeniden 600$'ın altına geriledi. Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin ve Neo gibi diğer önemli kripto para birimlerinde de yüzde 20'ye varan değer kaybı meydana geldi. Piyasa da yaşanan genel düşüş dün 376 milyar dolar değerinde olan kripto para piyasasının bugün erken saatlerde 310 milyar dolara kadar gerilemesine de neden oldu. Böylece kripto para piyasası 24 saat içinde 60 milyar doların üstünde kayıpla en sert düşüşlerden birini yaşadı.


     

    G20 toplantıları kritik önem taşıyor 

    Tabi bu düşüş sürecinin daha ne kadar süreceği bilinmiyor ancak hükümetlerin kripto paralara yönelik yasal çalışmaları hızlandırdığı yönündeki gelişmeler ve Mt. Gox'un iflas sorumlusunun yapacağı Bitcoin satışları bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan G20 toplantılarında ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankaları bir araya gelip kripto paraları masaya yatıracak. Bu toplantılar sonucunda ülkelerin uzlaşıya vardığı ortak bir bildiri çıkma ihtimali düşük olsa da özellikle kripto paralar üzerinden kara para aklanmasını önlemek amacıyla yapılacak olan fikir alışverişleri ülkelerin ulusal hukuk sistemlerinde yeni denetim mekanizmaları geliştirmesini sağlayabilir. 








  • Size olan ve olacak şeyi anlatıyorum dahada gelip burada kafa karıştırmayın.
    ilk olarak bitcoin ve benzeri kripto paraları elinde büyük rezervleri olan adamlar yönetiyor bunu bir kabul edin. Sizin elinizdeki 1000$ lık bitcoin kimsenin umrunda değil.
    Bu bitcoin ve diğer paraların değer kaybının en büyük sebebi ise dış etkenler değil, tam tersine elinde çok miktarda bulundurup borsasında para kazanan adamlar.

    Fark ettiyseniz 20000$ seviyelerine çıktıktan sonra bitcoin de yüksek bir ivme ile düşüş başladı ve sürekli aynı şey oldu.
    ilk başta 20000$ a ulaştıktan sonra çok paraya sahip olanlar bunu fırsat bildi ve elindekilerin hepsini bozdurmaya başladı. Bir anda değeri 11000$ a kadar düştü ve arada olan küçük balıklara yani forumdaki "bu sene sonunda 100 000 olacak diyorlar dur 10 bin tl yatırayım" gibilerine. Sonra 11000$ a düşünce bu para babaları ve daha birçok kişi "Aha düştü alalım da ilerde çok değerlenecek" dedi ve yine aldı yükseltti paranın değerini.

    Sonra para babaları 11000$ seviyesinden aldıkları bitcoinleri 12000$ den yine satmaya başladı ve paranın değeri bu sefer 8000$ seviyesine düştü.
    Yine aynı şekilde arada kaynayan yine küçük parası ile büyük işler başarmaya çalışan sazanlar oldu.Büyük oynayan adamlar onların parasını resmen süpürdü piyasadan.

    Enson yine 9000 seviyesindeyken bir alım furyası başladı tam tekrar 10 000 olacaktı ki yine aynı senaryo devreye girdi ve babalar yine satmaya başladı. Değeri en son 8000$ civarlarına hatta altına düştü.


    Yine aynı senaryo yaşanıyor. Düşen parayı gören sazanlar alıp parayı yükseltecek ve babalar yine satıp parayı bu kez tahminimce 6000$ ın da altına düşürecekler.


    Azıcık aklınız varsa şu saatten sonra gidip bitcoin yada diğer kripto paralara yatırım yapmazsınız.
    Çünkü tezgah ortada, bu sistemde küçük paralar büyük adamların sermayesi oluyor bunu görmemek imkansız artık.


    Anlattığımı şu grafiğe bakarak daha net biçimde anlayabilirsiniz.
  • bakalım ilk kim balon dicek :) toplanır şimdi hepsi

  • Ballondooor☺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O değilde bizim tl de tepetaklak gidiyor dolar euro uçtu gitti, esas onu ne yapacağız.
  • kripto paraların komple yok olduğu günleride görürüz inşallah. :)

  • 5 bin dolara düşerse 100 tl basarım yıl sonu belki şişer bitcoin arabaya 4 tane sıfır lastik beleşe gelir :)

  • Çiftlikbank ın neden olduğu dalgalanma piyasaları sallıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Azalıp yok olsun inşallah.

  • yok olcak diye beklemek yerine gidin 2 coin alın yarın öbür gün ağlarsınız

  • Bitcoin 20.000 dolarlara çiksaydi dombili kaçmazdı , planlarini sanirim bunun üzerinden yapmisti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin batsın diyenler şu video yu izlesin, bakalım yine aynı şeyi söyleyebilecekler mi.

  • Bitcoin için $100.000 görecek görüşleri var. Amerikalı bir uzman Bitcoin'in $100 görmesi $100.000 görmesinden daha büyük olasılık demişti. Bence bu gerçekleşecek.

  • martin palermo M kullanıcısına yanıt
    20 binden aldın herhalde. Başka türlü bitcoin sevmeyenlere bu kadar nefret beslemek...
  • nefret nerde la

  • 100.000 doları bulamayabilir belki ama tekrar 20 30 bin seyrini görmesi yakındır.
  • gecmiste hollanda’da meydana gelen lale piyasasi neyse günümüzde bitcoin o ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu bct piyasası bir rayına otursa da ticaret için kullanmaya başlasak

  • ''kullanıcıların zarar görmesini engellemek''

    google işi çözmüş bizim üyeler halen savunuyor sanal parayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumdaoyna

    kripto paraların komple yok olduğu günleride görürüz inşallah. :)

    Daha çok beklersiniz

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.