Şimdi Ara

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali için geri sayım başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Türkiye’de ilk defa havacılık, uzay ve teknoloji konularıyla ilgili festival düzenlenecek. TEKNOFEST İstanbul isimli festival, 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Üçüncü İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilecek festivale katılım ücretsiz olacak.

     


    Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul festivali kapsamında; Paraşüt, Solo Türk, Türk Yıldızları ve uluslararası profesyonel havacılık ekiplerinin gösterileri, seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları ve yerli teknoloji girişimlerinin yanı sıra uluslararası girişimlerin de yer alacağı Uluslararası Girişim Zirvesi düzenlenecek. Festivalin en önemli bölümünü ise, 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturacak. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve donanım desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Yarışmalara, ortaokul öğrencilerinden yüksek lisans mezunlarına uzanan geniş bir yaş grubunun başvuruları kabul ediliyor.


    Yarışma başvuruları başladı


    Teknoloji yarışmaları başvuruları 1 Nisan’da sona erecek. Yarışma kategorileri arasında havalimanı sistemleri nesnelerin interneti uygulamaları, iHA destekli insansız kara aracı, insanlık yararına teknoloji, insansız su altı sistemleri, robotaksi, robotik fetih 1453, roket, savaşan İHA, sürü İHA ve yapay zekâ yarışmaları yer alıyor.


     

    Başvurusu kabul edilenlere malzeme teknik danışmanlık desteği


     


    Teknoloji için yarışma başvuruları http://teknofestistanbul.org/ adresi üzerinden yapabilirsiniz. Başvurusu kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere hazırlık süresi boyunca ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak. Destekleri almaya hak kazananlar, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunacak ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlayacaklar. TEKNOFEST İstanbul’un teknoloji yarışmaları Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, THY, TÜBİTAK ve TÜRKSAT destekleriyle düzenlenecek.




  • Güçlenen Dünya Lideri ülke Türkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok geç kalınmış bir çalışma. yıl 2018 ve ilki yapılıyor.

    steve jobs un filmini izleyenler bilir ilk mac bilgisayar buna benzer yerlerde tanıtılıyor. takılan gençlerimizlerden biri neden bu dalda steve jobs olmasın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boşverin bu işleri. Bizim Allahımız var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim Allahimiz var. Ne gerek var bati icadina?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel dusunulmus:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robotik fetih 1453

    Bir kere ciddi olun be bir kere be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • strong mind strong body S kullanıcısına yanıt
    Hadi ordan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri sayıma çok erken başlamışsınız. Eylüle daha 2 sene var:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeoyuzNesilliyiz

    Bizim Allahimiz var. Ne gerek var bati icadina?

    Atatürk diyor ki, "Türk milleti daha dindar olmalıdır, yalnız bütün sadeliği ile dindar olmalıdır. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif terakkiye aykırı hiçbirşey içermiyor", "İslam dini akla ve mantığa tamamen uygun bir dindir."

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Boşverin bu işleri. Bizim Allahımız var.

    Atatürk diyor ki, "Türk milleti daha dindar olmalıdır, yalnız bütün sadeliği ile dindar olmalıdır. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif terakkiye aykırı hiçbir şey içermiyor", "İslam dini akla ve mantığa tamamen uygun bir dindir."

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalniz bu ilk degil.Nisan sonunda Eurasia Airshow yapilacak Antalya'da.İlk kapsamli sivil airshow olacak.Daha once Turk Hava Kuvvetleri'nin 100.yil kutlamalarinda Ciglide bi airshow duzenlenmisti,neredeyse akrobasi timleri ve solo ekipler vardi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 8 Mart 2018; 0:40:29 >
  • aha buraya yazıyorum o gün gelsin adını hak ettiği şekilde festival gibi olacak,nerenizle güleceğini bilmediğiniz şeyler göreceksiniz,ne bilimi ne havacılığı kardeşim ver yandaş oynasın çalsın kendş kendine olay bu başka bir ... yok
    kemal sunal'ın meşhur filminde varya AĞAM BİZİMLE EYLENİR diye hah işte o muhabbet,ulan kıçı kırık bir arabayı üretmek iiçin 4 yıldan fazla oldu sanırım daha en az 2 yıl daha sürecek seri üretim falan filan yağı birde kalkıp para yetmezse halkımız bize destek olur deniyor sömürün sonuna kadar salakları,ulen 1 milyar dolar servetim olcak bu iş için gelecekler 1 milyon dolar vermem o paranın nereye gideceği hiç belli olmaz

  • SoloTürk ve Türk Yıldızları da gösteri yapacakmış. O zamana kadar ulaşım nasıl halledilir acaba? Metro inşaatı biter mi? Yenikapı tarafından 3. havalimanı da amma uzun sürer. Metro şart

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidecek olanlar dikkat ettin kendine. Melekleri gözetliyorlar diye birileri gelip taşlayabilir oraları yıkabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ediyorum neler olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.