Şimdi Ara

Microsoft devletlere Azure bulut hizmetinin lokal sürümünü sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Günümüzde bulut bilişim pazarında oldukça rekabetçi bir ortam var. Bulut hizmetleri hakkında konuşurken sıklıkla Amazon ve Microsoft gibi iki dev şirketten bahsediyoruz. Bugün Microsoft önemli bir hamle yaparak kendisine kamu sektöründe yer açacak yeni hizmetlerini duyurdu.

     

    Yazılım devi devletlere Azure bulut hizmetlerinin lokal bir sürümünü sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni hizmet, Azure Stack ve Azure Government'i tek bir üründe birleştirerek normal kullanıcıların ihtiyaç duymayacağı ancak bazı devlet kurumlarının faydalanabileceği bir platform haline getirecek.

     

    Microsoft'un hedefi devletleri kazanmak


    Azure'un küresel altyapı sorumlusu konuşan Tom Keane, özellikle yurtdışı elçilikleri veya askeri operasyonlarda bu tür bir yerel bulut bilişime erişim ihtiyacı duyulabileceğini belirterek "Tam anlamıyla Azure Stack'ı bir denizaltı senaryosu ile tasarladık" dedi. Microsoft, Azure Stack'in bu yeni sürümünü 2018 yılının ortalarına kadar hazır hale getirmeyi planlıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Android P ile telefonlar Bluetooth klavye ve mouse'a dönüşebilecek
    Yazılım devi her ne kadar kendi bulut hizmetlerini devletler için cazip hale getirmeye çalışsa da Amazon Web Services (AWS) bu alanda önemli bir ilerleme kaydetmiş durumda. Microsoft devlet kurumlarına bulut bilişimin avantajlarını sunarken aynı zamanda verilerini lokal olarak saklamalarına olanak sağlarsa gizlilik endişesi taşıyan hükümetlerin tam istediğini yapmış olacak. Bu da zaten devlet kurumlarını AWS'den uzak tutmaya yetecek.







  • İyi de biz zaten bulut hizmetlerinizi kullanmadan önce de güvenmiyoduk ki size. Windows işletim sisteminin içine hangi kodları gömdünüz, neler yaptınız, biz nerden bilelim. Bilgilerimizi çalmanız için, işletim sistemi içine gömülü birkaç kod, bir de İnternet bağlantısı yeterli. Bilgilerimizi kendi bilgisayarınızda bile tutsak, İnternete bağlandığımız anda, işletim sistemine gömülü gizli kodlar sayesinde, size iletilmeyeceğini nerden bilecez? Kendi serverlarımız olsa ne yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gizlilik ve Microsoft...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 6 Mart 2018; 20:57:9 >
  • 2 mbps upload ile böyle haberlere okumak zoruna gidiyor insanın

  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Aklınıza ilk gelen diğer "dev" şirketlerden daha iyiler gizlilik konusunda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.