Şimdi Ara

Taksici, içerisinde müşteri olan UBER aracına bıçakla saldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Geçtiğimiz günlerde kendilerini müşteri olarak tanıtan birkaç taksi şoförü, UBER çağırıp aracın içerisindeki şoföre hakaretler savurup, darp etmişlerdi. Henüz olayın sıcaklığı geçmemişken skandallara bir yenisi daha eklendi. Habertürk gazetesinin haberine göre, dün sabaha doğru 06:00 saatlerinde UBER için VIP hizmet veren lüks bir araç 15 Temmuz Şehitler Otogarı’na giriş yaptığı sırada 10 kadar taksicinin saldırısına uğradı. İddialara göre, UBER sürücüsünü otogara çağıran taksiciler, müşteri valizini almak için turizm firmasının ofisine gitmek üzere aracından inen sürücü Bahtiyar Toslu'yu darp etti. Saldırı esnasında UBER sürücüsünü tehdit eden taksiciler, “Buraya hizmet veremezsin, buraya gelemezsin. Kim olursan ol buranın taksicisi biziz.” diyerek Toslu'yu darp etti.
     
    UBER sürücüsü, araya giren sağduyulu taksicilerin çabasıyla diğer taksicilerin elinden kurtulmayı başardı. Saldırı sonrası en yakın karakola giden Toslu, kendisine saldırıda bulunan taksicilerden şikayetçi oldu.
     

    UBER sürücüsü bu sefer bıçaklı saldırıya uğradı

     
     
     
    Şişli'de bir taksi sürücüsü, içerisinde yolcu olan UBER şoförüne saldırdı. Dün gece 01.30 saatlerinde Harbiye açıklarında yaşanan olayda taksi şoförü, UBER aracının lastikleri kesti bununla da yetinmeyen gözü dönmüş taksici, bıçağıyla aracı çizmeye ve tekmelemeye başladı. UBER sürücüsü, yolcuların ve kendisinin korku dolu anlar yaşamasına neden olan olaydan aracı taksi şoförünün üzerine sürerek kurtulmayı başardı. 
     
    Olayın detayları ise şöyle: gece arkadaşları ile eğlenen kadınlar, UBER uygulamasıyla araç çağırarak evlerine gitmek istedi. Araç ilerlerken bir anda önlerini bir taksi sürücüsü kesti. Aracından bıçakla inen taksi sürücüsü, UBER şoförünün üzerine yürüdü. Şoförün kapıyı açmaması üzerine daha da sinirlenen taksi sürücüsü, önce lastikleri kesti ardından aracı tekmeleyerek çizmeye başladı. Bu sırada araçta bulunan kadınlar ise büyük panik yaşadı. Çığlıklar atarak telefonla yardım isteyen kadınların korku dolu anları kameraya an ve an yansıdı. Taksicinin üzerine sürerek saldırıdan kurtulan UBER sürücüsü, hızla olay yerinden uzaklaştı. 
     

     

    Bir hafta içerinde gerçekleşen üçüncü saldırı

    Uber sürücüleri bu olayları sıklıkla yaşadıklarını ve taksicilerden şiddet, hakaret, tehdit aldıklarını belirtiyorlar. Daha önce 30 kişinin bu şekilde taksiciler tarafından darp edildiğini öne süren UBER şoförlerinin iddiaları ise İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından algı operasyonu olarak değerlendirildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, “Darp iddiaları yalan, UBER haksız kazanç elde ediyor” diyerek geçmişteki darp iddialarını yalanlamıştı. 
     
    İstanbul'daki 3 bin UBER sürücüsü bu durumdan oldukça tedirginken kameralara da yansıyan son bıçaklı saldırı sonrasında iki taraftan da nasıl bir açıklama yapılacağı oldukça merak konusu. 







  • * paypal yasak (yurt dışı ürünlere rekabeti durduralım, rahatımız bozulmasın, paramız dışarı gitmesin)
    * booking.com yasak (acente ve otellerimiz huzur içinde bizi soyabilsinler)
    * wikipedia yasak (İnsanlar istediği bilgilere ulaşamasınlar, ne gerek var di mi? )
    * netflix atık sansüre tabii (diğer kanalların rahatı bozulmasın 3.sınıf programlar ,evlenme,cinayet, Surviver vs. çağdışı kalmış yayınlarla hayatlarına devam etsinler).
    * uber saldırı altında. (Emniyet kemeri bile olmayan, leş, trafiğe, devletine ve müşterisine saygısız taksicilerin rahatı bozulmadan rantlarını korusunlar)

    Bunlar bize neyi hatırlatıyor?:Bkz: Matbaa nın Osmanlı'ya 200 yıl gecikmeli gelmesi

    Üretmeyen, yenilikçi olmayan, gelişime kapalı ve dolayısıyla rekabet edemeyen bir toplumun sancıları bunlar. Ya sınırlarımızı açıp gelişeceğiz, bilimle, eğitimle, demokrasi ile meydan okuyup biz de rekabet edeceğiz ya da bir bir bunlar kapanıp kendi kabuğumuza çekilip,
    yavaş yavaş tarih sahnesinden silineceğiz.
    Taxi-Uber War kapak resmi çok saçma olmuş. Uber'in sürücülerinin taxi sürücülerinin aksine öyle kılıçla gezdiği yok. Sanki Uber de tehlikeliymiş gibi bu fotoğrafı kullanmak doğru olmamış. Aradaki çatışmayı simgeliyor diyenler çıkacaktır. O halde başka bir resim bulunur ve o kullanılır. Elinde silahla dolaşan ve saldıran taraf taxi sürücüleri sonuçta. Bu resim iki taraf da aynı şekilde savaşıyormuş izlenimi uyandırıyor ve bence uygun değil.
    Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum ,
    tecrübe edenler cevap verirse memnun olurum,

    1-Uber ,klasik taksilerden daha mı ucuza gelmekte , yoksa daha ulaşılabilir olduğu için mi tercih ediliyor?

    2-Her arabası olan Uber şoförü olabilir mi ?
    3-Uber kullanırken nasıl para ödeniyor ? (A noktasından B noktasına gidildi ödeme yapıldı sonra birden C noktası da çıktı ??? )


    Teşekkürler.
  • Taksici plaka sahibi sanırsam. Yoksa taksici emekçisi, plaka sahibi yükünü omzundan kaldıracak bir sisteme neden karşı olsun ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 10 Mart 2018; 15:36:24 >
  • Böyle yaparak kendi topuklarına sıkıyorlar.

  • devlet koruyamıyorsa bi bakmıssın Uber suruculerini organize etmiş yakındaki uber surucelerinin bir anda olay yerine sevk eder olmus ozaman durum cok daha vahimleşir..

  • Er yada geç bu savaşı uber kazanacak. Teknoloji çağında yaşıyoruz, Amerika'da uzun süre bulundum ve Amerika'da New York, Seattle, Washington DC ve San Francisco dışında bir yerde yaşayıp, arabanız da yoksa resmen bok böceği gibisinizdir. Mesafeler arası çok uzak şehiriçi ulaşım yürüyerek imkansıza yakındır. Şimdiye kadar 300 kere uber kullanmışım, hepsinden memnun kaldım. Bir kere arabanın içi ot kokuyordu ilk kez negatif puan verdim ve uber paramı iade ederek free ride verdi. Los Angeles havalimanında uber ve lyft araçları yolcuları alabilsin diye özel alan var. İnip binerken kapıyı açıp içerde su ve şeker ikram eden arkaya şarj et diye kablo çeken, müziği sen çal diye aux uzatan bir sürü ubere bindim. Diyeceğim odur ki bu savaşın galibi bellidir, bu saldırılar sadece taksilere olan nefreti arttırır ve uber reklamı yapar, taksiciler kendi rabalarrını alıp ubere geçiş yapmaya başlasa iyi olur yoksa açlıktan ölmeye mahkumlar.





  • Bak işte vergisini veren sorumlu bir taksici, güvenliğimiz için bıçak da bulunduruyorlar yanlarında,bize İstanbulda inanılmaz dakikalar(saatler) yaşatıp bütün şehri gezdiriyorlar...sonra da uber muber..kapatın tabi abi canım sarı taksim benim

  • İyice azıttılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memleket tımarhaneye döndü resmen, empati diye bişey kalmadı.

    Herkes kendini düşünüyor, o insanlarında ailesi var ekmeği için çabalıyor demiyor.

  • İyice azıttılar, şahsen ben uber'i destekliyorum. Hepsi için olmasa da çoğu dolandırıcı bu taksicilerin nefret ediyorum resmen. Bu şekilde de kaybedecekler hertürlü kaybedecek taksiciler.

  • taksici mafyası var diyorum da inanmıyorlar. taksicilik sektörü milyon liraları bulan taksi plakalarıyla resmen mafya sektörü haline gelmiş.

  • UBER vergisini en iyi ödeyen firma olsa, temsilciligini acsa belki beledieyeler arkasinda duracak. Ileriye yatirim yapan firma niye bunlardan kaciyorsa.

  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Plaka sahibi olması durumu hafifletiyor mu!



    Şiddet uygulaması için sebep mi!



    Şeytan diyor sırf inadına arabamı satıp Vito al uber için çalış diyor.



    Ama arabam Vito nun 4/1 değerinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksicile ülkenin özetidir. Kimse çıkıp bir şey yapmıyor, bu nasıl ülke böyle ? Bu kaçınxı oluyor bu kadar basit mi bu işler.

  • İnşallah bu maganda geberip gider de bir oksijen israfından kurturuluruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batumatu kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir tespit. Ama bu ayıya hiç bir yerde ekmek çıkmaz, açlığa mahkum. Belli ki cahil, pisliğin teki. Hayatı boyunca sürünecek. Bu Uber'e geçse en fazla 3 ayda dittiri çekerler, bu hanzoya kimse oy vermez. Aynı dediğiniz gibi bu mallar sayesinde Uber iyice reklam yapıyor, tanınıyor, taksicilik iyice ayaklar altına alınıyor. Hani mallığın doruğunu yaşayan bir arkadaş olmuş bu. İstediği şeye bu kadar zarar veren düşünen birey olamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Taksilerde belli bir paranını tamamı taksicinindir (240 lira falan olması lazım) o yüzden taksi emekçisi düşünmeden öldürür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracında can taşıyor ama aynı zamanda bıçağı var. Taksici terörü son bulmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu davranışlar taksicilerin zedelenmiş imajını daha da kötü etkilemekten başka bir işe yaramaz. Uber alır başını gider taksicilerde arkalarından bakakalır.

  • Devlet taksicileri bildiğin mal yerine koyuyor. Hem plakaya deli gibi para verip satın alıyorsun, hem her sene deli gibi vergi veriyorsun hem de benzinden başka hiçbir gideri olmayan birileri sana hoop diye rakip çıkıyor

    Taksilerin sayısı, plaka satarken pahalıya satabilmek için devlet tarafından sınırlı tutulur. Para sahibi adam gider plaka alır işletir. Burada çözüm taksici yi beleşçi Uberli tokatlamak olmamalı. Ya Uber'e de aynı vergileri yükleyin ya da taksicilerden bu vergileri kaldırın

    Magandalığı savunmuyorum. Kimse elinde bıçak yol kesemez. Cezası neyse çeksin, o ayrı mesele

  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Milyonluk plakanın sahibinin böyle bir iş yapacağını sanmıyorum. Taksici maaşlı işçi fakat UBER'e geçse bu kafayla fazla barındırmayacakları için böyle zorbalık peşinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.