Şimdi Ara

Android Wear ileride Wear OS olarak karşımıza çıkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Android Wear, pek çok kişi tarafından Google'ın akıllı saatler için geliştirdiği bir işletim sistemi olarak bilinir. Ancak Google Play Hizmetleri beta sürümünde bulunan bilgilere göre arama devi Android Wear'ı “Wear OS” olarak yeniden markalandırmak istiyor.

     

    Ayrıca Bkz.Avrupa'nın patent rekortmeni Huawei
    Google markalı ürünlerde marka değişikliği yapılması ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. Örneğin Nexus serisi altında piyasaya sürülen akıllı telefon ve tabletler Pixel olarak yeniden markalandırılmıştı. Aynı şey Pixel markasının kullanıldığı dizüstü bilgisayarlar için de geçerli.

     


    Detayları Google I/O konferansında öğrenebiliriz


    Google'ın giyilebilir cihazları için kullanılan işletim sisteminin ileride Android tabanlı olmayacağını göz önünde bulundurarak böyle bir karar almış olabileceği düşünülüyor. Dolayısı ile Android markasından uzaklaşmak bu geçişi sağlamanın bir yolu olabilir. Her halükarda, Google henüz resmi olarak herhangi bir açıklama yapmadığı için durumun gerçekten böyle olup olmadığı belli değil.

     

    Arama devi önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek Google I/O konferansında bu konuyla ilgili daha fazla detay paylaşabilir. Mayıs'ta düzenlenecek etkinliğe kadar Apple’ın “watchOS” işletim sistemini anımsatan “Wear OS” değişikliği ile ilgili yeni bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.



  • İsimlendirme çok özgün "Watch OS"

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    OS ne demek önce bir araştırın, ondan sonra yorum yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matraxzalim

    OS ne demek önce bir araştırın, ondan sonra yorum yapın.

    Zaten OS'nin ne demek olduğunu gayet biliyorum.

    Bu "Wear - OS" değil, "Wear OS - OS". Nasıl ki "Watch OS - OS", "iOS - OS" olduğu gibi. Yani kendi isimlendirmelerinde OS takısını ilaveten kullanmışlar. Neden çünkü "Watch OS - OS", biz de "Wear OS - OS" yapalım neyimiz eksik diye düşünmüşler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.