Şimdi Ara

AMD ve Nvidia yeni nesil mimarilerde acele etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2016 yılında başlayan ve geçen yıl da artarak devam eden grafik savaşları bu yıl duruldu. AMD ve Nvidia önceki nesillerin ekmeğini yemeye devam etmeyi tercih ediyor. Yıl sonuna kadar hareketlilik olmayacak gibi.


     


    Yeni ekran kartları ne zaman çıkıyor?


     


    AMD cephesinde 7nm sürecindeki Vega mimarisinin ancak yıl sonunda örneklenmeye başlayacağını ve gelecek yıl içerisinde piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Bu bakımdan bu yıl ilk nesil Vega ekran kartları piyasada kalmaya devam edecek.


     


    Geçen yıl sonlarında Volta mimarisi ile büyük bir çıkış yapan Nvidia ne yazık ki sunucu ve süper bilgisayar tarafından öteye geçemedi. Sonrasında Volta mimarisinin olduğu gibi oyuncu pazarına aktarılmayacağı ve Turing adında biraz daha kırpılmış bir mimarinin hazırlandığı gündeme geldi.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Şimdi ise en erken sonbahar aylarında Turing tabanlı GeForce ekran kartlarını göreceğimiz söyleniyor. Yani Nvidia tarafında da yıl sonuna kadar önemli bir hareketlilik beklemek mümkün değil gibi görünüyor.


     


    Yükselen madencilik trendinin piyasada neredeyse ekran kartı bırakmaması ve fiyatları tavan yaptırması bunun en büyük sebebi olarak görülebilir ancak uzmanlar ince bir çizgiye dikkat çekiyor. Firmaların üretimi yıl sonuna veya gelecek yıla kadar ertelemesinin en büyük nedeni Bitmain gibi girişimlerin de etkisiyle ASIC tarzı sistemlerin ekran kartlarının yerini alması ve talebi normal seviyelere çekmesi beklentisi. Böylece yılın sonuna geldiğimizde artık ekran kartı pazarını ilk zamanlarındaki gibi bulmak mümkün olabilecek.


     



  • Çıkacak diyorlardı uzun süredir ama hadi bakalım son umut GTC 2018

  • Çıkarın yeni kartları sürücülerine bioslarına müdahale edin madencilik uygulamalarında çalışmasın veya madencilik uygulaması açınca bilgisayara reset filan atsın.

  • Ahh ahh şu kırmızısına yandığımın ATI zamanları en güzel oyun oynanan yıllardı benim için. Elime alıp saatlerce incelemek isterdim her bir detayı. Hey gidi günler. Duygulandım.

    Yeni kart çıkarmayacakları çok belliydi. İki kafadar miningci, oyuncu demeden araya almış grup yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Sabit pazarda yeni ürün çıkarılır, adamlar tedarik sorunu yaşıyor. Samsung bile belleklere %20 kazık ekledi.
  • Neden çıkarsınlar ki? Piyasada ekran kartı bırakmayan madenciler yüzünden çıktığında 250$ olan kartı 350$'a bulamıyorsun.

  • nvidiayı bilmemde amd acele etse iyi olur atı alan üsküdarı gecti
    gerçi ringciler varken ne gerek demi:S

  • Acele etmezler tabi. Butun kartlar satiliyor. Oyuncular kart buldugu zaman ne olduguna bakmadan aliyor. Secenekleri yok. Isler tikirinda amd ve nvidia icin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.can123 -- 15 Mart 2018; 2:28:42 >
  • Su ASIC'ler piyasaya ciksin da kurtulalim artik su miningcilerden. Onlar da daha az elektrik tuketen cici oyuncaklariyla oynasinlar.

  • Bu fiyatlarla çıkarmasınlar zaten. Zaten oyun da çıkmıyor piyasaya ilginç bir şekilde, zamanında iyi ki 7950 almışım ki hala hiç zorlanmadan idare edebiliyor 1080p'de.
  • Yeni kartlar gelsin zaten fiyatlarından oyuncuların alabileceğini sanmıyorum.
    Yine mining ile uğraşanların işine yarar ve inceleyen editörler anca bakabilir.
    Parası çok olan oyuncular istisna tabi.

    Bu mining işi patlamadıkça bu piyasa rahatlamaz.
    Belkide bu işin sonu cloud olarak stream oyun oynatmaya gidebilir ki, NVIDIA zaten Geforce NOW ile temelini attı.

    Sıra anakartlara geliyor.

  • keşke Elon Musk ekran kartı işine girse.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Niye yapsın ki? müşteri müşteridir adam için!
  • niye acele etsin nvidia ve amd'nin fp ve üst segment kartları kapış kapış gidiyor. mining yapanlar pc oyunculuğunu bitirme noktasına getirdi. inş. şu miningcilere özel kart çıkartırlar yoksa yeni nesilde de pc oyunculuğunun sonu hüsran

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd niye acele etmiyor halbuki koşması lazım sırtına roket takip rekebetci bir hale bürünmesi gerek. İntelde amd arasındaki rekabet ile neler gördük. İntel eteğindeki taşları döktü birden.

  • Bence bu konuda biraz bu haberler yalan gibi geliyor Fahiş fiyata satıkları kartları ellerinde bitirmek için zira Nvidia 2050 nin 1060 3 gbyt performansında olacağı yabancı sitelerde konuşulan durumları varken evga nın sitesinde 1060 6 gbyt 310 dolar ken(https://www.evga.com/products/productlist.aspx?type=0&family=GeForce+10+Series+Family&chipset=GTX+1060+6GB)
    Amzonda yada TR de 500 dolar civarında bu haberleri de donanım haber sıklaştırdı. oyun dünyasında Radeon ekran kartlarının ismi anılmazken AMD bu konuda aceleci değilmiş tuhaf geldi bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuzza0092 -- 15 Mart 2018; 13:35:23 >
  • NVIDIA için; Q3/18 ihtimali giderek kuvvetlenmeye başladı.
  • Etmesinler bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acele etmesinler, hem de hiç etmesinler, millet sadece rx 570 fiyatına ps4 pro ve üstünede 7-8 tane daha oyun alsın onlar böyle beklemeye devam etsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 15 Mart 2018; 10:58:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.