Şimdi Ara

Elon Musk geleceğin 'toplu taşıma' sistemini tasarlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Azımsanamayacak kadar büyük bir kitle tarafından çağımızın dahileri arasında gösterilen Elon Musk, The Boring Company ile birlikte geliştirdiği yeni toplu taşıma sistemi ile ilgili bir video yayınladı. Twitter hesabından yayınlanan videoda, Musk'ın "urban loop" (kentsel döngü) olarak adlandırdığı yeraltı ulaşım sisteminin nasıl çalışacağına dair görüntüler yer alıyor.

     

    Videoda durakta bekleyen insanların, şeffaf bir araca binerek yeraltına indiği görülüyor. Tünelde hızla geçen diğer araçların arasın karışan ve saatte 200 km/s hıza kadar çıkabilen kapsül benzeri bu araç çizgi şeklindeki bir ray üzerinde yol alıyor. Görüntülerde yer alan bir başka detay ise, "urban loop" sisteminin geleneksel metro sisteminden oldukça farklı olacağı yönünde. İnsanlar büyük istasyonlarda toplanmak yerine, küçük bir park alanı büyüklüğünde duraklarda toplanarak bu araçlara binebilecekler. Durak sayısının fazla olması kolay erişilebilirliği de beraberinde getirecek.


    Arabası olmayan insanlara öncelik tanınacak


    Toplu taşıma sistemine bambaşka bir boyut katacak proje henüz emekleme döneminde. Yani şu aşamada proje için bir tünel kazılarak test sürüşleri yapılmış değil. Ancak şirket yetkilileri Washington DC'de keşif izni aldıklarını ve muhtemelen birkaç yıl içinde sistemin testlerinin yapılabileceğini belirtiyorlar.

    Ayrıca Bkz.Snapchat, hikayelere kişi etiketleme özelliği getireceğini duyurdu
    Fikir babası Elon Musk, "urban loop" projesinde arabası olmayan insanlara öncelik verileceğini belirtirken, bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda herhangi bir bilgi paylaşmadı. Toplu taşıma problemini tamamen ortadan kaldırmak için geliştirilen bu sistemin ne kadar başarılı olacağını ve ne zaman kullanılmaya başlanacağını kestirmek ise şu an için oldukça güç.








  • Hızlı gitmesi dışında pek bir avantajı yok, metro daha fazla insanı alıyor daha mantıklı değil mi? Ancak reklam ve gösteriş açısından kesinlikle 1 numara zaten yapan adamında amacı reklam ve prestij diye düşünüyorum.
    Yeniden kullanılabilen roketleri ve elektrikli araçları gibi çalışmaları daha akıllıca.
  • https://www.youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI
    bu videoda da aynı araç görülüyordu.

  • tünel açma makinasını bu yüzden mi icat etmiş. yer altı tünel sistemleriyle ulaşımı yer altına alacak.

  • Adamdaki vizyon maşallah. 10 yıla kalmaz uçan araba tanıtır kendisi

  • Elon Musk gibi bir adam hava yoluyla ulaşım yerine yer altına bakıyorsa o filmlerde gördüğümüz geleceğe çok uzağız demektir.

  • Proje nedir bilmiyorum. Şimdi sadece yukarıdaki tanıtım videosuna bakarak bir yorum yapacağım.

    Yukarıdaki videoda bir yenilik, bir vizyon, yıllardır kullanılan yeraltı ulaşımına (metro, yeraltı tünelleri) alternatif ve sorun çözecek bir şey gören varsa yazsın lütfen.

    Bana saçma maliyetli ve hiç bir şeyi çözmeyen bir vitrin gibi geldi.

    Başka bir yol ile değilde yeraltı yoluna asansörle inen araba. Vallaha helal olsun. Bunu da yiyen var.

    Şu video yıllardır milyonlarca insanın yaşadığı devasa metropollerin trafik sorunlarını çözen mühendislere, tasarımcılara bir hakarettir. Londra'nın trafik sorununu hangi maliyetyle nasıl çözdüğüne yönelik nat geo da bir belgesel vardı. İzlemenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 11 Mart 2018; 1:10:3 >
  • Hızlı gitmesi dışında pek bir avantajı yok, metro daha fazla insanı alıyor daha mantıklı değil mi? Ancak reklam ve gösteriş açısından kesinlikle 1 numara zaten yapan adamında amacı reklam ve prestij diye düşünüyorum.
    Yeniden kullanılabilen roketleri ve elektrikli araçları gibi çalışmaları daha akıllıca.

  • taze yatırımlar almaya devam etmek için hayal satıyor başka bir şey değil.

  • adamlar neyi tartışıyor biz sarı taksi ile uberi
  • hank you so much for this. I was into this issue and tired to tinker around to check if its possible but coulhttps://luckypatcher.vip/ dnt get it done. Now that i have seen the way you did it, thanks guys
    with
    regards

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.