Şimdi Ara

Snapchat ve Instagram, ırkçılık içerdiği gerekçesiyle Giphy GIF özelliğini kaldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en popüler iki sosyal medya platformu Snapchat ve Instagram ortak hareket ederek, ırkçı içerikler barındırdığı gerekçesiyle uygulamalarında yer alan Giphy GIF entegrasyonunu devre dışı bırakıyor. Giphy GIF özelliği sayesinde hikayelerinize animasyonlar ekleyerek daha eğlenceli hale getirmeniz mümkün oluyordu.

    Ayrıca Bkz.DonanımHaber Android uygulaması yayında!

    Irkçı GIF dosyaları büyük tepkiye neden oldu


    İngiltere'de yaşayaın 21 yaşındaki bir Snapchat kullanıcısı, Giphy GIF kütüphanesinde ırkçılık içeren bir animasyon gördü. Siyahi insanlara yönelik ırkçı bir içeriğe sahip olan GIF dosyasına benzer bir başka ırkçı animasyon da Instagram'da ortaya çıktı. Snap Inc. sözcüsü, böyle bir animasyonun Snapchat uygulamasında görülmemesi gerektiğini ve Giphy ile iletişime geçerek derhal GIF dosyasının kaldırıldığını belirtti. Açıklamaya ek olarak bir daha böyle bir olayın yaşanmamasından emin olana dek, Giphy GIF entegrasyonunu uygulamadan kaldırmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.


    Olayın Instagram kanadı ise, bu tür ırkçı ifadeler barındıran içeriklerin uygulamalarında kesinlikle yerinin olmadığını ve Giphy ile görüşerek entegrasyonu acil olarak durdurduklarını açıkladı. Giphy ise yaşanan bu talihsizliğe, kullanıcıların yüklediği içeriklerin sebep olduğunu ve bir daha yaşanmaması adına çalışmalara başladıklarını belirtiyor. Alınacak önlemler sonucunda bu özelliklerin tekrar Snapchat ve Instagram'a entegre edilip edilmeyeceği ise şimdilik meçhul.







  • İnterneti kapatın ırkçı içerikler var

  • onaylanan gifler görüntülense daha iyi değil mi? ayrıca o kafada olan adam giphy kullanmadanda görüntü ekler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.