Şimdi Ara

Xiaomi'den Blockchain tabanlı dijital tavşan yetiştirme oyunu: Jiami Tu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz yıl aralık ayında piyasaya sürülen Blockchain tabanlı dijital kedi yetiştirme oyunu CryptoKitties, Ethereum Blockchaini'nde merkezi olmayan bir yapıda oyuncuların dijital kedilerini büyütmesine ve kripto para karşılığında satmasına olanak sağlayarak yoğun ilgi görmüştü. Tabi bu ilgi nedeniyle Ethereum Blockchaini'ndeki işlem yükü ve kripto para transferlerindeki bekleme süresi artmıştı ancak görünen o ki San Francisco merkezli oyun stüdyosu AxiomZen tarafından geliştirilen oyun, akıllı telefon üreticisi Xiaomi'yi etkilemeyi başarmış. Çinli şirket bugün CryptoKitties'e oldukça benzeyen dijital tavşan geliştirme oyununu tanıttı.


     

    CryptoKitties ile benzer yapıda 

    Jiami Tu(ya da İngilizce CryptoBunnies) olarak adlandırılan oyunda kullanıcıların Xiaomi hesaplarına ait dijital tavşanları yetiştirmesine olanak sağlıyor. Tıpkı CryptoKitties'de olduğu gibi her biri özel gen yapısına sahip olan tavşanların yer aldığı Jiami Tu'da oyuncuların tavşanlarına ait her özellik ve gelişim süreci Blockchain'e kaydediliyor. Xiaomi, oyunda Ethereum Blockchaini gibi herkese açık bir Blockchain alt yapısını mı kullandığını yoksa oyun için özel bir Blockchain alt yapısı mı hazırladığını açıklamadı ancak şirketin açıklamasına göre Pekin saatiyle her gün saat 11.00'da sınırlı sayıda dijital tavşan oyun dünyasında yerini alacak.


     

    Çin'de kripto para ticareti yapılan platformlara hükümet tarafından sıcak bakılmadığı için oyun, özellik dijital hayvan edinme ve bu hayvanların takası noktasında CyrptoKitties'den ayrılıyor. Oyunun kripto para değişimi için kullanılmasını tamamen yasaklayan Xiaomi, oyundaki dijital tavşanların kripto paralar ile değil görev tamamlayarak elde edilebileceğini belirtiyor.


     

    Tabi Xiaomi'nin Blockchain tabanlı bir oyun geliştirmesi kulağa ilginç gelse de aslında şirketin geçmiş dönemdeki adımları bu oyunun habercisi niteliğinde. Geçtiğimiz yıl Linux Vakfı tarafından desteklenen blockchain konsorsiyumu olan Hyperledger'a katılan şirket bir süredir Blockchain teknolojisini hizmet ağına entegre etmek için çalışmalarını sürdürüyordu. Xiaomi'ye benzer şekilde Blockchain araştırmaları yapan bir diğer Çinli şirket Baidu ise dijital köpek yetiştirme oyununu şubat ayında piyasaya sürmüştü. 








  • Blockchain Bank tavşanınızı besleyin paranıza para katın(!)

  • Mehmet_Ali61 kullanıcısına yanıt
    Dur gözünü seveyim, çakalın aklına karpuz kabuğunu düşüreceksin. Daha çiftliğin bankının tozu dağılmamış!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asdfghafaf bildiğin çiftlik bank bu ????

  • Bu oyun veri toplamak için üretilmiş gibi duruyor. Bundan bir yıl sonra Xiaomi'nin ürünleri kendi aralarında blockchain ile haberleşmeye başlarsa şaşırmam.

    Bu arada oyunun linki: https://jiamitu.mi.com/home



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NimbleSoul -- 15 Mart 2018; 12:38:22 >
  • ve Mehmet Aydın dünyayı değiştiren adımı attı xd

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.