Şimdi Ara

Windows 10 S artık bir mod oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un geçen yıl eğitim kurumlarına yönelik olarak geliştirdiği ve Windows 10 işletim sisteminin kısıtlanmış bir versiyonu olarak gösterilen Windows 10 S önemli bir strateji değişikliğine gidiyor.


     


    Windows 10 S Mode neler sunuyor?


     


    Sadece Microsoft Store üzerinden uygulama kurulmasına izin verilen Windows 10 S böylece performans konusunda zorlanmayacak ayrıca mağazanın genişlemesine de katkıda bulunacaktı.


     


    Ne var ki işler beklendiği gibi gitmedi. Özellikle Microsoft Store sayı bakımından büyüyemeyince Windows 10 S işlevini yitirmeye başladı. Hamle yapmak zorunda kalan Microsoft, belirli bir süre diğer Windows 10 sürümlerine ücretsiz yükseltme imkanı sundu. Şimdi ise sürüm bir mod haline geldi ve tamamen ücretsiz yükseltme imkanı verildi.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber Android uygulaması yayında!

    Microsoft başkan yardımcısı Joe Belfiore yaptığı açıklamada Windows 10 S sürümünün standart Windows 10 içerisinde S Mode şeklinde bir özellik haline getirildiğini ve ücretsiz bir şekilde kapatılabileceğini belirtti.


     


    Yani artık Windows 10 S modu ile gelen bilgisayarlarda Windows 10 Home, Enterprise ve Pro sürümlerinden hangisi varsa ona geçiş yapmak mümkün hale geldi. Sonraki büyük Windows 10 güncellemesinde S Mode kullanıma sunulmuş olacak.


     


    Henüz bilgisayarlarda S Mode moduna geri dönüş olacak mı bilinmiyor. Eğer kolay bir geçiş imkanı olursa sadece öğrenciler değil çocuklarının bilgisayar deneyimini kontrol etmek isteyen ebeveynler için de iyi bir alternatif olabilir.


     







  • Win8 zamanında ne kadar beddua yedilerse, adamlar hala toplanamadı. Koskoca yazılım devi gözümüzün önünde çöküyor. Ne eklemeye çalışsalar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Bence Windows'u üstüne ekleyip gitmek yerine baştan temiz, sağlam bir şekilde yazmalılar. Ve satılırken de " bu işlemci, bu ekran kartı, bu anakarttan eski modelleri kullanıyorsanız kullanmamanız önerilir " gibisinden bir kağıt koymalılar.
  • formattan sonra ilk yaptığım iş windows mağazayı silmek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Keşke onunla bitse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu S modu korsan kursak oradan yükseltme yapsak orjinal windows 10 elde etmiş olurmuyuz :D

  • Uygulama ayarları kısmından "Sadece mağaza uygulamaları" seçeneği ile sistemi sadece mağazaya kilitleyebiliyor ve sonra da çıkartabiliyorsunuz. S Mode falan ne...

  • Windowsta herhangi bir program yanıt vermeyi kestiği anda bir süre donma olur, kapatmak için görev yöneticisini açmaya çalışırsın ama açılmaz, ya 3-5 dk sistemin kendine gelmesi için beklersin yada reset atarsın. MacOs'ta hiç bu sorunla karşılaşmadım, işletim sistemi hiçbir zaman programın kontrolü ele almasına izin vermedi, her türlü durumda müdahale edebilirsin. Hatta yanlışlıkla bir program açtın anında ikona uzun tıklayarak açılmadan kapatabilirsin, windowsta açılmadan kapanması için görev yöneticiyi açman gerekir ama program açılma halinde olduğundan oda geç yanıt verir ve program açılınca açılır. Yıllardır bu sorunlar giderilmedi yada sadece ben mi yaşıyorum anlamadım arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 9 Mart 2018; 18:15:22 >
  • bi bitmedin win10. eski driver desteklemiyorsun diye win8.1 e geçtim. buda adam akıllı desteklemiyor win7 ye kadar yolu var. ssd var 2 dakikada açılyır. donuyor kasıyor . ekran kartı driveri destekelemediği için ekran kartı araya girdiği an yada çıktığı an bir süre bekleemek gerekior. adam gibi işletim sistemi yok yada yeni pc almak lazım.

  • Microsoft bir türlü şu işi tutturamadı. Bence Apple gibi ilerlemeliydi: Telefon ve tablette Windows Mobile, bilgisayarda Windows. Ancak burada tablet+bilgisayar cihazlar biraz kafa karıştırıyor. Bence bu işin tutmamasının nedeni de bu arada kalmış, anlam veremediğim cihazlar. Bir cihaz ya tablet olmalı ya da bilgisayar. İkisini birden yapmaya kalkınca her şeyi alt üst ediyor. Yani konunun temeline inersek burada asıl suçlu cihaz üreticileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 9 Mart 2018; 18:36:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Win8 zamanında ne kadar beddua yedilerse, adamlar hala toplanamadı. Koskoca yazılım devi gözümüzün önünde çöküyor. Ne eklemeye çalışsalar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Bence Windows'u üstüne ekleyip gitmek yerine baştan temiz, sağlam bir şekilde yazmalılar. Ve satılırken de " bu işlemci, bu ekran kartı, bu anakarttan eski modelleri kullanıyorsanız kullanmamanız önerilir " gibisinden bir kağıt koymalılar.

  • Boş boş işlerle uğraşıyor Microsoft. Windows 10 kurduktan sonra ilk iş Destroy Windows Spying programını indirip gereksiz araçları ve casus yazılımları silmek. O zaman sistem biraz hafifliyor,ram kullanımı azalıyor.

  • hey gidi win7 günleri hey gidi win xp günleri.ne güzel günlerdi o günler :( ne olduysa win7 den sonra oldu.ilk win xp geldiği zamanları hatırlıyorumda,o zaman kullandığımız win ise şimdiki çöp resmen

  • Şuan windows 10 kullanıyorum fakat win 7 ve xp candır :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.