Şimdi Ara

Microsoft bir gün içinde 400.000 madencilik girişimini engelledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Microsoft'un bloğunda yapılan açıklamaya göre şirketin makine öğrenme modeliyle geliştirilen Windows Defender Antivirus(WDA) yazılımı, insanların bilgisayarında onlardan habersiz kripto para madenciliği yapmak için çalışan hackerlara engel oluyor. 6 Mart tarihinde WDA gelişmiş çapraz işlem teknikleri ile NiceHash kripto para madenciliği işletmesinde de kullanılan ve Dofoil olarak bilinen kötü amaçlı yazılımın çeşitli varyasyonlarını tespit etti. Bu varyasyonları tespit eden WDA aynı gün içinde Dofoil varyasyonları ile gerçekleştirilen 400.000 madencilik girişimini de engelledi.


     

    Türkiye de hedefler arasında 

    12 saat boyunca gerçekleşen saldırı girişimlerinin büyük bir çoğunluğu(yüzde 73'ü) Rusya'daki kullanıcıları hedef alırken yüzde 18'inin Türkiye'ye, yüzde 4'ünün ise Ukrayna'ya yönelik olduğu bildirildi. Microsoft, Dofoil'i ''hackerların kripto para madenciliği saldırılarında kullandığı en yeni kötü amaçlı yazılım'' olarak tanımlarken söz konusu saldırı girişimlerinde Electroneum madenciliği yapmaya çalıştıklarını belirtti.


     

    Tabi Microsoft; yapay zeka ve davranışa dayalı algılamayı WDA'da savunma sisteminin temelleri haline getirdiğini ve Windows 7, 8.1 ve 10 işletim sistemlerinin kripto para madenciliğine karşı çok daha duyarlı hale geldiğini söylese de hackerların bu tip saldırı girişimlerinden kolay kolay vazgeçmeyeceği düşünülüyor. Ocak ayında iş dünyasının yüzde 55'inin kripto para madenciliği saldırılarından etkilendiği belirtilirken geçtiğimiz ay İngiltere, ABD ve Avustralya başta olmak üzere hükümetlere ait web sitelerinin de kripto para madenciliği için adeta gizli bir üs haline geldiği ortaya çıkmıştı.








  • Bizden ne kadar veri (ç) almış onu da açıklasın.
    Glasswire bildirim gösteriyor Microsoft-photos.exe internete bağlanmak istiyor diye. Bu ve bunun gibi kaç tane program. Sizin internetle ne işiniz var hayırdır Arkaplanda ne halt yediği belli değil Windows'un.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 pişmanlıktır. Arkaplan yığınla telemetry, spy, arkakapı ordusu ile dolu. Peki, Microsoft'u kim yakalayacak? Üstelik kapatsan bile bir sonraki güncelleme de hoop yeniden sessiz sedasız aktif oluyor! Windows Defender'miş... Açtığın anda cihazın anasını ağlatıyor, kasmaktan kullanamıyorsun. Daha bunu halledememiş, gelmiş zaten bilinen ve başka markaların yakalama kodlarını programına entegre etmiş bir de hava basıyor. Gel de tilt olma! O virüsleri ilk kim yakaladı da kodları üretti artis Microsoft? Comodo ve McAfee.

  • Hocam Android bi telefonda kullanilabilecek en iyi virüs programı hangisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Windows 10'un spywareden bir farkı yok.
  • Defender dan hiç beklenmedik deneyim :)

  • Windows Defender çalışıyor mu yauv? Hayatta inanmam öyle inanmıyorum ki devre dışı bıraktım ondan gelecek hayırda lazım değil.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Bir dönem neden bedava olduğu... :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.