Şimdi Ara

Audi, Trafik Işığı Bilgilendirme sistemini Washington'da kullanıma sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  


     

    Özellikle şehir içi trafiğinin en yoğun zamanlarında kırmızı ışıkta durduğunuz zaman biraz sağa sola bakıp ferahlamak istersiniz. Ancak yeşil ışık yandığı anda arkadan gelen korna sesleri bazen oldukça sinir bozucu oluyor. Audi, bu gibi durumlarda sürücülerin imdadına yetişmesi için 2016 yılında hizmete sunduğu “Trafik Işığı Bilgilendirme” araç-altyapı (V21) sisteminin kullanım alanını genişleterek Washington, DC’de kullanıma sundu.
     

    2017 ve 2018 model Audi’lerde Audi Connect Prime paketine sahip olan otomobillerde kullanılan bu sistem, sürücüye kırmızı ışığın ne zaman yeşile döneceğini gösterge panelinde yada baş üstü göstergesinde gösteriyor. Audi’ye göre sürücülerin ışığın ne zaman yeşile döneceğini bilmesine imkan veren bu sistem trafik stresinin belli oranda azaltılmasını sağlıyor.

     
     

    Audi’nin bu sistemi Las Vegas, Dallas, Houston ve Portland şehirlerinde kullanılıyor. Şirket aynı zamanda V21 teknolojisinden farklı yollarda faydalanmayı da düşünüyor. Bu sistemin aracın stop-start ve navigasyon sistemiyle entegre edilerek sürekli olarak yeşil ışığa denk gelmeniz için gerekli hızı sürücüye söylemesi gündemde.

     







  • oh tam bizimkilere göre sistem. ulan kızmızı yanacak birazdan diyerek gazı köklerler.

  • Sarıyı görünce köklüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ancak yeşil ışık yandığı anda arkadan gelen korna sesleri"
    Bu bize özgü değil mi? Benim gördüğüm yeşil yanıp da en öndeki araç 1 snden fazla bir gecikmeye uğrarsa gaza basmada anında kornolara basılıyor. Yani yeşil için takipte olanlar bir ayağıyla gazda hazır ol halindeyken sanırım bir elleriyle de kornada hazır oldalar. Eğer 1 sn gecikme olursa işlem tamamlanıp kornaya tıklanıyor. Hareketlilik varsa korna kısmı break verip gaz kısmına geçiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.